reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

reklama
dzisiejsza waga 60,5 kg czyli od początku ciąży +12 kg.
co jem?
zażeram się kiełkami! najbardziej mi smakuja kiełki słonecznika i fasoli mung :tak:

Aktualizacja danych wagowych ;-):-)
12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,9 kg
25 tydzień ciąży... 57,5 kg
+ 2,9 kg
28 tydzień ciąży... 60,4 kg
+ 3,2 kg
32 tydzień ciąży... 63,6 kg
+ 2,6 kg
35
tydzień ciąży... 66,2 kg

-----------------------------------------------------------------------
Przyrost wagi od początku ciąży: 13,4 kg :tak:

Matko niech ta waga już stanie ;-):-p

Ja dziewczyny mam ciągle +10 i jestem zadowolona z tego wyniku. W zasadzie tylko brzuch wyskoczył, noooo... troszkę bardziej mięciutka jest pupa :-p Ostatnio w ogole słabo przybieram na wadze, za to widze że brzuch rośnie i wyszczuplały mi nogi. No i chyba to skutek pobytu na zwolnieniu - już nie siedzę tyle w miejscu, tylko duzo spaceruję z synkiem.

Anetas ma rację - przy karmieniu waga naprawdę leci. Ja akurat szybko chudnę i po porodzie to aż "zasuszyłam się". Schudłam za bardzo i brzydko wyglądałam.

Mam nadzieje ze karmienie wspomaga odchudzanie;-) Ja niestety nie moglam karmic mojej corci:no: (za malo pokarmu) i niestety do teraz nosze jeszcze kilogramy po pierwszej ciazy:wściekła/y:

To tez jest chyba indywidualna sprawa, moja sasiadka w ciazy przytyla 30 kg, malego karmila prawie 2 lata ale tych kilogramow nie zgubila. Za to kumpela ze studiow juz miesiac po porodzie miala mniej niz przed zajsciem w ciaze a nie karmila bo nie miala wogole pokarmu :confused:

Dziewczyny, pewnie że sprawa indywidualna. Ale nie wolno zapominać, że jak się o siebie nie zadba, to samo karmienie nie załatwia sprawy. Trzeba troszkę popracowac nad ciałkiem i nad sobą, bez tego mozna co najwyżej liczyć na szczęście i dobre geny ;-)

Po porodzie okaże się, że kłopotem sa nie tyle dodatkowe kilogramy, co efektowna opona na brzuchu i zwisające cycki :-p No i giga-cellulit. Dodatkowe kilogramy mogą być kłopotem mniejszego kalibru :-p

ja już nie chce tyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 36 tydzień ciąży zaczety +19 kg!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry::angry::angry::angry::angry:

moja siora przytyła 17 kg podczas ciąży i zrzuciła to przez 3 miesiące... karmiła co prawda, ale już sama nie wiem, czy to ma jakiś wpływ czy nie...

reklama
:-( tak oczywiscie kazda z nas ma inny organizm,zobaczymy jak to z karmieniem pujdzie;-) mam nadzieje ze ter;-)az mleczka dla maluszka starczy

Do góry