reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Ja brałam Cerazette 8m-cy po porodzie i niby z okresem było całkiem ok, w miarę regularnie to poza tym beznadzieja!
Libido poniżej zera, wilgotność jak suche wióry, żadnej satysfakcji ani chęci no i do tego jeszcze 5 kilo przytyłam! No i częste bóle głowy..
Jak tylko odstawiłam wszystko wróciło do normy, prawie jak ręką odjął. I wreszcie miałam ochotę na sex. One chyba dlatego są skuteczne, że się po nich odechciewa, hihi.

Tym razem napewno ich nie wezmę, za to pytałam lekarza o wkładkę LadyInsert i chyba teraz to spróbuję (chodzę już do innego ginekologa, bo tamten mnie w zasadzie olewał, echh..)

reklama
ja biorę HARMONET i jestem bardzo zadowolona.faktycznie na początku trochę plamiłam(2 tygodnie),ale wszystko ustało.a i ochota na sex wcale się nie zmieniła.wręcz preciwnie,bo nie musimy męczyć się z gumkami:happy:

JA również biorę Harmonet nie przytyłam, ale martwi mnie to, że parę dni przed zakończeniem opakowania pojawia sie plamienie, potem dwa dni normalnej @ i koniec. poza tym jest super, libido w normie:tak:

Ja brałam je przez 1,5 miesiąca i zrezygnowałam.POdobno trzeba je brac co do minuty,bo spóźnienie chyba 3 godzinne i juz bardzo łatwo można zajsc w ciaże.

ja biore cerazette juz od roku a zaczelam braj je 5 miesiecy po porodzie ( nie mialam jeszcze @ jak zaczelam je brac) dopiero wczoraj zauwazylam rano lekkie plamki jestem w szokubo od czasu gdy zaczelam je brac zero okresu czy plamien..a tak ogolnie to jestem z nich zadowolona ..w poniedzialek ide do ginki i dowiem sie co i jak..

ja je dostałam od lekarza i jakis czas brałam

co do regularnosci brania to jest takl z kazdymi tabletkami ze najlepiej brac o stałej porze wtedy jest naprawde prawie 100% pewnosci ze nic sie nie stanie

ja mialam w komorce przypomnienie/alarm na 22 i zawsze brałam o tej godzinie
i w ciaze nie zaszłam a było to jedyne nasze zabezpieczenie

ja też dostałam te tabletki od gina, szeczerze mówiąc to nie wierze w ich skuteczność, bo po pierwsze nie hamują owulacji jedynie co powodują to zwiekrzenie lepkości śluzu, a poza tym jak już wcześniej pisały dziewczyny przenikają pomimo że w małym stopniu do mleka, ale przenikają. Dlatego też stwierdziłam, ze nie będe ich brać poza tym jak z resztą po więkrzości hormonów po nich też mozna przytyć

Ja bralam te tabletki jakies 5miesiecy ale ze wzgeldu na bardzo czeste i nieregularne plamienia odstawilam

Ja też brałam te tabletki od razu po porodzie i jakies 3 mc potem dostałam już normalną miesiączkę...Karmiłam piersią i z dzidzią raczej wszystko ok..Jednak mój gin powiedział,że te tabletki są skuteczne tylko jak się bierze regularnie i podczas akrmienia piersią..jak skończyłam karmić to mi przepisał mocniejsze Minulet które bralam przed ciążą......

reklama
witam!!! zagladm na ten watek pierwszy raz bo moja ginka tez mi te tabletki przepisala:tak:jeszcze nie wykupilam recepty i teraz sie zastanawiam???

Do góry