reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak się zmienia nasza waga

wg mojej gin w 32tc mala wazyla 1923 i bylo idealnie co do tyg z OM. w 33tc na IP 2650-i niby to 35tc prawda pewnie lezy gdzies po srodku

reklama
A napiszcie mi, jeśli wiecie jaka jest waga Waszych dzidziusiów z 33 tygodnia. Moja Mała waży 1950 g , lekarz mówi, że to o tydzien do przodu, ale w necie widziałam, że inne mamy noszą w tym tygodniu dzieci ponad 2 kg. Może więc wcale druga córa taka duża nie będzie ? Oby... A moze to zalezy od pozostałych wymiarów z usg?
U nas w 33 ważył jakoś ponad 2100 i pokazywało mi na USG że wiek płodu to 36 tc hmm

No ja jeszcze wogóle nie słyszałam nic o wadze naszego malucha... Wiec zazdroszcze ... Ale moze dlatego ze ostatnie usg w 21tyg bylo a teraz dopiero 9marca także czekamy z utesknieniem!!!!

moja mała w 32 ważyła niemal równe 2 kg, usg pokazywało wówczas 33 tydzień , też początkowo byłam przerażona wielkością,ale już nie jetem, zobaczymy 8 marca;)

dziewczyny, a w sumie data porodu z usg ma jakiekolwiek znaczenie? w sensie zawsze myślałam,że ona tylko wyliczona na podstawie wielkości,ale przecież wielkość dziecka nie do końca ma wpływ na datę? cyz się gubię w tym? w każdym razie ja się zawsze nastawiałam na termin z OM jako obowiązujący;)

Jedynie termin z USG tego genetycznego w 11-14 tyg, ma jakieś większe znaczenie, bo późniejsze już się znacznie mogą różnić, bo dziecko od 20 tyg rozwija się w swoim tempie

waga wagą wiec mysle jak eywa, ale czy dugosc cykli ma znaczenie?? jak ja mam 26 dni to w poroiwnaniu z 28 dni przez 9msc wychodzi 18 dni czyli ponad 2 tyg- ma to jakis wplyw??

reklama
hm..mi się wydaje,że nie w ten sposób,że za każdy miesiąc ciąży trzeba dodać czy odjąć, tylko różnica może być 2-3 dni w terminie ze względu na datę zapłodnienia,że mogła być inna niż ta, według cyklu 28 dniowego, ale w sumie sama się zamieszałam,hehe
nic nie przewidzimy do końca kochane, jak już ktoś napisał, termin i tak trzeba liczyć 2 tygodnie do przodu i 2 do tyłu,więc dużo możliwości;)

Do góry