reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

reklama
u mnie brzucha nadal nic a nic nie widać... Pomimo że to już skończony 12 tc, jedyną zmiana na brzuchu jest to, że mięśnie brzucha trochę bardziej się uwidoczniły (widać już się tam w środku rozpycha i wysunęły się do przodu). Nie wiem czemu u mnie jakoś się ten brzuch nie pojawia? jestem szczupłej budowy i wcześniej dużo ćwiczyłam, więc mięśnie brzucha miałam widoczne, może to dlatego? Z drugiej strony czytałam opinie, że u szczupłych osób brzuch powinien być wcześniej widoczny. więc jak to jest właściwie? :)
Kiedy u Was brzuszek zaczął być zauważalny?
bo ja już zaczynam wyobrażać sobie, że on się w ogole nie pojawi ;)

ja już mam z przodu co nieco...nigdy nie miałam widocznych mięśni na brzuszku i może dlatego tak szybko to ''wnętrze''się pokazuje.może u ciebie,eva mięśnie na razie trzymają wszystko na swoim miejscu:-) -tak na chłopski rozum...ale i one niedługo poddadzą się sile malucha:-):-):-)

Wszystko zależy od kształtu brzucha, budowy kobiety, i wielu innych rzeczy.
U mnie brzuch był widoczny już pod koniec 3 miesiąca. Ale ja miałam wg przesądów taki typowy brzuch "chłopczykowy" - mocno wysunięty do przodu, taki aż szpic, a po bokach nic.
A niektóre mamy mają brzuszki bardziej "rozlane" na boki, że najpierw tracą talię, a z przodu nic się nie dzieje. Niby, że to wróży dziewczynkę;-)

Znam wiele kobiet, u których ciąża jest widoczna dopiero w 6-7 miesiącu, więc spokojnie. Brzuch na pewno się pojawi i jeszcze zdąży się znudzić;-) Ja akurat miałam brzuch ogromny i po 7 miesiącu miałam już serdecznie dość, a on rósł dalej...

zobaczymy jak to będzie dalej, może mi brzuch później jakoś nagle wyskoczy ;) w sumie to lepiej, nie muszę biegać od razu po nowe spodnie etc :)
a pewnie tak jak mówicie, jeszcze zdążę mieć dość wielkiego brzuchala... więc póki co będę się cieszyć moim stanem w takiej postaci jak jest ;)

ja też się martwiłam ze w 4 m-cu jeszcze brzucha nie miałam, a jak w 6 wyskoczył to byłam w szoku bo nawet nie zauwazyłam kiedy to się stało :-D na szczescie nie mialam wielkiego brzucha wiec mogłam się normalnie wyspać i nie szalałam ze spodniami ciążowymi, chodziłam w tych ktore nosiłam przed ciążą :-) no wiadomo lekko rozpięte ale co tam :-):-D

Hej ja skończyłam 7 miesiąc czyli jestem teraz w ósmym a brzuszek ledwie co widać, wszyscy się mylą że jestem w piątym miesiącu.
Maluszek waży 1450 gram i bardzo się martwię czy nie jest za maleńki. Może któraś z Was mnie uspokoi i powie że to wszystko w normie.
Dodam tylko że ruchy czuj,ę bardzo wyraźnie, nawet aż za bardzo. Olek wierci się całymi godzinali i kopie nawet czasem dość boleśnie...

ja jestem w piątym miesiącu i jakos dopiero teraz powoli zaczyna być widać brzuszek,więc spokojnie.kazda z nas ma inaczej, trzeba czekać.
Mimbla2 gdyby cos było nie w porządku, to na pewno lekarz zwróciłby na to uwagę. Twoje maleństwo jeszcze przecież rosnie, nie martw sie na zapas;)

Witam przyszłe mamusie!!!
Tak sobie pomyslalam ze duzo sie mowi i pisze o wadze w ciazy ale nie spotkalam sie z wymiarami brzuszka!:-) Moze sie pochwalicie ile tam macie??:-)
Ja bede pierwsza... przed ciaza 68cm teraz 98cm wiec równe 30 cm jak z bata strzelil:tak:

reklama
Do góry