reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak się zmienia nasza waga

Karina-wielkie dzięki za te słowa:))
Masz rację,nie warto się przejmować,ale u mnie jest akurat tak,że to ja jestem ta "be" synową,a druga synowa-która z nią mieszka-jest :cacy" i super na każdym kroku.Nawet jak w obu ciążach przytyła po 30 kg.. Więc sama widzisz,dlaczego mnie to tak zdenerwowało...

reklama
Karina-wielkie dzięki za te słowa:))
Masz rację,nie warto się przejmować,ale u mnie jest akurat tak,że to ja jestem ta "be" synową,a druga synowa-która z nią mieszka-jest :cacy" i super na każdym kroku.Nawet jak w obu ciążach przytyła po 30 kg.. Więc sama widzisz,dlaczego mnie to tak zdenerwowało...

Przykro mi ze tak jest u Ciebie ale powiem Tobie ze baaaardzo czesto w zyciu uklada sie tak ze po pewnym czasie tesciowa dostrzeze kto jest ta dobra synowa, na ktora synowa moze liczyc itd.... zycie naprawde wiele rzeczy i kwesti potrafi zweryfikowac. Ty poprostu rob swoje co uznajesz za stosowne i nie przejmuj sie takimi uwagami chociaz wiem ze nie jest latwo bo nie wiem jak Ty ale ja jestem bardzo czula na tym punkcie..... ale niewazne glowa do gory zostaniemy mamami i to jest najwazniejsze:tak:

jak ja bym chciala zeby moja waga stala w miejscu, no coz w pierwszej ciazy tak bylo to teraz juz nie. Ale i tak nie duzo tyje przynajmniej ja tego nie widze.

Przed zajściem w ciążę ważyłam 50-51 kg. Potem schudłam, przez trzeci miesiąc waga była 49 kg. Obecnie juz poszedł czwarty, codziennie się ważę i cały czas 50,7, 50,6 lub 50,2. Nie wiem od czego to zależy, ale czytałam że średnio ma się przebierać na wadzę do 0,5 kg na tydzień od drugiego trymestru. Czy też tak macie? czy wszystko w porządku? Odżywiam się dobrze, w I tr prawie nie wymiotowałam, teraz też nie wymiotuję, często podjadam, brzusio pięknie rośnie, ale czy dzidzi nic nie brakuje?

Przed zajściem w ciążę ważyłam 50-51 kg. Potem schudłam, przez trzeci miesiąc waga była 49 kg. Obecnie juz poszedł czwarty, codziennie się ważę i cały czas 50,7, 50,6 lub 50,2. Nie wiem od czego to zależy, ale czytałam że średnio ma się przebierać na wadzę do 0,5 kg na tydzień od drugiego trymestru. Czy też tak macie? czy wszystko w porządku? Odżywiam się dobrze, w I tr prawie nie wymiotowałam, teraz też nie wymiotuję, często podjadam, brzusio pięknie rośnie, ale czy dzidzi nic nie brakuje?

moja waga od 10tc podskoczyła o niespełna 1kg. Od trzech tygodni stoi w miejscu i różni się minimalnie (tak jak u Ciebie) w zależności od tego, czy ważę się rano, czy wieczorem. Pytałam ostatnio lekarza i powiedział, że to bardzo dobrze, że nie przybieram niepotrzebnie na wadze, bo na pewno jeszcze przybiorę, a wtedy będą to te "potrzebne" kg, a nie zbędne.
Na Twoim miejscu w ogóle bym się tym nie przejmowała. Jak dzidzia zacznie rosnąć, to dojdą nam te jej kilogramy, a póki co cieszmy sie, że nie mamy niepotrzebnego tłuszczyku ;)

reklama
a u mnie 76,7 kg. zaczynałam od ok 68, więc +8,7kg
ostatnio ojciec wyskoczył z tekstem "ale przytyłaś" odpowiedziałam : noooo, w ciąży jestem
mam w nosie opinie innych
schudne za rok :)

Do góry