reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

reklama
Ja mam 13 + :happy:

Dosięgnęłam granicy, której nie chcę przekraczać, czyli 70 kg. Może do jutra już więcej nie przytyję :-p

Dziewczynki, a jak Wam schodzą brzuszki po porodzie? Mi kiepsko schodził, a wiem że niektóre dziewczyny juz ze szpitala wychodza praktycznie płaskie.

Gazelaczku schodzą wolniej u tych co miały cesarkę, też nie byłam zadowolona jak wróciłam z bebechem ze szpitala jak w 6 miesiącu, ale jak już mi się wszystko w miarę pozrastało to dużo ćwiczyłam i po pół roku od porodu był taki efekt:
faldki2.jpg

a jeszcze dalej zupełnie sie wchłonął... będzie dobrze Gazelaczku! :tak:

No Misiu, po pół roku to świetny efekt :szok::szok::szok:

Mi się w końcu wchłonął i w wakacje (czyli rok po) było ok. Na tym zdjęciu troszke widać:

brzucholek

Tyle, że z tyłu zostały taki... hm... schabiki, a kiedyś tego nie miałam. Niby w obwodzie było tylko +2 cm, ale wygląd już nie ten co kiedyś :dull:

Ale teraz będzie trudniej. Zgłoszę się do Ciebie po ćwiczenia na mięśnie które się rozeszły. Ja niestety jeszcze przed zajściem w 2ga ciążę miałam przerwę między mięśniami, mogłam sobie rękę wkładać :sorry:

Gazelaczku wow ale pięknie po roku wyglądał Twój brzuszek! Super!:szok::-):tak:
co do rozstępu mięśnia prostego - ja też mogłam sobie rękę włożyć do flaków :tak:
ale jak się ćwiczy to ten rozstęp jest coraz mniejszy, damy radę! :happy2:

Gazelaczku wow ale pięknie po roku wyglądał Twój brzuszek! Super!:szok::-):tak:
co do rozstępu mięśnia prostego - ja też mogłam sobie rękę włożyć do flaków :tak:
ale jak się ćwiczy to ten rozstęp jest coraz mniejszy, damy radę! :happy2:

Teraz na gimnastyce ciążowej dowiedziałam się, że dopóki prosty się nie zrośnie, to nie można go ćwiczyć. A żeby mu pomóc - należy męczyć tylko ukośne. No a ja ćwiczyłam jedne i drugie, może dlatego została dziura.

Misiu, a co to jest przepuklina? Może wiesz? To jest sama dziura między mięśniami, czy już zrosnięty z mięśniami jakiś flaczek? :-p

MISIA, GAZELKO normalnie oczy robie ze do takich figur wróciłyście po ciąży.... mi też sie marzy, tym bardziej ze chce meza wyciągnąć na sylwestra na jakąś imprezke i jakoś tam wyglądac.... ale czas pokaże...

Gazelko, Misiu piękne brzucholki!!!! Tylko pozazdrościc. To ja będę z Wami ćwiczyła po ciąży, może będę wygladać chociaż w połowie tak dobrze jak Wy.

reklama
Misiu, a co to jest przepuklina? Może wiesz? To jest sama dziura między mięśniami, czy już zrosnięty z mięśniami jakiś flaczek? :-p

Przepuklina to uwięźnięty ale niekoniecznie zrośnięty z mięśniami kawałek jelita wychodzący z jamy brzusznej między innymi przez taki rozstęp.

Rudson nawilżaj i poklepuj skórę, wchłonie się :tak:

Do góry