reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
miałam pisac wczesniej ale nigdy czasu nie było :/ a chciałam się troszkę rozpisać co do wypowiedzi na temat implantu...

na poczatek napisze że to jest indywidualny wybór , nie można powiedziec " nie zakładaj sobie tego bo będziesz miała bóle głowy będziesz rozdrażniona , bedziesz krwawiła non stop ..." itp itd

po 1 chcialam zaznaczyć że każda kobieta jest inna i napewno na każda inaczej zadziała implant:tak:
tak samo jest z tabletkami czy spiralami.. po to jest tyle rodzajów tabletek żeby dobrać odpowiednią dla siebie , z implantem tak nie ma..
ale są jedne tabletki które maja te same hormony co implant i przeważnie lekarze zapisują je na kilka miesięcy przed założeniem implantu żeby kobieta wiedziała czy jej ów impland podpasuje i jak bedzie się czuła :-)
tabletki się nazywają nie wiem jak :-p bo ja ich nie zazywałam.. alezaraz się dowiem ..:-p
tak to są tabletki CERAZETTE jeśli któraś je brała to będzie jej pasował implant, a jesli nie to mozna zacząć od nich i się prxzekonać...

co do nie skuteczności.... to moge tylko zacytować pewne stwierdzenie i podać link do poczytania...
i jeszcze tyle mogę dodać że tak samo może nie zadziałać implant jak i tabletka , czy peknieta gumka.. a i przy spirali zdażają się ciąże...
więc na to nie ma reguły
tu jest link odnośnie wpadek przy implancie.. czym sa spowodowane i jak wogóle działa:
Implant antykoncepcyjny nie jest skuteczny!
(na samym dole jest opisane o zajściu w ciążę tal dla ułatwienia)

każdy się czuje inaczej po implancie ...

ja np czuję się dobrze , nic mi nie dolega :-p
nie jestem rozdrażniona , tylko moze czasem ale to czasem....
nie boli mnie głowa ... ale też nie mam @ :-p miałam 2 razy , później już nie...
i wcale mi z tym nie jest źle ;-) ale lekarz uprzedzał że na początku mogę miec nieregularne miesiączki , bardzo obfite lub wcale , i że to się unormuje..
więc czekam na to unormowanie :-) coć wcale nie z utesknieniem ;-)
jesli chodzi o ponowne zajście w ciążę , idzie się do lekarza i wyciąga implant .. i jak po kazdych tabletkach trzeba odczekac a później można sie starać o kolejne bobo :-)

czy coś jeszcze?? hmmmm
aha na samym oczatku przez pierwszy miesiąc po implancie miałam uczucie suchości w ustach i musiąłam dużo pić..
nie wiem czy to było akurat tym spowodowane ale całkiem możliwe :-) więc wolę o tym napisać :-)

reklama
Dziewczyny ja brałam qlairę przez dwa lata, czułam sie po niej świetnie, nie przytyłam,libido ok. Jedyne co to nie miałam okresu podczas stosowania tych tabl, na co nie narzekałam:-) ale trzeba uważać bo zdarzyło mi się dwa razy zapomnieć wziąć o czasie no i jestem mamą 4 miesięcznej Zosi;-)

Ostatnia edycja:
Witam. Ja mam jedno opakowanie do sprzedania. Termin ważności: 04.2015. Opakowanie oczywiście zafoliowane.
Cena: 40zł z przesyłką.

Moja znajoma brała te tabletki 6 lat. Na sierpień ma termin porodu- zapomniała tabletki i wzięła na drugi dzień dwie i takim cudem urodzi swojego 2 bobaska. Ginekolog po usłyszeniu jakie tabsy brała powiedział, że dziwi się ze wcześniej nie "wpadła" :/

Ja biorę Lesine- zamiennik Yesminelle i jestem zadowola- krawienie 3 dni,bezbolesne miesiączki, nie przytyłam i zero plamień w trakcie cyklu:) Kosztuja okolo 32 zl. POlecam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,no nie czarujmy tutaj.... Na każdy organizm tabletki anty. maja prawo zadziałać inaczej. I to wcale nie będzie znaczyło, że akurat TE są lepsze bądź gorsze. :sorry2:

Ja Micro brałam przez 5 może 7 lat.... I to były najlepsze tabsy jakie miałam.
Zero tycia, zero skutków ubocznych. Ochota na sex dużaaaa, głowa mnie nie bolała, po prostu super.
Teraz, po przerwie na dzidziusia;-) , do nich powracam...
Zgadzam się. :tak: Każdy organizm reaguje inaczej.
Te tabletki brałam przez ok . 5 lat . Zaczęłam brać, by wywołać @ po drugiej ciąży i uregulować cykle.
Potem była przerwa na dzidziusia , po czym znowu powróciłam do nich. :tak: 2,5 r. już mija.
Okres skąpy, krótki, niebolesny. Zwykle miałam 2 dni wyjęte z życiorysu. :baffled:
Migreny jak miałam, tak teraz zupełnie ustąpiły.
Tycie? Jakie tycie? To raczej przez własną winę (objadanie się na noc, bo w ciągu dnia nie ma czasu na jedzenie).
Nie mam otyłości. :no:
Ochota na sex średnia, ale to nie za sprawą tabletek.Mam blokadę psychiczną przed kolejnym dzieckiem.
Ale skoro mąż nie narzeka, to chyba jest ok. ;-)
Rozdrażnienie? Każdy ma czasem raz lepsze, raz gorsze dni. :-)
Cena jak najbardziej na +.

Ostatnia edycja:
reklama
bralam te tabletki po 1 ciazy mialam wtedy 19 lat i bralam je 3 lata teraz po 2 ciazy stosuje zastrzyki depo-provera ale chce je zamienic na krazki NuvaRing
a co do microgu=ynonu libido troche spadlo jak po wiekszosci tabletek ale po za tym ok a najbardziej ok jest ich cena za 3 opakowania placilam 21 zl

Do góry