reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

:-D:-) a ja właśnie przekroczyłam 60 ! Jak wychodziłam ze szpitala, to było 59,7kg, więc przybyło mi 600g przez tydzień:tak:
Zmierzyłam sobie brzuszek przed chwilką i nadal mam 94cm....ale na pewno urósł, bo moja ulubiona sukienka jest już bardzo ciasna, a przed leżeniem w szpitalu był jeszcze luz :-D Fajnie....cieszę się, że brzuszek rośnie i że ja też trochę urosłam :tak:

reklama
no i mam za swoje... wczoraj przestraszyłam sie ze w sumie przez miesiac za mało przytyłam,a dziś lekarz (plus kilo) i martwiłam sie jak to działa na dzidziusia, no i pozwoliłam sobie na niedziele bez wyrzeczeń: lody, śledzie, mega obiad... rezultat:
bilans 7 m-ca: + 2 kg
razem: + 17kg!!!

Reniferku, z tego co widzialam na moim kalkulatorku, to w 9tym miesiący co tydzien mam tyc pół kilo, czyli na miesiąc wypadnie średnio po 2-2,5 kg. Teraz dzidziuś i wody płodowe najbardziej bądą nam dodawać wagi. A poza tym... coraz bliżej końca, zaraz się zabierzemy za zrzucanie wagi. Nic się nie martw ;-):-)

moja waga wskazuje już 18-19 kg na plusie .Ograniczyłam słodycze i nie przesadzam z jedzeniem więc za bardzo nie mam wpływu na wzrost wagi .Niech się dzieje co chce ale po porodzie będzie mnie czekało mega-wyzwanie z powrotem do formy coś czuję :-D
Jeszcze nie tak dawno nie mogłam uwierzyć teściowej ,która opowiadała ,że przytyła w ciąży 27 kg a niewielka z niej kobitka ......Jestem zdecydowanie wyższa od niej to mnie jedynie pociesza chociaż nie przeszkadza w tym ,że czuję się jak słoń :szok::-D....

Dziewczynki, ja w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg :-) I wiecie - wcale nie było po mnie tego widać - tylko gigantyczny brzuch. Po porodzie brzuszek dłuuuugo mi schodził, ale po kilku miesiącach karmienia i waga i brzuch wróciły do formy :tak:

reklama
Ja przed ciążą ważyłam 48,5 kg przy wzroście 162 cm, szczuplutka byłam... Na początku ciąży podrosły mi cycuszki ku mojej wielkiej radości lecz moje szczęście nie trwało zbyt długo bo szybko zaczęło przybywać mi w tyłeczku i udach, ech, pewnie trochę przez te słodycze...wcinam bez opamiętania:szok: Na dzień 27 lipca moja waga wskazywała na 59,5 kg czyli 11 kg do przodu. Za tydzień idę na badania więc zobaczymy ile będzie. Moje kochanie mówi, że jestem wieloryb:-D

Do góry