reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Ma-Rita, z tego co pamiętam, to przy tabletkach jeśli się zapomni jakiejś, to trzeba wziąć jak najszybciej, a potem stosować w trybie normalnym. Czyli powinnaś wybrac opakowanie do końca, zrobić 7 dni przerwy i potem zacząć nowe opakowanie. A pełne dzialanie antykoncepcji będzie dopiero od tego nowego opakowania.

reklama
Mam takie pytanie... czy jak polknelam pierwsza tabletke to moge odstawic je bez problemow?
Poprostu jednak jeszcze nie teraz chce je brac. prosze o szybka odpowiedz

Wiem, że dawno nie pisane, ale potrzebuję opinii.
Czytam sobie o wkładkach, zastanawiam się nad taką metodą antykoncepcji, gdyż jestem po cesarce i nie chcemy mieć dziecka przez najbliższe 2-3 lata (nie zalecane nawet), a już mam doświadczenie z tabletkami.
Tutaj opinie są raczej negatywne...
Powiedzcie mi, co tak naprawdę myślicie o Mirene, Lady Insert, jakie są te inne wkładki, bez hormonów i w czym to tak się różni??

Ja mam wkładkę niehormonalną nova t 380 firmy schering.Mam ją od października 2006 i jestem bardzo zadowolona.tabletki brałam kiedyś a teraz wiem,że wkładka to jest mega luksus.Nie znam się na wkładkach ale poszukaj w internecie for na ten temat.nic ci nie napisze co do tych firm które podajesz ale wkłądkę jako antykoncepcję polecam gorąco

właśnie siedzę sobie od ponad 2h i szukam.... o mirene jest więcej opinii (w tym, że minusem podawana jest cena), na temat lady insert jeszcze nic konkretnego nie znalazłam, tylko tyle co na stronie www.

reklama
No to naprawde niezła cena ale w sumie zakładasz raz na pare lat no chyba,ze ma się pecha i trzeba szybciej wyciągnąć.A to sie zdarza niestety i cała kasa w błoto

Do góry