reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

reklama
Ja skonczylam wlasnie sniadanko: chlebus razowy z wiejskim pasztetem z koperkiem, kilka malych wloskich pomirorkow i 2 plastry sera zoltego:-) no i ide poprawic arbuzem :-)

U mnie na obiad dzis odmrazane pierogi, bo nic nie ma w domciu nadajacego sie do ugotowania:baffled:...a mezus zabral moj samochod do pracy(bo swoj wczoraj sprzedal) wiec jestem "uwieziona" hahahaha

hey. ja sie chciałam tylko pochwalic ze z +12 zrobiło mi sie +9!!! odstawiłam (z bólem serca) słodycze, bo nic nie wnoszą i przestałam jeść tłuste rzeczy na noc... dużo wody, owoców, warzyw, chude mieska, ryby... wiadomo ze i tak jeszcze dużo przytyje ale z moim tempem pochłaniania cukierków pewnie już bym miała +15!

po Tobie Rudson wogóle tych kilogramów nie widać:-)jak Ty to robisz!?

ja mam +6 więc nie jest źle ale już wcześniej od gdzieś września przytyłam 4 wiec mogę sobie spokojnie jeszcze te 4 doliczyć!a na wadze 76 kg!!!

Ja zawsze wazylam 48 - 50 kg...a teraz ok 62!!!! Wiec wyobrazcie sobie jaka to dla mnie roznica:baffled::baffled: plus nigdzie nie przytylam tylko w biodrach!!!! rece, nogi, ramiona, twarz prawie te same a pupa i biodra mega zmiana:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Więc tak...:-)
12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg

Czyli od 12 tygodnia ciąży (od tego momentu byłam ważona u lekarza) przytyłam w sumie 3,8 kg :tak: Ale do końca ciąży jeszcze troszkę zostało ;-) A teraz ponoć jest ten największy przyrost wagi :-p

Na wczorajszej wizycie waga pokazała 57 kg....ten lekarz niestety nie miał takiej dokładnej elektronicznej wagi...szkoda...:-p

Czyli teraz sytuacja wygląda następująca:

12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,4 kg
25 tydzień ciąży... 57 kg

Czyli ogólny przyrost wagi jak na razie.... 4,2 kg :tak: Nie jest tak źle... Najgorzej będzie jak przebije 60 kg... w życiu tyle jeszcze nie ważyłam :-p

Do góry