reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak sobie radzicie z brakiem ciazy

Wow, muszę sprzedać to info mojemu wujkowi. Wystarczyło odpuść i adopcja nie była by potrzebna ;)
Dzięki! 🥰😘
Nie chce wkładać kija w mrowisko, ale właśnie dziś mi znajoma zadzwoniła że jest w ciąży. Starali się 7 lat, adoptowali bliźniaczki i minął rok a ona w ciąży. Obstawiam,że ich wcześniejsze działania "prociażowe" plus czynnik nazwijmy to zmiany w ich rodzinie się do tego przyczyniły - w jakimś % na pewno.

Tak czy siak ... z pomocą , z lekami,z czynnikiem i pomocą gwiazd/ wiary/ itd itp życzę każdej Staraczce spełnienia ♡

reklama
Nie chce wkładać kija w mrowisko, ale właśnie dziś mi znajoma zadzwoniła że jest w ciąży. Starali się 7 lat, adoptowali bliźniaczki i minął rok a ona w ciąży. Obstawiam,że ich wcześniejsze działania "prociażowe" plus czynnik nazwijmy to zmiany w ich rodzinie się do tego przyczyniły - w jakimś % na pewno.

Tak czy siak ... z pomocą , z lekami,z czynnikiem i pomocą gwiazd/ wiary/ itd itp życzę każdej Staraczce spełnienia ♡

Wow, czyli mówisz że się da i odrosną jajowody?

Rozumiem, że żałuje?
I mówię, tak jak dziewczyny powyżej nie o przypadkach skrajnych i już zdiagnozowanych.

Oczywiście, że nie! Po prostu nie wiedziała, że tak łatwo może zajść w naturalną ciąże, a wystarczyło Cię poczytać

Oczywiście, że nie! Po prostu nie wiedziała, że tak łatwo może zajść w naturalną ciąże, a wystarczyło Cię poczytać
Ty nie czytasz ze zrozumieniem, ale od razu negujesz innych, tylko dlatego, że zdałaś maturę z biologii. Mówię o braku przeciwskazań medycznych. Głowa to coś więcej niż ci się wydaje. I jeżeli nie widzisz związku kortyzolu z prolaktyną to uzasadnij. Tylko tyle.

Ty nie czytasz ze zrozumieniem, ale od razu negujesz innych, tylko dlatego, że zdałaś maturę z biologii. Mówię o braku przeciwskazań medycznych. Głowa to coś więcej niż ci się wydaje. I jeżeli nie widzisz związku kortyzolu z prolaktyną to uzasadnij. Tylko tyle.
Hiperprolaktynemia JEST przeciwwskazaniem medycznym! I serio „odpuszczenie” jej nie wyleczy.

Badanie prolaktyny jest jednym z pierwszych które powinno się zrobić przy staraniach o ciążę. Bardzo łatwo więc można ją obniżyć. Po minę już kwestię, że matki KP też zachodzą w ciąże, a według Ciebie jak rozumiem nie powinny ;)

Ludziom z depresją też mówisz, że powinni wyluzować? Albo nie wiem z urwaną nogą?
Ja rozumiem, że nie macie empatii w końcu nie każdy musi ją mieć, no ale tak jak ktoś tam wyżej napisał jak nie masz nic mądrego do przekazania to chociaż nie rań ;)

Gdyby nie adoptowali tych bliźniaczek prawdopodobnie też zaszłaby w ciążę.

Ludzie z dziećmi poczętymi w szkle też zachodzą naturalnie w ciążę.

K* nie da się wyleczyć niepłodności pozytywnym myśleniem, wakacjami, butelką wina, odpuszczeniem czy adopcją!!!

K* nie da się wyleczyć niepłodności pozytywnym myśleniem, wakacjami, butelką wina, odpuszczeniem czy adopcją!!!

Oj tam, oj tam co Ty wiesz ;)
Dziewczyny mające dzieci z wpadki wiedzą najlepiej. One nie myślały o ciąży i mają :)

reklama

Może tak , może nie ....Po co te bluzgi? Napisałam o konkretnym przypadku zaznaczając że pewnie wszystko co robili pomogło jakoś...
Nie życzę nikomu źle, ale widzę że panie tu mają swoje i tylko swoje zdanie...a nie to jest chyba domeną forum.
Z przykrością że tu napisałam znikam i pozdrawiam

Do góry