reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
ja nadal jestem na depo-proc=vera ale w marcu ide do gina i chce zmienic na krazem nuvaring w sumie zastrzyki mi pasowaly mala cena jak na 3 miesiace spokoju bez pamietania o regularnym lykaniu tabletek czulam sie po nim dobrze ale niestety waga trzymala sie i nawet spadala tylko jak karmilam piersia jak tylko odstawilam syna od piersi zaczelo sie tycie moze nie tak odrazu ale teraz waze duzo wiecej :-( i moje libido rowne jest zero wiec chce zmienic metode

reklama
Brałam te tabletki przez jeden cykl odstawiłam bo miałam bóle głowy szumy w uszach, bóle jajników , nieustające plamienia nie polecam , może miałam źle dobranie nie wiem co było przyczyną ,ale od tamtej pory nie stosuję ,żadnych pigułek anty

Ja brałam te leki kilka lat i tak naprawdę tylko one mi pomagały czasami robiłam przerwę na parę miesięcy ale nie miałam żadnych skutków ubocznych jak dla mnie to była dobry.

Brałam te tabletki dwa lata i o dwa za duzo.... czułam sie po nich fatalnie- libido zerowe, bóle głowy, obnizony nastrój, bóle watroby i zmiany mastopatyczne w piersiach. Oczywiscie te objawy pojawiły sie dopiero po ok 1,5 roku ich stosowania. Odstawiłam i pierwsza miesiaczke miałam po 28 dniach, na nastepna czekałam 63 dni!!!!!!!! Musiałam zaczac sie leczyc na bezpłodnosc! Acha jeszcze miałam polipy w macicy.... Wiecej nie wezme tego swinstwa....

Hej :-)
u mnie niedawno pojawiła się nadżerka... mogę wnioskować, że po tabletkach, bo wcześniej nie miewałam tego typu problemów... :no:
i również jak poprzedniczka libido mam zerowe :szok:

witam

mamy jedno dziecko za 2- 3 lata chcemy miec jeszcze jedno i ...

maz wczoraj postanowił ze chce sie poddac wazektomi jak bedziemy mieli juz 2 dziecko

maz sam z siebie zaczoł wczoraj temat wazektomi (gdziesz przeczytał )

i moje pytanie czy wazektomia jest odwracalna ?
czy robi sie ja na kase chorych czy tylko prywatnie ?

jak potem z zyciem seksualnym czy sa jakies zmiany czy jest normalnie ?

ja z roznych wzgledow nie moge sie zabezpieczac a prezerwatywy z kolei uczulaja meza i ma potem bole przez 3 dni wiec narazie nasza antykoncepcja polega na szczesliwym trafie

pchełka nie pomogę niestety, ale ja za to zastanawiam się nad podwiązaniem jajowodów. Zawsze chciałam mieć jedno dziecko, teraz jestem w drugiej ciąży i postanowiłam poddać się temu zabiegowi. Niestety w PL to nielegalne, a myslałam że pójdzie gładko, bo i tak będę mieć cięcie. Pozostaje mi tylko inny kraj. A wazektomia chyba tez jest nielegalna nawet nie wiem jak to jest w naszym kraju.

pchelka na 100% wazektomia jest nielegalna w Polsce bo jest nieodwracalna, a w Polsce kazdy zabieg trwale zabierajacy plodnosc jest nielegalny. Prawdopodobnie mozna ja zrobic na czarnym rynku- i stad te informacje ktore znalazlas. Na nfz tym bardziej nie masz co liczyc- nie finansuja nielegalnych zabiegow;-).

reklama
olandia absolutnie nie na czarnym rynku. Też się orientowałam w tym temacie bo męża chciałabym wysłać. Zabiegi wykonują w Toruniu i Warszawie. Koszt ok 2000 pln. Zabieg podobno odwracalny ,ale skomplikowany i czasochłonny. W znieczuleniu miejscowym, po ok 20 min gość wraca do domu. Przez 2 tyg nie powinien się forsować. Refundacji nie ma. Podobno nie wpływa na dalsze pożycie.

Do góry