reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

błagam dajcie jakis sposób na wykopywanie sie dzieci z kołdry w czasie snu, przecież moja to by w ogóle kołdry miec nie musiała bo jej nie potrzebna:baffled:a ja budze sie po kilka razy w nocy żeby ja przykryć:angry:
śpiworek:tak:
a jak nie da rady to ją cieplej ubierz do spania, Alka się przyzwyczaiła w końu o kołdry i teraz śpi przykryta po uszy:-)

reklama
ja tam na spanie nie nazekam
dzieciaki jedza kolacje o 19;00 , potem o 20.00 kompiel ( razem w duzej wannie) a najpozniej o 20.30 juz spia w swoich pokojach......Zuzu nie budzi sie w nocy ( sporadycznie jak cos sie jej zlego przysni, ale nawet wtedy nic do picia nie dostaje, wystarczy przytulic i odlozyc ) Stefek niestety jeszcze sie budzi 2 razy na cyca o 2 w nocy i kolo5 nad ranem ......budza sie oboje jak w zegarku 7.00-7.15
w ciagu dnia Stef spi 4 razy po 1 godzinie, zuzu albo 1godzinke , albo wcale ale nawet wtedy zostaje 30 minut w lozeczku i sobie czyta, wychodzi jedynie na siku
wiec jak pisalam nie nazekam;-)

dokladnie moze cieplejsze ciuchy by zrobily swoje .. jakas cieplutka pidzamka mada ??:)

ja tak sie balam ze moze mala bedzie nam noca wedrowala do sypialni odkad zacznie spac w doroslym lozku :D a tu nie :D grzeczna bestyjka POKI CO :D

dzieki za wszelkie sposoby,
te klamerki super ale Ami jak wpadnie w szał rozkopywania sie a ja ja usilnie przykrywam to tyle siły w nogi wkłada że szok,wiec albo pozrwyała by w cholere klamerki albo obudziła by sie wściekła:baffled:

kupiłam dziś dwie cieplutkie piżamki:-):-):-)

ja to aż sie boje oduczania jej spania z nami w pokoju, zwłaszcza ze jak usypia to we własnym łóżeczku ale trzyma mnie za ucho:-p

Mój maluch ma 16 mc i ostatnio mamy problem ze snem nocnym budzi się kilka razy w nocy z płaczem do tej pory pomagało podanie smoczka czy pieluszki utuliłam i dalej spał a teraz od 2 tygodni nic innego jak wstaje i już nie chce się położyć do łóżeczka, płacze, marudzi sam nie wie czego chce a po dwóch godzinach zledwością go usypiam i tak ostatnio co dzień Macie jakąś radę?

Mój maluch ma 16 mc i ostatnio mamy problem ze snem nocnym budzi się kilka razy w nocy z płaczem do tej pory pomagało podanie smoczka czy pieluszki utuliłam i dalej spał a teraz od 2 tygodni nic innego jak wstaje i już nie chce się położyć do łóżeczka, płacze, marudzi sam nie wie czego chce a po dwóch godzinach zledwością go usypiam i tak ostatnio co dzień Macie jakąś radę?
wg mnie to moze byc wszytsko od zmiany proszu do prania i dziecko swedzi skora i sie kreci przez zeby przezywanie w nocy ciaglosci dnia zmiana w zyciu ktora dziecko przezywa w nocy jednym slowem popatrz i sie zastanow czy cos nowego nie wkroczylo do zycia malucha.

Pszczola odkrywa sie w nocy nagminnie, ale jej nie przykrywam, bo bym musiala wstawac co 2 minuty i to robic. Jak marznie to sie sama juz przykrywa, choc lubi chlodek - w jej pokoju jest ok. 19-20 stopni, a ona spi w koszulce z krotkim rekawem i dlugich spodniach od pizamy, bez skarpet. Przesypia cale noce, juz bez wstawania na sikanie, od 20.30 do 6.30-7, max. do 8.

reklama
kupiłam dziś dwie cieplutkie piżamki:-):-):-)

A jakie? Możesz pokazać gdzieś w necie?

Ja szukam od kilku tygodni jakiejś ciepłej piżamy dla Natka (bo tu u nas w domu zimnica w nocy) i nie udało mi się to dotąd. Na razie pod zwykłą bawełnianą (z długim rękawem i nogawkami) wkładam mu jeszcze podkoszulkę bawełnianą i na stopy skarpetki.

Do góry