reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Igor dziś spał uwaga PIERWSZY RAZ NA BRZUSZKU!!!W nocy zaczął przekręcanie,myślałam że chce sobie ćwiczyć chodzenie o tej porze,a on fik i śpi .SZOKKK.Nigdy nie chciał spać ,a leżeć zaczął pozno na brzuszku.

reklama
MOJA RAZ TAK PRÓBOWAŁAl:)
przekrecila sie w poprzek łóżeczka na brzuch (troche mała miejsca sobie dała) i spała chwile na brzuszku :) ale zaraz zrobilo jej sie niewygodnie bo zapomniala raczek wyciagnac spod siebie:)

dziunka moze sie myle ale takie maluszki jednak nie dzialaja jak dorosle osoby, w sensie trzymania ciepla w organizmie czy regulacji temperatury swojego organizmu?

Działają , działają. Jeszcze tak niedawno twierdzono że dziecko powinno być zawsze grubiej ubrane od rodzica - i tu się zgadzam jeśli chodzi o leżenie w wózku małego niemowlęcia które prawie się nie rusza, a my idziemy i pchamy wózek. Tu wiadomo, nam jest ciepło bo jesteśmy w ruchu, a maluch nie, więc nalezy mu założyc np. sweterek czy okryć kocykiem. Ale jesli jest nam ciepło podczas snu to maluchowi tak samo :tak: Poza tym najważniejsza jest nasza intuicja i to czy malec ma ciepłe plecy i kark - jeśli tak to ok, jeśli chłodne czy zimne to znaczy że marznie.

aha zapomniałam napisać..
dzisaj moja mała przespała pierwszą noc w swoim pokoiku:tak:
przy 1 podejściu jak ją położyłam do łóżeczka smacznie spała, ale kiedy D wrócił z pracy i poszedł zobaczyć czy wszystko wporządku to się obudziła i zaczęła się rozglądać więc musiałam ją uśpić ponownie ;-)
a później już się nie obudziła,
za to ja spałam jak zabita :-p bo nie czuwałam przy każdym jej ruchu choć niania była aktywna;-)
no i nie słyszałam nawet kiedy niunia się rano obudziła na cyca i D mi ją przyniósł do pokoju:shocked2:
dopiero jak mnie obudził to byłam w szoku że już rano... hehe a mała pojadła i obudziła się o 9 jak zawsze się budzi:tak:(nio prawie zawsze)

amelce spanie w lozeczku w swoim pokoju tez wyraznie sluzy. zwykle jej pierwsza drzemka trwala okolo 30-40 min,a dzis 2h i spalaby dluzej, gdybym nie upuscila talerza na ziemie :zawstydzona/y: i taka dzis wesola, jak aniolek, sama sie bawi....
moj wysunal teorie,ze to lozeczko jest bardziej przewiewne od kolyski i wieksze i dlatego lepiej spi, ciekawe...

amelce spanie w lozeczku w swoim pokoju tez wyraznie sluzy. zwykle jej pierwsza drzemka trwala okolo 30-40 min,a dzis 2h i spalaby dluzej, gdybym nie upuscila talerza na ziemie :zawstydzona/y: i taka dzis wesola, jak aniolek, sama sie bawi....
moj wysunal teorie,ze to lozeczko jest bardziej przewiewne od kolyski i wieksze i dlatego lepiej spi, ciekawe...
wiesz moja zawsze spała w swoim łóżeczku, ale w naszej sypialni, a teraz ją przeprowadziłam:-D
a ztego co pamiętam Amelka spała z wmi w łóżku??
moja nie spała z nami wgóle , kilka nocy czasem na początku jak się urodziła

w nocy dalej spi ze mna,bo jestem tak padnieta,ze nie mam sily wstawac na karmienie. poza tym, jakby ze mna nie spala, to pewnie szybko przestalaby jesc w nocy, bo juz tak bylo,a ona cyca ciagnie tylko w nocy, wiec produkcja by zanikla, a ja nie chce jeszcze zakonczyc karmienia.
na razie klade ja tam w dzien na drzemki i zasypia tam na noc, a jak ide spac o polnocy, to biore ja ze soba

Moja to jak śpi w łóżeczku - czasem ją kładziemy jak zaśnie niespodziewanie na ręku wieczorem - budzi sie juz o 2 w nocy na cycka. Jak śpi z nami to dopiero o 6 na cycka i śpi do 9-10.

reklama
Działają , działają. Jeszcze tak niedawno twierdzono że dziecko powinno być zawsze grubiej ubrane od rodzica - i tu się zgadzam jeśli chodzi o leżenie w wózku małego niemowlęcia które prawie się nie rusza, a my idziemy i pchamy wózek. Tu wiadomo, nam jest ciepło bo jesteśmy w ruchu, a maluch nie, więc nalezy mu założyc np. sweterek czy okryć kocykiem. Ale jesli jest nam ciepło podczas snu to maluchowi tak samo :tak: Poza tym najważniejsza jest nasza intuicja i to czy malec ma ciepłe plecy i kark - jeśli tak to ok, jeśli chłodne czy zimne to znaczy że marznie.

no fakt, calkiem logiczne to co piszesz:) a ja dzisiaj w nocy budze sie 2.30 i taka zdziwiona ze ignas dopiero teraz budzi sie na jedzenie (normalnie co 3h) i zadowolona ze no, hohoho bede w koncu spac w nocy, po czym patrze na krzeslo a tam lezy juz oprozniona butla:/ a ja kurde nie pamietam zebym go karmila:/ robie to juz mechanicznie i we snie;)

Do góry