reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Witam kolezanki:-).jestem juz po wizycie u pani ginekolog, zrobila mi usg domaciczne i nic z tego nie wyniklo nadal nie wiadomo z czego te plamienia i krwawienia ale dostalam 3 opakowannia tabletek i jak na razie nie mam zadnego dyskomfortu.mam je brac do konca a potem zobaczymy, tak powiedziala, jak nie skoncza sie plamienia i krwawieni i bole po tych juz wtedy prawie 8 miesiacach to oni beda raczej mi doradzac zeby wyjac wkladke i pomyslec o innej metodzie.:confused:
Powiem szczerze ze jesli faktycznie nadal bede miala te bole w podbrzuszu i plamienia po skonczeniu brania tabletek to raczej sama tez bym sie zdecydowala wyjac wkladke

reklama
A jakie tabletki dostałaś na to?
Ja jak miałam plamienia przez 6 miesięcy (ale nie tak częste jak ty) to dostałam bodajże Cycl3Forte. Teraz już mam tylko plamienie kiedy powinien być okres. W lipcu idę na kontrolę. Na twoim miejscu chyba też rozważałabym opcję wyjęcia.
Pani doktor chciala mi dac Microgynon ale juz kiedys bralam i nie bardzo mi odpowiadaly a dokladnie to mialam krwawienie caly miesiac:baffled: ale wzielam te co przed ciaza bralam Femoden i jak na razie od wtorku zatrzymalo mi sie wszystko wiec zobaczymy co bedzie dalej:tak:

MamaNastki super że krwawienie ustąpiło, szkoda by było troche wyciągać jak się wydało tyle pieniędzy.

Ja dzisiaj byłam w klinice bo chciałam się dowiedzieć co i jak, jak mi któraś z Was tu poradziła, ale niestety pocałowałam klamkę :-( choć na necie jak sprawdzałam to powinna być otwarta :crazy: będe musiała zadzwonić w poniedziałek i się zapytać telefonicznie.

Dziewczyny, które zakładały w uk orientujecie się może ile trzeba czekać na założenie? i czy potem po założeniu są jakies kontrole ginekologiczne :confused:

MamaNastki super że krwawienie ustąpiło, szkoda by było troche wyciągać jak się wydało tyle pieniędzy.

Ja dzisiaj byłam w klinice bo chciałam się dowiedzieć co i jak, jak mi któraś z Was tu poradziła, ale niestety pocałowałam klamkę :-( choć na necie jak sprawdzałam to powinna być otwarta :crazy: będe musiała zadzwonić w poniedziałek i się zapytać telefonicznie.

Dziewczyny, które zakładały w uk orientujecie się może ile trzeba czekać na założenie? i czy potem po założeniu są jakies kontrole ginekologiczne :confused:
Wisienka ja nie placilam za wkladke bo w Uk jest taka klinika co sie nazywa Family Planning i nie placi sie za nic:tak:.Najpierw poszlam na wizyte zeby omowic co bym chciala, zapytac sie jak dziala i takie tam. A dopiero na nastepnej wizycie zalozyli mi Mirenke;-).Zalezy na jaka wizyte idziesz ale u nas okres oczekiwania jest mniej wiecej 2 tyg albo ponad miesiac.Przed zalozeniem wkladki,w zaleznosci kiedy masz wizyte czy za tydzien czy za miesiac nie mozna kochac sie wogole bo musza miec pewnosc ze nie jestes w ciazy.Ja czekalam po pierwszej wizycie jakies 2 tyg niecale i teraz juz jest oki
Zobaczymy co bedzie dalej,jesli nie chcesz wkladki mozesz zalozyc implant, tabletki darmowe daja czy normalna spiralke.Mirena tutaj to jest IUS System:-)
pozdrawiam

Witam wszystkich:-D. Mam Mirene od dwa i pol roku i jestem bardzo z niej zadowolona. Rzeczywiscie samo wkladanie nieboli . Mialam tez dobrze bo mialam krotkie krwawienie ( przez jakies 5 dni) i potem krotkie plamienie( okolo 15 dni) I to wszystko. Potem juz zadnych krwawien i zadnych boli. Wizyta co 6 miesiecy i zawsze bylo wszystko w doskonalym stanie. Mam tez nadzieje ze tak zostanie!!! Jest to najlepsza do tej pory antykoncepcja i szczeze ja polecam. Jedno musimy jednak zawsze pamietac. Ryzyko ciarzy jednak jakies maleniuskie jest i powinnismy zawsze sluchac swojego ciala!!! Gdy ma sie spirale niemiesiaczkuje sie a to jest najlepszy sposob by zastanowic sie czy jest sie w ciazy, ale jak tej miesiaczki niema to mozemy tylko polegac na wizytach lekarskich i we wsluchiwanie sie we wlasne cialo. Czytalam na jednym forum o dziewczynie ktora miala mirene i podczas wizyty kontrolnej okazalo sie ze jest w 18 tygodniu ciazy. Naszczescie urodzila zdrowego synka ale za to spirala przebila jej sie gdzies i usuwali jej ja operacyjnie. Niechce was straszyc poniewarz nadal uwarzam ze mirena jest swietna ale jest jednak ważne nie polegać na nia w 100% tylko w 95% i nadal wpatrywać sie w siebie a w razie co kupić se test ciążowy. Pisze to bo od kilku dni nizafajnie sie czuje. Tak jak w ciazy z moim synkiem. No i zaczelam szukac w necie cos na ten temat i znalazlam co nieco. Mam nadzieje ze to moze zmiany pogody tak na mnie dzialaja. Niechce siac paniki i leciec z tym do lekarza dlatego tez kupie jutro test i zobaczymy. Wizyte kontrolna mam za dwa tygodnie i jakos niechce czekac. Pozdrawiam Pa paski!:-)

Wisienka ja nie placilam za wkladke bo w Uk jest taka klinika co sie nazywa Family Planning i nie placi sie za nic:tak:.

M.Nastki no własnie byłam tam w sobote, bo chyba ty mi poleciłaś jak się nie myle, ale jak już napisałam pocałowałam klamke. :-:)-(
szczerze wam powiem, że już się nakręciłam i nie moge doczekać jak mi założą.:-):-)
widze ze jesteś mama październikowa, to mamy dzieciaczki prawie w tym samym wieku :-):-)

OO no prawie;-), twoje szczescie z listopada:tak:,fajnie
Wiesz co moze sprobuj zalatwic nr telefonu do nich?
u nas przyjmuja od 8 rano do 17 od pon-pt:confused:

Na szczescie test byl negatywny! Jednak dzisiaj rano poszlam tez do rodzinnego i okazalo sie mam za niskie cisnienie. Dostalam jakies leki i prawdopodobnie po lecie bede miala znowu normalne. Nawet nie pszypuszczalam ze tak mozna sie cieszyc z nienadcisnienia!!! Rodzenstwo dla naszego synusia planojemy dopiero po wyjeciu mireny czyli za dwa i pol roku i niech tak zostanie.

reklama
Ufff:tak:.To dobrze ze jest negatywny
ja dzisiaj mam jakies bole podbrzusza i chodze czesto do ubikacji az zwariowac mozna tak mialam podczas pierwszej ciazy:confused::baffled:.No nie robie testu bo mam podwojne zabezpieczenie ale czuje sie nie bardzo dzisiaj:baffled:

Do góry