AniaSm
Fanka BB :)
Kam nie wszyscy mają takie złote dziecko jak TY ;-) , poza tym uważam że są plusy i minusy karmienia i piersią i butelką
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hahah moja córcia złotym dzieckiem??Kam nie wszyscy mają takie złote dziecko jak TY ;-) , poza tym uważam że są plusy i minusy karmienia i piersią i butelką
Jak tak czytam o waszych dzieciaczkach ktore sa tak bardzo przywiazane do cycusia to nie wiem czy zdecyduje sie karmic piersia 2 dziecko hehe :-) podziwiam was za wytrwalosc. ja jezeli sie zdecyduje na karmienie piersia to napewno od poczatku bede tez przyzwyczajac do butli i czasami odciagac pokarm zeby pozniej bylo latwiej odstawic od piersi.
ja za to ostatnio mam problem z Olim... mlody juz kilka miesiecy temu zalapal ze posiada uszy i teraz gdy zasypia ciagle sie za nie ciagnie albo opanowal do perfekcji grzebanie i krecenie paluszkiem w srodku ucha. gdy byl chory to lekarz mu zagladal do uszek czy nie ma jakiegos zapalenia ale wszystko wygladalo idealnie. problem jest o tyle ze maly nie potrafi ostatnio spokojnie zasnac i ma cale czerwone uszka od tego wiecznego drapania. uspakaja sie dopiero gdy wezme paleczke i delikatnie mu krece w uszku... ehhhhhh dzieci to maja wymagania...
klaudzia, u mnie z ymi uszami to samo, najpierw ciagnela, a ostatnie kilka dni wlasnie wkladala palec so srodka. juz nawet sie martwilam,ze moze zapalenia ma,ale nie placze i nie marudzi jakos bardziej, wiec to chyba taki nawyk. i tez czerwone w srodku jest.
a co do odciagania i podawania butelka to tez moze byc problem, bo ja na poczatku ja dokarmialam butla, jak przez pierwsze dni nie mialam mleka, potem czasami odciagalam i mama karmila butelka jak musialam wyjsc, i jeszcze wprowadzilam 1 butle antykolkowego raz dziennie i od chyba 3 miesiecy mala w dzien cyca nie wezmie, tylko musze odciagac co 3h, a sa dni,ze co 2h,wiec sobie wyobraz.... w nocy bierze bez problemu,alebo w dzien, jak zjadla z butelki a byla juz w "transie ssania" :0 to tez wezmie,albo na pol spiocha. przez to spi ze mna, bo i mi latwiej a poza tym zapewnia "ciaglosc produkcji" ))))
poza tym ostatnio obrazila sie na mleko modyfikowane i za nic nie wezmie, nawet kaszki musze robic na wodzie, bo nie zje. i to jest dokladnie to samo mleko,ktore pila wczesniej, niewiem,o co jej chodzi.....
dzis pierwszy dzien spania u siebie w pokoju. juz zaliczyla 2 drzemki i wlasnie usnela na noc, ale kolo polnocy ja wezme do siebie, jak bede szla spac, wlasnie ze wzgledu na podtrzymanie karmienia piersia
To faktycznie masz ciezko.... no i kolejny raz podwierdza sie ze kazde dziecko jest inne i nie ma sensu porownywac
i jestem pod wielkim wrazeniem ze Twoja mala juz spi i zazdroszcze. Moj o 8 bedzie sie dopiero kapal, pozniej butla i mam nadzieje ze od razu zasnie bo ostatnia drzemke mial kolo 5 wiec teraz na sile go przetrzymuje do tej 8 ;-)
Ja tez myslalam ze maly ma zapalenie w uszku i martwilam sie jak glupia ale faktycznie tez nie byl bardziej lub mniej marudny
a z tymi nawykami to macie racje: ja nie zasne nie majac koldry miedzy kolanami. K nie zasnie bez poduszki na glowie hehe a moja mama bez stoperow w uszach a tata trzepie nogami przy zasypianiu heheh :-)
czy wszystkie dzieci juz przesypiaja cale noce bez pobudek na jedzonko? Oli czasami przespi cala noc a ostatnio znow budzi sie kolo 3/4 na butle. a juz mialam taka nadzieje ze bede miec w pelni przespane nocki przeliczylam sie hehe
i jestem pod wielkim wrazeniem ze Twoja mala juz spi