reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

reklama
ostatnio było w jakiejś gazetce dla mam.... z tego co pamiętam to było tam napisane że od-
- wysokości mamy(im drobniejsza tym brzuszek większy)
-mięśni brzuszka(im bardziej napięte i rozbudowane tym lepiej brzuszek
trzymają i tym mniejszy ten brzuszek w rezultacie jest i ładniejszy)
-od ilości wód płodowych
-od ilości napływających kilkogramów
-od budowy miednicy...jednym mamą dzieciątka chowają się do środka a inne noszą swoje dzieci przed sobą
icon_wink.gif

ale dzidzius ciagle zmienia pozycje...wielkosc brzucha zalezy od wielkosci dziecka...od tego ile wod płodowych masz :tak:

:no: W ok 29 tyg dziecko przybiera określoną pozycje i mniej więcej w takiej pozycji pozostaje już do konca ciąży. Min dlatego że rośnie i coraz mniej miejsca ma na fikaniei dlatego kopniaki pod żebro tak wtedy bolą. Nie ma reguły oczywiście ale tak jest najczęściej. I od tych spraw o których piszesz też oczywiście zależy jaki bebech nam wyrośnie :-)

to co napisałas to jest w przełomie 8/9 msc..... to nie jest tak ze dziecko przyjmuje pozycje...tylko jest juz na tyle duzy ze nie da rady fikac sobie i tak przechodzic bo juz za mało miejsca ma i nie jest w stanie caly sie wyprostowac...:)

w 9 msc układa sie wtedy juz głowa w dół do porodu i czeka sobie hehhe i to jest mozliwe 8-9 msc dlatego ze brzuch wtedy jest o wile bardziej wiekszy niz teraz...

mój spryciarz już w 19tc był w odpowiedniej pozycji :-)
wszystko zależy od wielu czynnikówi na to składa się kto jaki ma brzuch,dzieci na ogół rodzą się o podobnych do siebie kg a mamy mają albo ogromne brzuszki,albo maluteńkie,dzici zawsze sie jakoś ułożą w brzuchu.
Moja siostra miała większy brzuch odemnie,a moja dzidzia będzie większa od jej ;-)

mój spryciarz już w 19tc był w odpowiedniej pozycji :-)
wszystko zależy od wielu czynnikówi na to składa się kto jaki ma brzuch,dzieci na ogół rodzą się o podobnych do siebie kg a mamy mają albo ogromne brzuszki,albo maluteńkie,dzici zawsze sie jakoś ułożą w brzuchu.
Moja siostra miała większy brzuch odemnie,a moja dzidzia będzie większa od jej ;-)

a skad wiesz ze wieksza???ktory to tydz heheheh nie wiadomo tego do samego konca porodu;) waga dziecka z usg nie jest dokł tylko przyblizona i najwiekszy przyrost masy dziecka jest 8 i 9 msc :p to sie zmienic wszytsko moze w tydzien :-D
a siostra pewnie duzo wod płodowych inna masa ciala i miesnie cala reszta :p

reklama
pamietajmy że każda ciąża jest idywidualna i może przebiegać troche inaczej niż u koleżanek,siostry,mamy czy tam innych osób ;) ja sama po sobie widze ze 2 ciąża wiele sie rozni od pierwszej :-)

Do góry