reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

skorupka wcale po Tobie nie widać tych kilogramów!! serio!!
a z tarczycą to fakt. masakra jest.
ja choruję od 13go roku życia, ztym że teraz tylko tyroxyna więc ok, ale jak jeszcze brałam jod właśnie w wieku 13-15 lat albo i dłużej, to i kg i trądzik!! masakra:( doszłam do siebie dopiero jak miałam 16 czy 17 lat.
a trądzik dał mi w d... tzn. w twarz:) ale mi się odbił na psychice.

za to teraz w tej ciąży mam śliczną cerę (podobno przy dziewczynkach brzydko się wygląda!! ja najładniej z moich ciąż chyba, chociaż przy Młodym też nie najgorzej)

dzięki:) ale jak patrze na swoje zdjęcia sprzed kilku lat to potrafi mi się aż łezka zakręcić... nie wiem jak z trądzikiem było u Ciebie, ale u mnie to było na zasadzie 'pojawiasz się i znikasz' i wieczna walka. w sumie to i teraz potrafi się cholera przypomnieć. bleee!

skorupka w ogóle dobrze, że sie odzywasz, bo Twój ostatni post kilka dni temu dotyczył braku ruchów maluszka i trochę się niepokoiłam. Dobrze, że wsz ok :)

Kochana jesteś! poszłam do swojego gina i usg mi zrobił (poprosiłam go o to na wejściu bo nie chciałam jechać do szpitala, tak ich nie lubię:-() i w sumie dobrze zrobiłam, bo maluch po prostu spał! nie wiem jak on przespał tyle czasu. generalnie daje o sobie znać co jakieś 2-3 godziny.

reklama
TRudno sie pogodzić z tymi kilogramami. WIdzę, że nie tylko mi po I ciąży zostało. Ja już +12 a do porodu jeszcze troche....strasznie chciałam przytyć mniej niż podczas I ciąży bo wtedy +20 i 5 mi zostało. Dziś waga pokazała 80, tak czułam:-(
Nie chciałabym przytyć więcej jak 15!!! Ale trudne to trzymanie wagi w ryzach.... szczególnie że ostatnio mało ruchu a w Lidlu takie pyszne croisanty sprzedają:-)

Ale trudne to trzymanie wagi w ryzach.... szczególnie że ostatnio mało ruchu a w Lidlu takie pyszne croisanty sprzedają:-)

niestety chyba nie da sie do konca wagi w ryzach trzymac. moja leci w góre ile wlezie a wcale sie nie objadam (poza ostatnim weekendem i paczkami:D)
na to co zjadlam powinnam miec +6kg a juz +13 czyli tyle ile do porodu chcialam miec. a tu jeszcze 7tyg.

od ostatniej wizyty, która była miesiąc temu, przytyłam 0,6 kg. czemu tak mało w całej ciąży nie przybierałam?:-(

ja stanełam...cały czas 67/68 czyli 8/9 na plusie. Cieszy mnie to niezmiernie. Zobaczymy co teraz bedzie po tym lezeniu i zupełnym braku ruchu...ale jem mniej, juz nie mam takich ciągot do dużo i słodko:)

Ale Wam zazdroszczę. Ja nie wiem o co chodzi, ale kg mi lecą jakbym żarła całymi dniami, a wcale dużo nie jem.Jestem trochę podłamana. Dalej nie widzę aż tak tych kg, a już ich jest chyba ze 20 !!!!!! Może coś jest nie tak ? Ile brzuch może ważyć ?

oj nie martw się! ja mam już 15 czy 16 na plusie (już nie chce mi się liczyć). nie powiem, żebym specjalnie uważała na kaloryczność jedzonka, ale też nie jem cały czas. bardziej się staram, żeby urozmaicać dietę. a napady głodu mam już za sobą, na szczęście!

reklama
Do góry