reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Martusia ja tez jestem zwolenniczka tych metod ale tylko dla madrych kobiet ktore sie na tym znaja i sa obyte w temacie.A nie dla nastolatek ktore mysla ze przerywany to metoda anty.I ,ze owu jest zawsze 14 dni po @ jak nie raz mozna wyczytac w durnych gazetkach.
Uważam, że jeśli nastolatki są dobrze przeszkolone z NPR-u i stosują się do wszystkich zasad, to na pewno nie pomylą metody kalendarzykowej, którą tu opisałaś z NPR-em;-).

Maziajka - koncernom farmaceutycznym na pewno nie zależy na twoim zdrowiu a tylko na zysku - czyli tylko pieniądz dla nich się liczy. Mnie już to nie dziwi, że kobiety powtarzają frazesy z reklam o tym, że pigułka ma minimalną ilość hormonów itd. i że jest nieszkodliwa dla ich zdrowia. Może przeczytaj ten artykuł i się zastanów, czy twoje zdrowie nie jest cenniejsze. A gwarantuję ci, że odkładanie poczęcia z NPR jest możliwe i ma większy wskaźnik Pearla niż tabletki anty. Możesz sobie obejrzeć moje cykle klikając w link 28dni pod moimi suwaczkami.

reklama
ekstasia milo mi Cie poznac, fajnie wiedziec, ze nie jestem ze swoimi pogladami sama, a jakie metody NPR stosujesz?

wszystkim stosujacym naturalne metody z przyczyn religijnych (i nie tylko) polecam dwie ksiazki:
1) Ksawery Knotz Seks jakiego nie znacie. Dla małżonkow kochających Boga.
2) Mariola i Piotr Wołochowicz Jak w pelni wykorzystać Boży dar plciowości? czyli Seks po Chrześcijańsku.

Moim zdaniem ta pierwsza lepsza ale to już jak kto woli, bo obydwie są super i często do nich wracam.

maziajka przerywany to akurat nie metoda NPR ale spoko;-)

martusia a gdzie ja napisalam ,ze przerywany to meoda NPR:cool:?

Ekstasia dla mnie moje zycie jest najwazniejsze i dlatego nie moge teraz pozwolic sobie na ciaze bo po prostu moge tego nie przeżyc..wiec jakie mam wyjscie?? co do tableketek nie koncern farmaceutyczny mi to powiedzial(btw gdzie widzialas reklame tabletek:confused:?)a ginekolog.Bralam wczesniej inne i zle sie czulam byly za silne teraz przy tych czuje sie mega dobrze.Na pewno jest to ingerencja w moj organizm nie przeczę, ale co teraz nie jest szkodliwe?A co do nastolatek ja sama zaczelam w wieku 18 lat niespelna stosowac NPR ale bylam juz w tym temacie obyta.Wiec jezeli tylko taka 17latka bierze wiedze z ksiazek(a nie z bravo.pl) to czemu nie? sama jestem tego przykladem.Wtedy kiedy dziecka nie chcialam,w ciaze nie zaszlam a gdy byl juz ten momen w 2 cyklu wstrzelilismy sie idealnie w owu.A co do tego artykułu to pozostawia wiele do życzenia.

Ostatnia edycja:
maziajka wywnioskowalam to z Twojego postu napianego przez Ciebie wczoraj o 10.29

piszesz co nie jest szkodliwe no akurat NPR na pewno nie jest szkodliwe i wydaje mi sie ze to nie jest miejsce do spierania sie kto jest za NPR a kto przeciw tylko jest to podtemat dla osob juz opowiedzianych za NPR ktore sobie doradzaja jak wlasciwie je stosowac

Martusia ja tez jestem zwolenniczka tych metod ale tylko dla madrych kobiet ktore sie na tym znaja i sa obyte w temacie.A nie dla nastolatek ktore mysla ze przerywany to metoda anty.I ,ze owu jest zawsze 14 dni po @ jak nie raz mozna wyczytac w durnych gazetkach.

gdzie ja tutaj napisałam ,że przerywany jest metoda NPR??Gdzie Ty to widzisz??

a w tym drugim poscie gdzie ja napisalam ,ze branie tabletek nie jest szkodliwe??? sorry ale juz ktorys raz czytam twoje posty(na innych tematach) i mam wrazenie ,ze kompletnie nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

I chyba w kazdym poscie piszę ,ze jestem jak najbardziej za NPR.

btw nie chce sie czepiac ale nawet godzine,zle podałas;/ ?

Na prawde warto pocwiczyć czytanie ze zrozumieniem.

Ostatnia edycja:
pisac tez trzeba tak zeby ktos mogl zrozumiec ale nie chce mi sie dyskutowac na nieistotne tematy

tak najlepsza obroną jest atak:) dziwne ,ze nikt nigdy nie miał problemów ze zrozumieniem tego co pisze ale to szczegół.Masz racje nie ma co sie rozpisywać ....

Ps.Pisanie posta pod postem gdy nie mimęło 60 min od poprzedniego(i nikt nie odpisal) jest na BB zakazane.Używamy EDYCJI POSTA!
Punkt 3 regulaminu BB o tym mówi.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny spokojnie - przez takie kłótnie na nieistotne tematy powstaje złe nastawienie do NPR-u ludzie mają nas za nawiedzone i kłótliwe wariatki - każdy sam wybiera metodę antykoncepcji - czy robi to stosując tabletki, czy naturalne metody, to jest sprawa osobista.

Maziajka - miałam na myśli reklamy w poczekalniach gabinetów ginekologicznych - nie widziałam tam nigdy nic na temat metod naturalnych, tylko same ulotki "antyków".
Martusia - ja korzystam z metody Kipplej'ów ale myślę o tym, żeby się nauczyć metody Rotzera.
Pozdrawiam dziewczyny i więcej spokoju :-).

https://www.babyboom.pl/forum/members/martusia1605-33553.html

reklama
Maziajka napisalam post pod postem bo mi funkcja edycji nie dziala w internecie na komorce, a regulamin znam. Maziajka wez sie od...... czep ok? ;-)

ekstasia a gdzie sie uczysz tych metod? Sa jakies kursy? Ile kosztuja?

Ostatnia edycja:
Do góry