reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

taki kurdupelek :-D żartowałam,ale ja jeszcze nie widziałam małej ciężarnej z ogromnym brzuchem,więc chyba nie wyskoczy Ci za bardzo...ale wiesz co,pod koniec ciąży brzusio tak nie rośnie,a bynajmniej ja nie mam aż tyle cm więc na końcówce,myślę że mały rośnie ale nie wypycha mi balona na zewnątrz tylko wypełnia bardziej jego wnętrze,bo i tak bardzo mnie porozciągał,bo koło pępka to już ledwno czuje jak się dotykam delikatnie

;-) No właśnie koło pępka to najbardziej a tam, mam wrażenie, ta skóra najbardziej delikatna. Też mi się wydawało, że już najgorszy przyrost mam za sobą. Właśnie w ostatnim miesiącu tak mi brzuch wywaliło, wcześniej każdy się pytał gdzie ja tą ciążę ukrywam? Czytałam, że w tej chwili dziecko już tak gwałtownie nie rośnie. Wiadomo, że to indywidualna sprawa. Zresztą wiadomo, że teraz jak nawet maleństwo rośnie to kosztem miejsca w brzuchu. Będę zdawać relacje ;-)
Pocieszam się, że jestem dość wysportowana, mięśnie brzucha wyrobione, to nie rozlezę się jakoś specjalnie ;-)

reklama
ja miałam piękny brzuszek do września,a potem jak mi się posypały rozstępy na boku to myślałam,że zebrą zostane :-D
bardzo dużo mi brzuch urósł w wrześniu,potem zwolnił

tzreba sie smarowac roznymi specyfikami.....i dobry jest tez masaz okolic podatnych na rozstepy...ja uzywam rękawic do peelingu bo wtedy rozciaga sie skóra a potem po kapieli balsam na to.... bo jak juz wyskoczą to nie ma odwrotu wiec 3ba pilnowac

;-) No właśnie koło pępka to najbardziej a tam, mam wrażenie, ta skóra najbardziej delikatna. Też mi się wydawało, że już najgorszy przyrost mam za sobą. Właśnie w ostatnim miesiącu tak mi brzuch wywaliło, wcześniej każdy się pytał gdzie ja tą ciążę ukrywam? Czytałam, że w tej chwili dziecko już tak gwałtownie nie rośnie. Wiadomo, że to indywidualna sprawa. Zresztą wiadomo, że teraz jak nawet maleństwo rośnie to kosztem miejsca w brzuchu. Będę zdawać relacje ;-)
Pocieszam się, że jestem dość wysportowana, mięśnie brzucha wyrobione, to nie rozlezę się jakoś specjalnie ;-)

he masz 28tydz....a wiec brzuch ci wywali jeszcze zobaczysz :-D:-D:-Djak bd w 8 msc....to sie sama przekonasz....poza tym waga dziecka i wzrost tez sie liczy i gdzie sten dzidzius sie musi miescic.....a jak masz dobrze umiesniony brzuch to nie powinien byc jakis byczy ale i tak duzy..musi byc taka natura jest hehehe

ostatnio spotkałam kolezanke ktora w ciazy jest i patrze na nia a ona taki brzuch wielki ma hehehe i tak mysle sobie pewnie za ieldugo rodzi bo wtedy mialam taki brzuch ze jeszcze prawie go nie było :D:D:Da ona mi mowi kiedy porod ha i wyszlo na to ze 3tyg roznicy miedzy nami a ja myslaam ze ona urodzi za niedlugo i 16kg przytyła a nizsza o głowe ode mnie :-D

Dobra, co ma być to będzie, przecież go nie wcisne do środka :-)
Zapytam jeszcze matki mojej- w prostej linii- moze to byc jakaś wskazówka czego się ew. moge spodziewać:-D

reklama
Do góry