reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Hej!
Ja biorę cerazette i miałam do tej pory 2 okresy - jeden 7go dnia brania tabletek, trwał 10 dni, potem 2 miesiace przerwy i teraz 8-dniowe plamienie.
Mi to akurat nie przeszkadza ten rozregulowany okres/plamienie, objawów ubocznych tez nie mam...
Ja jestem zadowolona.

reklama
ja po ponad 5 miesiącach zażywania Cerazette odstawiłam. moje libido w trakcie ich zażywania spadło poniżej zera. kompletnie straciłam ochotę na seks. tabletek nie biorę już 3 tygodnie i nareszcie czuję, że mój organizm normalnie pracuje. i właśnie czekam na pierwszą od czasów zajścia w ciążę (nie licząc połogu i plamienia z wywołania przez Ceraztte) @. i się doczekać nie mogę :-p

Ja biorę już prawie dwa miesiące i cały czas krwawię, moja ginka powiedziała ze mam poczekać do końca drugiego opakowania i odstawić jeśli krwawienie nie ustanie i coś mi się wydaje że znowu jestem skazana na gumki. No i w dodatku zero ochoty na seks.:no:

hej:) ja mam pytanie odnosnie przesuwania okresu tabletkami..... mialas ktoras jakies problemy po tym? bo mnie dzis gin postraszyl a mam wyjazd nad morze :-( help!!!!!!

witam :-) potrzebuje Waszej pomocy, a raczej opinii.... co sadzicie o przesuwaniu okresu tabletkami? i czy miałyście jakieś problemy potem? bo mnie dzis lekarz postarszył, ze jedna kobitka przesunela o 1dzien a potem przez 3 miesiace plamila i lazila po lekarzach prywatnych.... a ja mam wyjazd nad morze i to jedyny termin, a akurat wtedy mi okres wypada:-( i chcialam przesunac o jakies 3 dni... ale teraz juz sie boje:-( help!!!

ja tylko raz przesuwałam chyba o tydzień i nic mi po tym nie było. ale każda kobieta może inaczej reagować. to sprawa bardzo indywidualna. jednej nic nie będzie, inna -tak jak przytoczona przez lekarza pacjentka- będzie miała problemy.
antykoncepcja to hormony - nigdy tak do końca nie wiadomo jak mocno zaingerują w nasz organizm

Hej ja przesuwałam kilka razy jak brałam tabletki dwa razy były to krutkie przesunięcia parodniowe nie przekraczające tygodnia, a jeden raz przesunełam o całe opakowanie czyli nie robiłam przerwy na okres tylko po skończonym jednym zaczełam drugie, ale musiałam bo nie chciałam spędzić podruży poślubnej z okresem;-) jak skończyłam opakowanie to zrobiłam przerwe, okres był normalny jak gdyby nigdy nic :tak: Wydaje mi się że spokojnie możesz sobie pozwolić na przedłużenie o tydzień. Pozdrawiam

reklama
a to spox :-) bo juz myslalam ze cale... to chyba sie az zdecuduje i zobaczymy co z tego wyniknie.... no bo jak to tak nad morzem z okresem??!!:szok: nie ma mowy :-D dzieki za pomoc, pozdrawiam:-) :cool2:

Do góry