reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

hej,
ja mam +9
coś w ciąży nie mogę patrzeć na owoce, z warzywami trochę lepiej, ale też mało nmi się chce... nie wiem dlaczego... zawsze lubiłam bardzo... teraz cały czas tylko nabiał... ser, serki, mleko, jogurty, miód i dżem.. i tak w kółko

reklama
Nadszedł czas żeby odświeżyć dane wagowe ;-):-):tak:

12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,9 kg
25 tydzień ciąży... 57,5 kg
+ 2,9 kg
28 tydzień ciąży... 60,4 kg

Czyli w sumie przytyłam jak na razie 7,6 kg od początku ciąży :tak:

pierogi i polskie specjały zrobiły swoje i po powrocie z Polski 15 kg na plusie .....mam straszny apetyt więc urosnę na maksa :-D:-D:-D:-D

A mi sie wydaje ze w 2 semestrze najwiecej przybralam na wadze a w 3 to juz jakos wolniej leci i nawet czuje topo sobie wiec licze ze juz az tak duzo nie przybedzie. Przez ostatni tydz przytylam 100gram:-) wiec waga stoi w miejscu: 9,9kg+, w tym jakies 2,5kg w 1 trym, 6,5kg w drugim i jakies 0,9kg do tej pory w trzecim. Teraz czeka mnie dieta wiec tez tak szybko to leciec nie bedzie:-)

to u mnie chyba na odwrót... szybko przytyłam w 1szym trymestrze, wolno szło w 2gim, a w pierwszych trzech tygodniach 3go już mam dodatkowe 3 kilo :szok::szok::szok: Chyba muszę zacząć się pilnować! Niestety, mam okropną ochotę na ciacha i na lody magnum :sorry2:

reklama
hehe, a ja 7 kg w pierwszym trymestrze, 8 kg w drugim a w trzecim narazie 0,5 kg ale naprawde bardzo sie pilnuje by po 17-ej jesc same owoce i warzywa...

Do góry