reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak sobie radzicie z brakiem ciazy

reklama
Może tak , może nie ....Po co te bluzgi? Napisałam o konkretnym przypadku zaznaczając że pewnie wszystko co robili pomogło jakoś...
Nie życzę nikomu źle, ale widzę że panie tu mają swoje i tylko swoje zdanie...a nie to jest chyba domeną forum.
Z przykrością że tu napisałam znikam i pozdrawiam
Gdybyś przeczytała te blisko 18 stron uważnie to może zrozumiałabyś, że pisząc takie brednie (nawet jeśli jak twierdzisz „wszystkim życzysz dobrze”) to insynuujesz kobietom, że starają się źle (bo za bardzo chcą) i jakby „odpuściły” (lub adoptowały bliźniaczki) to zaszłaby w upragnioną ciążę. Czyli brak ciąży skutkiem tego, że coś robi nie tak.

Takie teorie nie dość, że przeczą wiedzy medycznej to są jeszcze krzywdzące dla osób, do których je kierujesz.

Nie no ale ja pytam serio. Skoro sypią radami i są przekonane, że to działa to ja pytam JAK? Tak konkretnie.
Nie chce odpowiedzi - uprawiaj seks z przyjemnosci, bo nie wiem jakie doswiadczenia mają koleżanki siostry kuzynki sasiadki matki ojca, ale mnie mój stary nie gwałci xD nawet jak mam owulacje to nie jest to gwałt. Widzę śluz płodny to nabieram takiej ochoty na seks że szybciej stary oskarży mnie o gwałt. Do tego ciągle mówię że nawet jak nie doczekamy się dziecka to co się nabzykaliśmy to nasze 😄
Druga rada - zajmij się czymś innym. Dzisiaj np pojechałam po pracy na rower. 30 km a do tego 10 km spaceru. I co? Myślę sobie jak dobrze moje jajeczko urośnie w tym cyklu, bo go dotleniłam 😄

Badanie prolaktyny jest jednym z pierwszych które powinno się zrobić przy staraniach o ciążę. Bardzo łatwo więc można ją obniżyć. Po minę już kwestię, że matki KP też zachodzą w ciąże, a według Ciebie jak rozumiem nie powinny ;)

Ludziom z depresją też mówisz, że powinni wyluzować? Albo nie wiem z urwaną nogą?
Ja rozumiem, że nie macie empatii w końcu nie każdy musi ją mieć, no ale tak jak ktoś tam wyżej napisał jak nie masz nic mądrego do przekazania to chociaż nie rań ;)
Oj nie rozumiem, bo 15 lat starań to za mało. A I skończona AM, ale co ja tam wiem. Lepiej diagnozować na forum.

Nie no ale ja pytam serio. Skoro sypią radami i są przekonane, że to działa to ja pytam JAK? Tak konkretnie.
Nie chce odpowiedzi - uprawiaj seks z przyjemnosci, bo nie wiem jakie doswiadczenia mają koleżanki siostry kuzynki sasiadki matki ojca, ale mnie mój stary nie gwałci xD nawet jak mam owulacje to nie jest to gwałt. Widzę śluz płodny to nabieram takiej ochoty na seks że szybciej stary oskarży mnie o gwałt. Do tego ciągle mówię że nawet jak nie doczekamy się dziecka to co się nabzykaliśmy to nasze 😄
Druga rada - zajmij się czymś innym. Dzisiaj np pojechałam po pracy na rower. 30 km a do tego 10 km spaceru. I co? Myślę sobie jak dobrze moje jajeczko urośnie w tym cyklu, bo go dotleniłam 😄
Zasłyszane rady:
Zacznij budować dom
Wyremontuj mieszkanie
Kurs garncarstwa
Triathlon
Adopcja
In vitro
Kochanek (akurat naprawdę może pomóc)
Smierć w rodzinie

Ja kilka lat bardzo intensywnie starałam się o dziecko. Pojawiło się, kiedy się nie starałam, ale wytłumaczyłam już DLACZEGO. I brzmiałoby to idealnie jak historia o „odpuszczeniu”, gdyby nie to, że nią nie jest. I nigdy nie poradzę nikomu wyluzować ani adoptować, bo naprawdę ciagle jeszcze pamiętam.

reklama
Do góry