reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

Mój gin ma w łazience wagę, ale nie wchodzę na nią, bo ona pokazuje więcej niz moja :) A jak się zawsze ważyłam na swojej to niech tak zostanie.:-)

reklama
ja dzisiaj rano stanęłam na wagę i zobaczyłam magiczne, równiutkie 70 kg - czyli mamy +12 kg, a tu jeszcze 8 tyg :szok:. A dzisiaj wpraszamy się na kawke do znajomych, więc muszę kupić jakieś ciacho, bo jak to tak, inaczej przecież nie wypada ;-):-D.

Ale Wam zazdroszczę. Ja nie wiem o co chodzi, ale kg mi lecą jakbym żarła całymi dniami, a wcale dużo nie jem.Jestem trochę podłamana. Dalej nie widzę aż tak tych kg, a już ich jest chyba ze 20 !!!!!! Może coś jest nie tak ? Ile brzuch może ważyć ?
to tak jak ja... też mam 20na plusie - zawsze byłam raczej chudzinką a teraz poprostru nawet nie wiem kiedy i skąd tyle... moja mama podczas ciąż tyła ok 10-11kg a ja niby też nie objadam się jak szalona a tu lecą kg... lekarz mówi że widocznie bardziej zatrzymuje mi sie woda w organizmie bo puchnę też sporo.... niby ostatnio po lekach zeszła opuchlizna a teraz znów jak napompowana jestem...

Nawet nie wiesz, jak mnie pocieszyłaś klaudencja :)
A może u mnie to też wina tej wody w organizmie? Ja mam troszkę spuchnięte pod brodą, taka nalana twarz mi się zrobiła i kostki troszkę spuchnięte....

a tak może z innej beczki teraz;)

wczoraj oglądałam w nocy na national geographic program o tyciu i osobach otyłych i w jakimś państwie w Afryce wręcz zmusza się dziewczynki do jedzenia i tycia, bo to duża kobieta jest oznaką dobrobytu i wysokiej pozycji w społeczeństwie. najbardziej rozbawiło mnie ich powiedzenie: "im więcej kobieta zajmuje miejsca na dywanie tym więcej miejsca zajmuje w sercu mężczyzny" . my się tu pocimy żeby te kg zrzucać a oni wręcz przeciwnie!

anisad to napewno jest też kwestia opuchlizny i zatrzymania wody...przerabiałam ten temat szczegółowo z moim ginem dlatego piszę... i o ironio!!! lekiem na wodę jest woda!!! :D trzeba dużo pić wody niegazowanej żeby była filtracja i wtedy ta zatrzymana woda będzie wydalana z moczem... mi spadło na jakieś 2tyg a teraz znów wraca opuchlizna...ale widzę właśnie że mniej biegam do toalety i to też jest powód tego że nie schodzi tyle wody ile powinno.....

Tak skorupka... pocieszaj nas, pocieszaj hehe:-)

Dzięki klaudencja za rady. Ja chyba faktycznie za mało piję. Czas to zmienić, może cos pomoże...

wczoraj oglądałam w nocy na national geographic program o tyciu i osobach otyłych i w jakimś państwie w Afryce wręcz zmusza się dziewczynki do jedzenia i tycia, bo to duża kobieta jest oznaką dobrobytu i wysokiej pozycji w społeczeństwie. najbardziej rozbawiło mnie ich powiedzenie: "im więcej kobieta zajmuje miejsca na dywanie tym więcej miejsca zajmuje w sercu mężczyzny" . my się tu pocimy żeby te kg zrzucać a oni wręcz przeciwnie!

świetny tekst :)

"im więcej kobieta zajmuje miejsca na dywanie tym więcej miejsca zajmuje w sercu mężczyzny" . my się tu pocimy żeby te kg zrzucać a oni wręcz przeciwnie!
TO SIE NAZYWA POCIESZENIE!!!!! rozwalił mnie ten tekst!!!! i czym my sie tu przejmujemy kobiety????!!!!

reklama
Nawet nie wiesz, jak mnie pocieszyłaś klaudencja :)
A może u mnie to też wina tej wody w organizmie? Ja mam troszkę spuchnięte pod brodą, taka nalana twarz mi się zrobiła i kostki troszkę spuchnięte....

ja bylam w szoku po pierwszym porodzie. kiedy po wyjsciu ze szpitala ubylo mi tylko 5 kg!! ale juz po tygodniu w domu nastepne 7kg!! opuchlizna ze mnie zeszla i stracilam duzo kg. a bylam baaaardzo popuchnieta w pierwszej ciazy.
teraz nei jestem, a kg mam i to jest chyba problem...ale fakt malo pije. zbyt malo!!

Do góry