reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Jutro sadny dzien,ide do lekarza z zamiarem wyjecia Mirenki:baffled:
Krwawie teraz juz od 5 dni i na dodatek mialam przez pierwsze 2 dni okropne bole w podbrzuszu i wczesniej tez przed krwawieniem.Mowia ze nic zlego sie nie dzieje ale podejrzewam ze moj organizm nie moze zaakceptowac Mireny wiec raczej pozostane znowu na tabletkach.Zobaczymy co mi doradza ale wiem ze bole nie sa normalnoscia podczas gdy ma sie wkladke i tym bardziej bierze tabletki dodatkowo:confused:
A i tak za duzo mam stresow wiec nie potrzebuje kolejnego
pozdrawiam

reklama
Agutek, wyjelam to paskudztwo dzisiaj i trwalo to zaledwie 2minuty:tak:, nie bolalo i wyobraz sobie ze wszystkie bolesci mi przeszly i jak na razie plammienie i krwawienie ustalo a rano lalo sie ze mnie niezle:confused::sorry:

Polecam jak najbardziej! Zakladasz i masz spokoj na kilka lat. Polecam forum na kafeterii, poszperaj tam troche, jest naprawde duzo watkow o spiralach, i kobiet stosujacych te metode anty.

Dziewczny, któraś z Was pisała, że aby założyć mirene to trzeba być bardzo zdrowym.
Napiszcie proszę jakie choroby, dolegliwości wykluczają założenie sobie mireny?

Ja Mirene już raz miałam i jestem bardzo zadowolona. Usunęłam ją wprawdzie po 4 latach ponieważ chcieliśmy żeby nasz synek miał rodzeństwo;) I tak po 3 miesiącach pojawiła się mała fasolka:) Fasolka ma dzisiaj 2,5 miesiąca a ja właśnie dzisiaj wybieram się po kolejną Mirenę:) Plusy: krótsze i mniej obfite miesiączki, migreny o wiele słabsze (wcześniej brałam cilest i głowa potrafiła mnie boleć parę dni), nie trzeba pamiętać czy się wzięło pigułkę czy nie, a i przy migrenach pojawiały się wymioty więc ciągle człowiek był w strachu czy to napewno działa. Minusy: czasami pojawiały się bóle jajników i na początku tylko strach żeby nie wypadło;))))

wisienkaaa trzymam kciuki żeby wszytsko było ok !!!!!!!!!!!!!

Ja juz wolę pamiętać o tabletkach niż zakładać spiralkę

Pozdrowonka

Witajcie!
Jestem tu nowa- trzy tygodnie temu zalozylam mirene, a ze czuje sie fatalnie zaczelam grzebac w internecie i trafilam na Was :-)
czy ktoras z Was wie, czy mozna te mirene oddac? czyli zwrocic tak jak kazdy produkt do sklepu kiedy sie jest niezadowolonym? kiedy organizm tego nie przyjal? Pozdrawiam zycze zdrowka

Dzieki Agutek!! Wiedzialam ze gdzies to wyczytalam, tylko nie wiedzialam gdzie. :-) Jest chociaz szansa do sprobowania. Nie wiem w jakiej bajkowej krainie mieszkasz, domyslam sie ze w UK? Ja w Stanach i tutaj niby kazdy produkt mozna wszedzie oddac. Kazdy, ale przeciez to nie ja kupowalam te mirene tylko gin, no i nie wieadomo, czy mu sie bedzie chcialo cokolwiek dla mnie robic...
To ja zreszta nie odrobilam zadania domowego i zarazona zachwytem kolezanki nie poczytalam o mirenie wiecej przed zalozeniem :zawstydzona/y:
Teraz dopadl mnie jeszcze strach przed tym - co jak sie juz zajdzie w ciaze. Czyli tak naprawde albo wizja usuniecia swojego dziecka czego sobie nie wyobrazam, albo duza mozliwosc poronienia, czy wad wrodzonych. Bardzo sie ciesze i gratuluje mamie Krzysia!!!:-D Na pewno tez miala wiele czarnych mysli w czasie ciazy.
Pozdrawiam!!!

reklama
Agutek 98% i też tak myslałam zę mnie to nie bedzie dotyczyc a tu juz tylko 13 dni i mała spiraleczka będzie z nami na swiecie:)

Juz w zyciu nic takiego sobie nie włoże

Zyczę wam więcej szczescia bo strach jest okropny!

Do góry