reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
A mnie plasterki uszkodziły wątrobę... Miesiąc leczenia, szpitala i rezonas (przy mojej klaustrofobii to był KOSZMAR)... Nie polecam, zwłaszcza, jak ktoś bierze dodatkowo jakies leki (nawet taki APAP może z plastrami BARDZO szkodzić). Tak mi powiedzieli w szpitalu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez uzywalam plasterkow przez pol roku i niestety troche przytylam po nich po tabletkach nie mialam problemow z waga i jeszcze minus dla plastrow bo pod konic tygodnia wyglada brzydko robi sie taka czarna otoczka.Plusem jest to ze zmienia sie raz na tydzien i nie trzeba sie tak pilnowac jak przy tabletkach.

A mnie plasterki uszkodziły wątrobę... Miesiąc leczenia, szpitala i rezonas (przy mojej klaustrofobii to był KOSZMAR)... Nie polecam, zwłaszcza, jak ktoś bierze dodatkowo jakies leki (nawet taki APAP może z plastrami BARDZO szkodzić). Tak mi powiedzieli w szpitalu.

o matko!!! no cos ty ?
to ci współczuje naprawdę:(
kurde ja często biorę różne leki zwłaszcza przeciwbólowe:(
no no muszę to dobrze przemyslec,dziękuje ci za radę

Ja też mam plastry ale jedno opakowanie zużyłam drugiego już nie zaczęłam. Przy naklejeniu trzeciego zaczęłam już plamić i w sumie nie wiedziałam kiedy nakleić następny niby w pierwszym dniu miesiączki ale ja plamiłam prawie ponad dwa tygodnie więc poprostu chyba nie dla mnie ta metoda. Zresztą śmiałam się że to faktycznie anty jak na miesiąc krwawi się prawie 3 tyg.

Ja także mam dobre doświadczenia z tymi tabletkami, sprawdziłam już niestety na sobie parę aby dobrze je dobrać i te dopasowały wybitnie. Tak jak poprzedniczka pisała, dobrze wychodzą też cenowo bo pełne opakowanie wychodzi mnie 35zl w płockiej aptece za grosze i mam spokój. Polecam.

Ostatnia edycja:
Ja też stosowałam plastry Evra. Poleciła mi je ginekolog, ponieważ tabletki rozwaliły mi wątrobę a plastry dostają się do krwi przez skóre i nie tykają wątroby. Przez pierwszy miesiąc miałam piersi jak przed okresem - bolały i były duże :) Później już przeszło. Najgorsza jest ta otoczka pod koniec tygodnia. Wygląda jakby się człowiek nie mył i brud się tam zbierał :) Raz mi się tylko skleił i musiałam wymienić na nowy bo już rozkleić się dało. Ja to się strasznie stresowałam, gdy te brzegi zaczęły tak luźno przylegać, bonie wiedziaąłm czy mam zmienić na nowy czy zostawić.

również stosowałam plasterki:) około roku i byłam z nich zadowolona. Jedyny minus to własnie te brzegi...:( Żadnych skutków ubocznych nie widziałam. Pozniej przeszłam na tabletki bo takie było zalecenie lekaza po laparoskopii torbiela. i tak juz zostało:)

kasia2804
Ja niestety mam podobny problem:( Biorę cilest od około 2 lat i jakieś 4 mies temu zaówazyłam plamienie mniej wiecej w połowie opakowanie trwa to z 2-3 dni. lekarka mowi ze to minie, ale mnie sie to nie podoba.:(

znam dziewczyne ktora brala te tabletki i miala reguralne krwawienia co miesiac... podobno maja duza dawke hormonow i musiala zmienic

reklama
Do góry