reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
ja nadal jestem na depo-proc=vera ale w marcu ide do gina i chce zmienic na krazem nuvaring w sumie zastrzyki mi pasowaly mala cena jak na 3 miesiace spokoju bez pamietania o regularnym lykaniu tabletek czulam sie po nim dobrze ale niestety waga trzymala sie i nawet spadala tylko jak karmilam piersia jak tylko odstawilam syna od piersi zaczelo sie tycie moze nie tak odrazu ale teraz waze duzo wiecej :-( i moje libido rowne jest zero wiec chce zmienic metode

reklama
Brałam te tabletki przez jeden cykl odstawiłam bo miałam bóle głowy szumy w uszach, bóle jajników , nieustające plamienia nie polecam , może miałam źle dobranie nie wiem co było przyczyną ,ale od tamtej pory nie stosuję ,żadnych pigułek anty

Ja brałam te leki kilka lat i tak naprawdę tylko one mi pomagały czasami robiłam przerwę na parę miesięcy ale nie miałam żadnych skutków ubocznych jak dla mnie to była dobry.

Brałam te tabletki dwa lata i o dwa za duzo.... czułam sie po nich fatalnie- libido zerowe, bóle głowy, obnizony nastrój, bóle watroby i zmiany mastopatyczne w piersiach. Oczywiscie te objawy pojawiły sie dopiero po ok 1,5 roku ich stosowania. Odstawiłam i pierwsza miesiaczke miałam po 28 dniach, na nastepna czekałam 63 dni!!!!!!!! Musiałam zaczac sie leczyc na bezpłodnosc! Acha jeszcze miałam polipy w macicy.... Wiecej nie wezme tego swinstwa....

Hej :-)
u mnie niedawno pojawiła się nadżerka... mogę wnioskować, że po tabletkach, bo wcześniej nie miewałam tego typu problemów... :no:
i również jak poprzedniczka libido mam zerowe :szok:

witam

mamy jedno dziecko za 2- 3 lata chcemy miec jeszcze jedno i ...

maz wczoraj postanowił ze chce sie poddac wazektomi jak bedziemy mieli juz 2 dziecko

maz sam z siebie zaczoł wczoraj temat wazektomi (gdziesz przeczytał )

i moje pytanie czy wazektomia jest odwracalna ?
czy robi sie ja na kase chorych czy tylko prywatnie ?

jak potem z zyciem seksualnym czy sa jakies zmiany czy jest normalnie ?

ja z roznych wzgledow nie moge sie zabezpieczac a prezerwatywy z kolei uczulaja meza i ma potem bole przez 3 dni wiec narazie nasza antykoncepcja polega na szczesliwym trafie

pchełka nie pomogę niestety, ale ja za to zastanawiam się nad podwiązaniem jajowodów. Zawsze chciałam mieć jedno dziecko, teraz jestem w drugiej ciąży i postanowiłam poddać się temu zabiegowi. Niestety w PL to nielegalne, a myslałam że pójdzie gładko, bo i tak będę mieć cięcie. Pozostaje mi tylko inny kraj. A wazektomia chyba tez jest nielegalna nawet nie wiem jak to jest w naszym kraju.

pchelka na 100% wazektomia jest nielegalna w Polsce bo jest nieodwracalna, a w Polsce kazdy zabieg trwale zabierajacy plodnosc jest nielegalny. Prawdopodobnie mozna ja zrobic na czarnym rynku- i stad te informacje ktore znalazlas. Na nfz tym bardziej nie masz co liczyc- nie finansuja nielegalnych zabiegow;-).

reklama
olandia absolutnie nie na czarnym rynku. Też się orientowałam w tym temacie bo męża chciałabym wysłać. Zabiegi wykonują w Toruniu i Warszawie. Koszt ok 2000 pln. Zabieg podobno odwracalny ,ale skomplikowany i czasochłonny. W znieczuleniu miejscowym, po ok 20 min gość wraca do domu. Przez 2 tyg nie powinien się forsować. Refundacji nie ma. Podobno nie wpływa na dalsze pożycie.

Do góry