reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
miałam pisac wczesniej ale nigdy czasu nie było :/ a chciałam się troszkę rozpisać co do wypowiedzi na temat implantu...

na poczatek napisze że to jest indywidualny wybór , nie można powiedziec " nie zakładaj sobie tego bo będziesz miała bóle głowy będziesz rozdrażniona , bedziesz krwawiła non stop ..." itp itd

po 1 chcialam zaznaczyć że każda kobieta jest inna i napewno na każda inaczej zadziała implant:tak:
tak samo jest z tabletkami czy spiralami.. po to jest tyle rodzajów tabletek żeby dobrać odpowiednią dla siebie , z implantem tak nie ma..
ale są jedne tabletki które maja te same hormony co implant i przeważnie lekarze zapisują je na kilka miesięcy przed założeniem implantu żeby kobieta wiedziała czy jej ów impland podpasuje i jak bedzie się czuła :-)
tabletki się nazywają nie wiem jak :-p bo ja ich nie zazywałam.. alezaraz się dowiem ..:-p
tak to są tabletki CERAZETTE jeśli któraś je brała to będzie jej pasował implant, a jesli nie to mozna zacząć od nich i się prxzekonać...

co do nie skuteczności.... to moge tylko zacytować pewne stwierdzenie i podać link do poczytania...
i jeszcze tyle mogę dodać że tak samo może nie zadziałać implant jak i tabletka , czy peknieta gumka.. a i przy spirali zdażają się ciąże...
więc na to nie ma reguły
tu jest link odnośnie wpadek przy implancie.. czym sa spowodowane i jak wogóle działa:
Implant antykoncepcyjny nie jest skuteczny!
(na samym dole jest opisane o zajściu w ciążę tal dla ułatwienia)

każdy się czuje inaczej po implancie ...

ja np czuję się dobrze , nic mi nie dolega :-p
nie jestem rozdrażniona , tylko moze czasem ale to czasem....
nie boli mnie głowa ... ale też nie mam @ :-p miałam 2 razy , później już nie...
i wcale mi z tym nie jest źle ;-) ale lekarz uprzedzał że na początku mogę miec nieregularne miesiączki , bardzo obfite lub wcale , i że to się unormuje..
więc czekam na to unormowanie :-) coć wcale nie z utesknieniem ;-)
jesli chodzi o ponowne zajście w ciążę , idzie się do lekarza i wyciąga implant .. i jak po kazdych tabletkach trzeba odczekac a później można sie starać o kolejne bobo :-)

czy coś jeszcze?? hmmmm
aha na samym oczatku przez pierwszy miesiąc po implancie miałam uczucie suchości w ustach i musiąłam dużo pić..
nie wiem czy to było akurat tym spowodowane ale całkiem możliwe :-) więc wolę o tym napisać :-)

reklama
Dziewczyny ja brałam qlairę przez dwa lata, czułam sie po niej świetnie, nie przytyłam,libido ok. Jedyne co to nie miałam okresu podczas stosowania tych tabl, na co nie narzekałam:-) ale trzeba uważać bo zdarzyło mi się dwa razy zapomnieć wziąć o czasie no i jestem mamą 4 miesięcznej Zosi;-)

Ostatnia edycja:
Witam. Ja mam jedno opakowanie do sprzedania. Termin ważności: 04.2015. Opakowanie oczywiście zafoliowane.
Cena: 40zł z przesyłką.

Moja znajoma brała te tabletki 6 lat. Na sierpień ma termin porodu- zapomniała tabletki i wzięła na drugi dzień dwie i takim cudem urodzi swojego 2 bobaska. Ginekolog po usłyszeniu jakie tabsy brała powiedział, że dziwi się ze wcześniej nie "wpadła" :/

Ja biorę Lesine- zamiennik Yesminelle i jestem zadowola- krawienie 3 dni,bezbolesne miesiączki, nie przytyłam i zero plamień w trakcie cyklu:) Kosztuja okolo 32 zl. POlecam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,no nie czarujmy tutaj.... Na każdy organizm tabletki anty. maja prawo zadziałać inaczej. I to wcale nie będzie znaczyło, że akurat TE są lepsze bądź gorsze. :sorry2:

Ja Micro brałam przez 5 może 7 lat.... I to były najlepsze tabsy jakie miałam.
Zero tycia, zero skutków ubocznych. Ochota na sex dużaaaa, głowa mnie nie bolała, po prostu super.
Teraz, po przerwie na dzidziusia;-) , do nich powracam...
Zgadzam się. :tak: Każdy organizm reaguje inaczej.
Te tabletki brałam przez ok . 5 lat . Zaczęłam brać, by wywołać @ po drugiej ciąży i uregulować cykle.
Potem była przerwa na dzidziusia , po czym znowu powróciłam do nich. :tak: 2,5 r. już mija.
Okres skąpy, krótki, niebolesny. Zwykle miałam 2 dni wyjęte z życiorysu. :baffled:
Migreny jak miałam, tak teraz zupełnie ustąpiły.
Tycie? Jakie tycie? To raczej przez własną winę (objadanie się na noc, bo w ciągu dnia nie ma czasu na jedzenie).
Nie mam otyłości. :no:
Ochota na sex średnia, ale to nie za sprawą tabletek.Mam blokadę psychiczną przed kolejnym dzieckiem.
Ale skoro mąż nie narzeka, to chyba jest ok. ;-)
Rozdrażnienie? Każdy ma czasem raz lepsze, raz gorsze dni. :-)
Cena jak najbardziej na +.

Ostatnia edycja:
reklama
bralam te tabletki po 1 ciazy mialam wtedy 19 lat i bralam je 3 lata teraz po 2 ciazy stosuje zastrzyki depo-provera ale chce je zamienic na krazki NuvaRing
a co do microgu=ynonu libido troche spadlo jak po wiekszosci tabletek ale po za tym ok a najbardziej ok jest ich cena za 3 opakowania placilam 21 zl

Do góry