reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
A jakie znaczenie ma to, ze uzywa sie tych zastrzykow do wyciszenia pedofili:confused::baffled: Hormonami leczy sie bardzo wiele dolegliwosci, maja po prostu duze spectrum dzialania...

mój gin powiedział, że ta metoda dobrze sprawdza się u narkomanek... ja mam sobie odpuścić!
na razie biorę Azalię i jestem zadowolona :tak: tylko ile jeszce będę karmić mała nie wie nikt ;-)

reklama
Ja też brałam azalię - ale niestety pomimo karmienia zaczęłam przybierac na wadze - 3 miesiące 10 kg :/ A jeszcze ciążowych nie zdążyłam się pozbyc :( Na pewno to po tabletkach, bo jak przestałam brac - już 3 kg mniej. Dodatkowo spadek libida - który zwalałam na karb po porodowy - odkąd odstawiłam - nie możemy się sobą nacieszyc. To taka drobna zmiana tematu :p
Po depo-proverze moja koleżanka nie mogła zajśc w ciążę, a jak zaszła to roniła :( Wcześniej nie miała problemu z donoszeniem ciąży w trzy lata po zastrzyku donosiła i ma jeszcze dwójkę.
A ja wracam do swojego sprawdzonego NPRu - przed ciążą sprawdzony i w sumie nie wiem czemu zaczęłam szukac czegoś innego :)

Hej dziewczyny a ja wzielam ten zastrzyk tzdzien temu!!! Lekarz mi go polecil:wściekła/y: nawet nie wpadlam na pomysl zeby poczytac jakies opinie na jego temat bo pan doktor powiedzial ze jest super:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A tu prosze!!! tyle skutkow ubocznych:szok::szok::szok: Ale jestem wsciekla :wściekła/y: mogl mi chociaz o tym powiedziec!!1:growl:

Właśnie,o zgrozo, mi też polecił ten zastrzyk lekarz,a miałam wtedy zaledwie 22 lata,tak więc okres rozrodczy w pełni.Wkurzam się,jak sobie pomyślę,ile musiałam przejść,zanim wszystko wróciło do normy.A najgorsze jest to,że są lekarze,którzy to polecają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja wracam do swojego sprawdzonego NPRu - przed ciążą sprawdzony i w sumie nie wiem czemu zaczęłam szukac czegoś innego :)
Jeśli szukasz wsparcia w interpretacji cykli to je znajdziesz na stronce 28dni - tylko, że serwis jest płatny - ale gwarantuję, że się opłaca;-) - możesz sprawdzić jak to wygląda na moich cyklach - kliknij w ikonkę 28dni w mojej sygnaturze.

Ostatnia edycja:
Widzę dziewczyny, że nie macie najlepszego zdania na temat depoprovery. Jakoś wcale się nie dziwię. Mi poleciła go moja gin, jak potrzebowałam anty po porodzie. Nie wspomniała o skutkach ubocznych, które się ujawniły potem.:wściekła/y: Jak już pisałam spadek libido, wzrost masy ciała - czułam się jak klucha, a potem jeszcze plamienia przez półtora miesiąca. Potem przy kolejnej wizycie już grzecznie spytałam, czy aby tabletki cerazette nie są bezpieczniejsze dla organizmu - a ona na to: na pewno, wiesz, jak jest, zjeść cały wagon cebuli raz na miesiąc a brać jedną tabletkę wit. c dziennie. No normalnie byłam wściekła. Dla niej podstawowym argumentem była cena zastrzyku, ale chyba nie to jest najważniejesze...:crazy:

reklama
Do góry