reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Ja brałam Cerazette 8m-cy po porodzie i niby z okresem było całkiem ok, w miarę regularnie to poza tym beznadzieja!
Libido poniżej zera, wilgotność jak suche wióry, żadnej satysfakcji ani chęci no i do tego jeszcze 5 kilo przytyłam! No i częste bóle głowy..
Jak tylko odstawiłam wszystko wróciło do normy, prawie jak ręką odjął. I wreszcie miałam ochotę na sex. One chyba dlatego są skuteczne, że się po nich odechciewa, hihi.

Tym razem napewno ich nie wezmę, za to pytałam lekarza o wkładkę LadyInsert i chyba teraz to spróbuję (chodzę już do innego ginekologa, bo tamten mnie w zasadzie olewał, echh..)

reklama
ja biorę HARMONET i jestem bardzo zadowolona.faktycznie na początku trochę plamiłam(2 tygodnie),ale wszystko ustało.a i ochota na sex wcale się nie zmieniła.wręcz preciwnie,bo nie musimy męczyć się z gumkami:happy:

JA również biorę Harmonet nie przytyłam, ale martwi mnie to, że parę dni przed zakończeniem opakowania pojawia sie plamienie, potem dwa dni normalnej @ i koniec. poza tym jest super, libido w normie:tak:

Ja brałam je przez 1,5 miesiąca i zrezygnowałam.POdobno trzeba je brac co do minuty,bo spóźnienie chyba 3 godzinne i juz bardzo łatwo można zajsc w ciaże.

ja biore cerazette juz od roku a zaczelam braj je 5 miesiecy po porodzie ( nie mialam jeszcze @ jak zaczelam je brac) dopiero wczoraj zauwazylam rano lekkie plamki jestem w szokubo od czasu gdy zaczelam je brac zero okresu czy plamien..a tak ogolnie to jestem z nich zadowolona ..w poniedzialek ide do ginki i dowiem sie co i jak..

ja je dostałam od lekarza i jakis czas brałam

co do regularnosci brania to jest takl z kazdymi tabletkami ze najlepiej brac o stałej porze wtedy jest naprawde prawie 100% pewnosci ze nic sie nie stanie

ja mialam w komorce przypomnienie/alarm na 22 i zawsze brałam o tej godzinie
i w ciaze nie zaszłam a było to jedyne nasze zabezpieczenie

ja też dostałam te tabletki od gina, szeczerze mówiąc to nie wierze w ich skuteczność, bo po pierwsze nie hamują owulacji jedynie co powodują to zwiekrzenie lepkości śluzu, a poza tym jak już wcześniej pisały dziewczyny przenikają pomimo że w małym stopniu do mleka, ale przenikają. Dlatego też stwierdziłam, ze nie będe ich brać poza tym jak z resztą po więkrzości hormonów po nich też mozna przytyć

Ja bralam te tabletki jakies 5miesiecy ale ze wzgeldu na bardzo czeste i nieregularne plamienia odstawilam

Ja też brałam te tabletki od razu po porodzie i jakies 3 mc potem dostałam już normalną miesiączkę...Karmiłam piersią i z dzidzią raczej wszystko ok..Jednak mój gin powiedział,że te tabletki są skuteczne tylko jak się bierze regularnie i podczas akrmienia piersią..jak skończyłam karmić to mi przepisał mocniejsze Minulet które bralam przed ciążą......

reklama
witam!!! zagladm na ten watek pierwszy raz bo moja ginka tez mi te tabletki przepisala:tak:jeszcze nie wykupilam recepty i teraz sie zastanawiam???

Do góry