reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

reklama
a ja się tą wagą u gina nie przejmuje, zawsze pokazuje ok 2 kg więcej i to już po odjęciu niby ciężaru ciuchów i butów:eek: dziś jak wlazłam na wage i zobaczyłam 67,7 to myślałam że mnie wmuruje. A rano po śniadaku na mojej domowej wadze 65,1 i tego się trzymam:-)

uffff Thank God!

czyli złośliwości ciąg dalszy:p

tylko że tak serio mówiąc to ja teraz dopiero zaczęłam jeść!! 2 pączki na śniadanie. 2 kromki na kolację(wcześniej brak kolacji albo jogurt z musli!!) obiad!! no daję czadu, 3 posiłki dziennie;) hahaha tyle że niezdrowe i kaloryczne....
ehhhw d to mam

post ku pocieszeniu wszystkich, które przytyły już duuużo:) (chudziny, nie czytać!!)

a więc, odwiedziła mnie moja kuzynka, która waży duuuużo. chyba ponad 80 kg ale nie chce się przyznać. rozmawiałyśmy wczoraj o ciąży i kilogramach i ja zawsze myślałam że ona po ciążach tak przytyła (2 dzieci, wcześniej chudzinka)
okazało się że do porodu z pierwszym dzieckiem ważyła 62kg czyli b. mało.
po porodzie przytyła. zaszła drugi raz w ciążę (6 lat później) i przytyła w ciąży tylko 2kg!! już była okrąglutka więc super 2kg sobie przytyć!!
i znowu przytyła po urodzeniu i to tak że już od lat z tym walczy (do tego ma chorą tarczycę więc ciężko jej zrzucić nadwagę).
ale w każdym razie lasencje pocieszmy się że niektóre w ciąży dużo tyją a potem wracają bez problemu do formy, a niektóre w ciąży malutko, za to potem buła:(

to tak ku pocieszeniu....:)

i nie pisać mi tu że to nie reguła itd.!!!! bo to ku pocieszeniu post:p

post ku pocieszeniu wszystkich, które przytyły już duuużo:) (chudziny, nie czytać!!)

a więc, odwiedziła mnie moja kuzynka, która waży duuuużo. chyba ponad 80 kg ale nie chce się przyznać. rozmawiałyśmy wczoraj o ciąży i kilogramach i ja zawsze myślałam że ona po ciążach tak przytyła (2 dzieci, wcześniej chudzinka)
okazało się że do porodu z pierwszym dzieckiem ważyła 62kg czyli b. mało.
po porodzie przytyła. zaszła drugi raz w ciążę (6 lat później) i przytyła w ciąży tylko 2kg!! już była okrąglutka więc super 2kg sobie przytyć!!
i znowu przytyła po urodzeniu i to tak że już od lat z tym walczy (do tego ma chorą tarczycę więc ciężko jej zrzucić nadwagę).
ale w każdym razie lasencje pocieszmy się że niektóre w ciąży dużo tyją a potem wracają bez problemu do formy, a niektóre w ciąży malutko, za to potem buła:(

to tak ku pocieszeniu....:)

i nie pisać mi tu że to nie reguła itd.!!!! bo to ku pocieszeniu post:p

z tarczycą trudno wygrać niestety:( tak samo jak z innymi hormonami (w przeciągu 3 lat przytyłam 12 kg na tabletkach) żadne diety nic nie dają, ćwiczenia też nie. człowiek się tylko frustruje. przed ciążą ważyłam 70 a już 15 przytyłam więc wyglądam jak kula;-) a ciąża przecież robi swoje rewolucje z nami.tak więc Kochane głowa do góry! i miejmy nadzieje, że nasze Skarby nam wynagrodzą te kilogramy a rowerki i spacerki dadzą pozytywne efekty:-)

skorupka wcale po Tobie nie widać tych kilogramów!! serio!!
a z tarczycą to fakt. masakra jest.
ja choruję od 13go roku życia, ztym że teraz tylko tyroxyna więc ok, ale jak jeszcze brałam jod właśnie w wieku 13-15 lat albo i dłużej, to i kg i trądzik!! masakra:( doszłam do siebie dopiero jak miałam 16 czy 17 lat.
a trądzik dał mi w d... tzn. w twarz:) ale mi się odbił na psychice.

za to teraz w tej ciąży mam śliczną cerę (podobno przy dziewczynkach brzydko się wygląda!! ja najładniej z moich ciąż chyba, chociaż przy Młodym też nie najgorzej)

reklama
skorupka w ogóle dobrze, że sie odzywasz, bo Twój ostatni post kilka dni temu dotyczył braku ruchów maluszka i trochę się niepokoiłam. Dobrze, że wsz ok :)

Do góry