reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

A mi lekarz powiedzial ze kobieta w ciazy nie powinna jesc ani tatara ani watrobki :shocked2: a ja mam taki apetyt ze hoho :-p szczegonie na tatar tu robia taki rewelacyjny dodaje tylko ogoreczka i troche cebulki i niebo w gebie :-)

tak ...też czytałam o tym ! Tatara nie lubię a wątróbki tutaj nie znają i nie jadają ! .Za to w norweskim menu jest wieloryb .Który wygląda i smakuje jak wątróbka i tak samo się go przyrządza :-D

reklama
A ja chciałam się pochwalić..:-)..martwiłam się trochę, że za mało ważę ....no i się wreszcie udało...poszła waga w górę....na razie malutko, bo mam dopiero 3 kg na +, ale i tak się cieszę. A wczoraj byłam u gina.....dzidziulek jest duży i zdrowy. Mam tylko bardzo dużo pić. Nie wiem jak dam radę 5l dziennie? Ale bedę próbować. Dzieciątko nasze jest takie duże, że gin się obawia, że jak nie utyję trochę i nie będę się poiła, to będzie miało mało miejsca.Mam zakaz picia kawusi i czarnej herbaty, bo dostaję w żyłę :-) witaminki dla maluszka .A z zachcianek to mam tylko pobudkę codziennie o 5.30, gdy zaczyna się intensywne pukanie w brzuszek:-) i nic innego nie skutkuje, tylko mleko z miodem....ma szczęście ten mój Fistaszek maleńki, że lubię mleko :-)

a ja juz prawie 6+, mamma mia! Wg tego kalkulatorka gazelaczka to powinnam w ciazy przytyc +9kg tylko a tu raczej 15ka sie szykuje!

Ciekawe, że tak tyjemy mimo iż jest lato i dość gorąco. Spodziewalam sie ze latem apetyt będzie slabszy, no i wiecej owockow w diecie, co powinno sprzyjac zachowaniu szczuzplej sylwetki.

a u mnie szykuje się wzrost brzuszka i wagi bo od wczoraj moj apetyt wzrósł na ,axa:szok::sorry2:

Spodziewalam sie ze latem apetyt będzie slabszy, no i wiecej owockow w diecie, co powinno sprzyjac zachowaniu szczuzplej sylwetki.
:szok::sorry2:

no właśnie .....owocki !!!
Tak bardzo tęsknię za ryneczkiem warzywno-owocowym w Polsce .Tutaj wszystko w marketach popakowane w plastikowe pudełka .Smak ...zapach nie ten ! Chociaż ostatnio udało mi się trafić na pyszne czereśnie i zjadłam na raz -dwa kilogramy :-D

Ale nie mam się co dziwić .... co tutaj miałoby wyrosnąć na skale ....:-D????
Na szczęście już niedługo WITAJ POLSKO na cały miesiąc !!!!!!!!

U mnie sie zapowiada przyszly tydzien w PL wiec tez pierwsze co zrobie to zawitam na ryneczek :tak: tesknie za takimi dobrymi pomidorkami bo te co tutaj sa to smakuja jak woda :sorry2:

Ja z apetytem nie mam problemów....wszyskie ilosci i rodzaje pokarmu mile widziane:-D:-D
mam na + 7 kg, ale jakoś tak rozeszłam sie na boki i celulitu mi przybyło, oj przybyło:tak:
przez te upały nie chce mi sie gotować, totez wciskam w siebie byle co

Z tymi polskimi owocami hmmm to macie kobitki racje... ja tez bardzo tesknie. W sumie mam tu polskie jedzenie ale owoce wszystkie sa z farm i takie bez smaku...ja chce polkich truskawek!!!!!

reklama
a u mnie jakby powróciły ataki apetytów .....dzisiaj była zmiana menu bo dostałam ochotę na zupę grzybową z makaronem :-D. Dobrze ,że miałam grzyby suszone mojej mamuśki bo byłoby krucho :szok::-):-):-):-):-):-)

Do góry