reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

reklama
ostatnio było w jakiejś gazetce dla mam.... z tego co pamiętam to było tam napisane że od-
- wysokości mamy(im drobniejsza tym brzuszek większy)
-mięśni brzuszka(im bardziej napięte i rozbudowane tym lepiej brzuszek
trzymają i tym mniejszy ten brzuszek w rezultacie jest i ładniejszy)
-od ilości wód płodowych
-od ilości napływających kilkogramów
-od budowy miednicy...jednym mamą dzieciątka chowają się do środka a inne noszą swoje dzieci przed sobą
icon_wink.gif

ale dzidzius ciagle zmienia pozycje...wielkosc brzucha zalezy od wielkosci dziecka...od tego ile wod płodowych masz :tak:

:no: W ok 29 tyg dziecko przybiera określoną pozycje i mniej więcej w takiej pozycji pozostaje już do konca ciąży. Min dlatego że rośnie i coraz mniej miejsca ma na fikaniei dlatego kopniaki pod żebro tak wtedy bolą. Nie ma reguły oczywiście ale tak jest najczęściej. I od tych spraw o których piszesz też oczywiście zależy jaki bebech nam wyrośnie :-)

to co napisałas to jest w przełomie 8/9 msc..... to nie jest tak ze dziecko przyjmuje pozycje...tylko jest juz na tyle duzy ze nie da rady fikac sobie i tak przechodzic bo juz za mało miejsca ma i nie jest w stanie caly sie wyprostowac...:)

w 9 msc układa sie wtedy juz głowa w dół do porodu i czeka sobie hehhe i to jest mozliwe 8-9 msc dlatego ze brzuch wtedy jest o wile bardziej wiekszy niz teraz...

mój spryciarz już w 19tc był w odpowiedniej pozycji :-)
wszystko zależy od wielu czynnikówi na to składa się kto jaki ma brzuch,dzieci na ogół rodzą się o podobnych do siebie kg a mamy mają albo ogromne brzuszki,albo maluteńkie,dzici zawsze sie jakoś ułożą w brzuchu.
Moja siostra miała większy brzuch odemnie,a moja dzidzia będzie większa od jej ;-)

mój spryciarz już w 19tc był w odpowiedniej pozycji :-)
wszystko zależy od wielu czynnikówi na to składa się kto jaki ma brzuch,dzieci na ogół rodzą się o podobnych do siebie kg a mamy mają albo ogromne brzuszki,albo maluteńkie,dzici zawsze sie jakoś ułożą w brzuchu.
Moja siostra miała większy brzuch odemnie,a moja dzidzia będzie większa od jej ;-)

a skad wiesz ze wieksza???ktory to tydz heheheh nie wiadomo tego do samego konca porodu;) waga dziecka z usg nie jest dokł tylko przyblizona i najwiekszy przyrost masy dziecka jest 8 i 9 msc :p to sie zmienic wszytsko moze w tydzien :-D
a siostra pewnie duzo wod płodowych inna masa ciala i miesnie cala reszta :p

reklama
pamietajmy że każda ciąża jest idywidualna i może przebiegać troche inaczej niż u koleżanek,siostry,mamy czy tam innych osób ;) ja sama po sobie widze ze 2 ciąża wiele sie rozni od pierwszej :-)

Do góry