reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
hej-nie polecam. to najmniej skuteczna metoda ze wszystkich. nasze cykle sa podatne na wszelkie czynniki-typu zmeczenie, przeziebienie, sposob odzywiania sie-i cala masa innych.. to wszystko wplywa na cykle-i dlatego do konca nigdy nie mozna byc pewnym niczego... nie polecam tej metody-no cyba ze liczysz sie z tym -ze co tam najwyzej bedzie kolejna dzidzia..
pozdrawiam:)

reklama
Nieprawda i kopiowanie mitów!
Dobrze prowadzone obserwacje, zgodnie z zasadami obranej metody dają współczynnik Pearla równy współczynnikowi dla antyków albo nawet mniejszy (w III fazie) niż pigułka. Wszystko daje sie zaobserwować a już w połączeniu z pomiarem temperatury to naprawdę nic trudnego. trzba tylko chcieć. Niedawno poznalam kilka par które skutecznie odkładały poczęcie w okrecie popordowym i później.
Własnie obserwacje pozwalaja na zauwazenie kiedy kobieta może być płodna gdy karmi piersią bo zanim zobaczy pierwszą @ po porodzie najpierw dochodzi do owulacji, co można zaobserwować.
Nika skoro nie polecasz to znaczy że masz doświadczenie w tej mierze?

Ja jestem zwolenniczką metdo naturalnych. Po ślubie stosowalismy je z powodzeniem 2 lata, a zaznaczę, że mam bardzo nieregularne cykle (29-55 dni) i nie zawiodła, a na dodatek wiedziałam, kiedy dostanę okres. Później stwierdziliśmy, że możemy już starać się o dziecko, jednak nie chcielismy, żeby tak do końca było poczęcie wytypowane (dzisiaj musimy sie kochać, bo jest owulacja). Udało się nam jednak za pierwszym razem, bez problemu i o ciąży wiedziałam szybciej, niż jakikolwiek test :tak:
nasze maleństwo urodzi się za ok. miesiąc i po porodzie również mamy zamiar dalej stosować metody naturalne, jednak najpierw musimy więcej o nich sie dowiedzieć
W życiu nie zgodziłabym się na żadne hormony czy inne cuda, a tak poza tym, to metody naturalne są tanie, wystarczy termometr, ołówek i zaszyt, no i oczywiście systematyczność

Irlandia dzięki za link, juz nie długo zacznę się edukować :tak: wg mnie metody naturalne są dobre i niezawodne, pod warunkiem, że oboje partnerów je akceptuje i jest w stanie przez kilka dni nie współżyć

ja tez mam nalozona spiralke choc nie Mirene a NOVA T i jest dobra na 2,5 roku.a wczesniej przed ciaza bralam tabletki logest i powiem Wam ze okres mialam wtedy jak w zegarku a odkad mam spiralke to nie wiem kiedy.sie spodziewac np:w ostatnim miesiacu akurat okres mi sie nie pojawil i juz myslalam ze znow fasolke zasadzilismy:-D i tak teraz se mysle czy jak juz bedziemy miec 2 dziecko nie wroic do logest...no ale zobacze co i jak moze sie wyreguluje?

Ja mam wlasnie nalozona spirale nazywa sie NOVA T i jest dobra na 2,5 roku.A zeby wlasnie uniknac wlasnie jak np.z suniecia spirali,czy obawy czy jest wporzadku trzeba czesciej chodzic wlasnie do ginekologa.Ja np chodze przynajmniej co 4-5 miesiecy.Jak narazie wszystko jest wporzadku,tylko wlasnie okres mam dluzszy no i trzeba sie liczyc z tym ze moze sie opuznic allbo przez 2 m-ce nie pojawi sie.:happy2:

Witam mamusie. Ostatnio nie zbyt dobrze moj organizm toleruje wkladke i tak na prawde nie wiadomo dlaczego, owszem czytalam ze do pol roku moga byc rozne plamienia i wogole ale ja po prostu mam dni ze kregoslup mi zupelnie siada i krwawie ostatnio co drugi dzien:baffled:. jka juz ustepuje krwawienie to potem plamie jeden dzien i znowu krwawienie wraca czasem ze zdwojona sila.
Mam pytanie w zwiazku z tym czy ktoras z Was miala taki problem zeby organizm nie zaakceptowalo wkladki?chodzi mi oto ze cokolwiek, kiedykolwiem sobie zrobilam czy to kolczyki czy cos innego to moj organizm nie akceptowal obcego tworzywa i wszystko muissalam badz wyciagac badz narastalo mi dzikie mieso itp
Jak bylo z Wami?
zaczynam sie martwic bo pani doktor wyslala mnie na usg jak najszybciej a wolny termin jest dopiero na 17-go czerwca a poza tym zaczela przebakiwac cos o ciazy pozamacicznej:szok::baffled:

rowniez i ja zdecydowałam sie na spirale, mam zalożna Mirenę, nie odczuwam zadnych problemów a miesiaczki praktycznie zanikły tzn zarzają sie jako plamienia...
Urodziłam dziecko na koniec czerwca a dwa miesiace pozniej mialam juz załozoną spiralke...
co do sposobów antykoncepcji to zaden sposob nie jest 100%, moja kolezanka z załozoną spiralką po 2 latach zaszla w bliżniaczą ciąze...

reklama
Agutek na pewno dam znac, wiesz pani Doktor nie powiedziala ale ja wyczytalam ze jesli sa bole w dole podbrzusza i kregoslupa i plamienie z platami, jak bym ja to nazwala, krwiakow to moze ale nie musi to swiadczyc ze wlasnie moze to byc ciaza pozamaciczna.Niedawno zrobilam test ciazowy bo przeciez nie wytrzymam do wizyty i wyszlo ze nie jestem ale chodzi mi bardziej o to zebym ja przez to nie miala problemow zdrowotnych:tak:.Po badaniu ginekologicznym po raz kolejny stwierdzono ze wkladka jest na swoim miejscu ale ja czuje dyskomfort jak sie kochamy z mezem i po sexie tez mam bole podbrzusza:baffled:
Jak to mowia pozyjemy zobaczymy a ja na pewno dam znac co i jak

Do góry