reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

Aktualizacja danych wagowych ;-):-)

12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,9 kg
25 tydzień ciąży... 57,5 kg
+ 2,9 kg
28 tydzień ciąży... 60,4 kg
+ 3,2 kg
32 tydzień ciąży... 63,6 kg

Przyrost wagi od początku ciąży: 10,8 kg :tak:

Kurcze niech ta waga już się zatrzymie :-p:-D Bo jak do lekarza na wizytę przychodze to już na wagę boję się wchodzić ;-)

reklama
ja chyba dobije do tych 20 kg na plusie, oby nie wiecej ;-)narazie mam cały czas 17,5 kg (ah!!! jak ważne są te połówki kilogramów!!) ;-);-) przed ciążą schudłam 10 kg i wiem co to jest rygorystyczna dieta:no::no: niestety jak bede karmic to dla dobra dziecka nie mam sie zamiaru odchudzac i wtedy chyba wpadne w kompleksy !!!

a najgorszy mam żal o to, ze w I trymestrze przytyłam 7 kg ... pluje sobie w brode teraz !!!

Kobitki ja z tego tempa przyrostowego niestety nie uniknelam rozstepow :wściekła/y::wściekła/y:...co prawda so malusie i tylko na lewym boku (tak jakby na biodrze)...ale jednak...a powiem wam ze naprawde o siebie dbalam!!!! olejki oliwki balsamy itp 2 razy dziennie...a i tak chyba jk ma byc to bedzie:confused:

Rudson .....niestety z tymi rozstępami to jest tak ,że mimo dbałości o ciałko jak mają się pojawić to i tak się pojawią .Niektóre dziewczyny niczego nie używają i nie ma śladu po ciąży ,a niektóre wklepują drogie specyfiki a i tak wyskakują niespodzianki ..Ja jestem przygotowana na najgorsze ......chociaż na razie niczego nie zaobserwowałam .

ja mam na udach i na tyłku, ale to przeżyje... na brzuchu nie mam, choć to on najbardziej sie rozciągnął i obym ich nie dostała...

reklama
U mnie też - uda i tyłek, aż nie mogę na siebie patrzeć, najgorsze, że o ile z wagą można sobie poradzić, o tyle - rozstępy nie zginą, bez operacji :-(

Do góry