reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

U mnie dziś humor trochę lepszy, choć rano znowu zagrzmiało jak nie weszłam w kolejne spodnie, które jeszcze parę dni temu normalnie zapinałam:wściekła/y:.
Dziś było dość zimno, a mąż chciał mnie zabrać na jakąś wycieczkę, więc zaczęłam szukać czegoś do ubrania. Zorientowałam się, że przez te upały pokupowałam sobie same rybaczki, a długie spodnie sprzed upałów są mi za małe:szok:. Tragedia!!!!!!!!!
Oczywiście się popłakałam i rozmazałam sobie makijaż, no ale ostatecznie zapięłam sobie te głupie spodnie za pomocą gumki do włosów:-). Wyżaliłam się Damianowi i powiedziałam, że nie wyobrażam sobie siebie pod koniec ciąży, a potem w sklepie upatrywałam sobie grube babki i ciągle go pytałam czy jestem grubsza niż one:laugh2:.
Nieźle mi odwala co?????????:-p

reklama
CHCIAŁAM TYLKO ZAKOMUNIKOWAĆ ŻE MAM +10 !!!!!!!!!!!!!!!!! :eek:
I REKĘ SOBIE UTNĘ JAK JESZCZE RAZ SIEGNE PO SŁODYCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :baffled:

Hej kobitki po podglądałam was troszeczkę;-) nic się nie martwcie jak ja byłam w ciąży przytyłam 16 kg, i pierwszego dnia po powrocie ze szpitala ważyłam 10 kg mniej:-p a resztę zrzuciłam karmiąc piersią-moment.Głowa do góry-przy maluszku schudniecie szybciusieńko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mam już 8 kg na plusie , ostatnio sporo przytyłam. Lekarz stwierdził ,że to taki etap ,że dużo się przybiera na wadze. Na pocieszenie kupiłam sobie ciasto.:-)
Nie przejmuję się nadmiernie swoją wagą , byleby tylko nie przesadzić za bardzo , bo wtedy to ruch i karmienie piersią nie pomoże.

ja się też nie przejmuję wagą,mam 6-7 kg na plusie i spox! tak musi być,a w sumie czuję się dobrze ze sobą i tak trzymać!

Przez miesiąc przytyłam 1 kg, czyli też mam jakieś 7-9 kg do przodu. Rozbieżność wynika z tego, że w zimie trochę przytyłam i nie wiem ile miałam przed ciążą.;-)

No to ja nie wiem co jest ze mną nie tak :-D
Niedługo zacznie się 6 m-c a ja dopiero 2,5 kg na plusie :-)
Oczywiście cieszę się z tego, choć nie wiem z czego to wynika
Jeszcze wszystko przede mną, pewnie jeszcze trochę przytyję :tak::tak::tak: i pewnie wszystko idzie na dzidzie tak myśle bo ma już 441g :szok::-D:-D:-D:szok:

A ja się zaczęłam już nieco martwić. Mój gin mnie molestuje, żebym więcej jadła....no tylko, że ja naprawdę jem całkiem sporo..Zaczynam już o 5.30, bo mój Fistaszek budzi mnie i nie ma na niego innej rady jak tylko mleko z miodem :-)...a potem drugie śniadanko, 3-cie, obiadek, coś po obiadku i kolacja....No a na liczniku dopiero 2,5 do przodu. Brzuszek mam malutki, choć dzidzia jest duża i lekarz wymierzył, że to ok 2 tyg do przodu...tak sobie rośnie......a ja niewiele. Ale fakt, że na początku schudłam 8kg więc jest do czego dobijać. Nie mam zachcianek i jem to co lubię, ale przez to, że dzidzia rośnie a ja nie mam zawroty głowy. Pewnie niedługo mnie wywali nagle.....ale na razie niewiele po mnie widać. I to też nie jest wcale fajne

o kurczę monysia zazdraszczam tych 2,5 kiloskow buuu
ja to mam niecałe 6 kg ale mialas troszke ciałka ze tak powiem
mam nadzieje ze schudne po ciazy
i wiecie co najgorsze pojawily sie rozstepy na nodze pod kolanem dokladnie bleee

reklama
Do góry