reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Nieee.... biore juz tyle czasu a mi teraz dwa syfki wyskoczyly w standardowym miejscu. ;] Co jakis czas mi sie pojawiaja wiec to napewno nie od azali:-)

reklama
Założyłam sobie implant w zeszła sobotę i byłam tak przejęta tym zabiegiem ze zapomniałam co mówił do mnie lekarz o dodatkowej ochronie.
Implant powinno się zakładać w pierwszych dniach okresu jednakże mój był założony 5 dni po okresie i w związku z tym nie wiem jak długo muszę stosować dodatkowa antykoncepcje (np.prezerwatywy) aby implant zaczął działać poprawnie. dodam również ze wcześniej byłam na tabletkach.

Ja uzywałam depo-provera po porodzie Hani, po 3 mies chcialam zmienic go na tabletki, poszlam do gina, zastrzyk mial dzialac jeszcze do konca lutego, ja w polowie bylam u gina, wzielam tabletki i tak je bralam do czerwca... nagle zaczelam odczuwac jakies ruchy w brzuchu... moje sercemi podpowiadalo ze jestem w ciazy ale ja kurcze myslalam ze jak, przeciez bylam u gina, nie mialam przerwy w braniu anty itd.... zrobilam test a tu dwie kreski... poszlam do gina... a tu juz przelom 4-5 mies ciazy.... ehhhh...
nie polecam... ;]

ja też stosuje Nuvaring od przeszło pół roku i jestem z nich strasznie zadowolona, w ogóle nie czuje że coś w sobie mam w sumie zapominam o tym, można to wyjąć przepłukać co by było higienicznej, mój partner ma mieszane uczucia bo czasami jednak twierdzi że coś tam czuje ale wydaje mi się że tu bardziej jego psychika działa bo jakoś im nie wierz :-D ja po tabletkach czułam się ok ale często o nich zapominałam, później były plastry czułam się fatalnie i teraz krążek to strzał w 10-tke jak dla mnie. Co do miesiączek są bardzo skąpe ale są :-) Dobranie antykoncpecji to dla każdego indywidualna sprawa, ale kto się zastanawia to powiem tak - warto spróbować jest to bardzo wygodne bo pamiętać o tym trzeba 2 razy w miesiącu :-D

Witam
smile.gif
biore Microgynon21 juz ponad 2 lata..mój narzeczony chce zebym przerwała i w sumie sama też bym chciała, ale boje się,że przytyję
frown.gif
podczas brania nie przytyłam nic,a wręcz chyba nawet zeszczuplałam.. koleżanka brała i przytyła po odstawieniu z 15 kg i boje sie tego smego
frown.gif
ale ona brała to na zwalczanie cysty czy czegoś,a ja biore ot tak.. doradźcie,boje się żebym nie przytyła,wiem,że każdy jest inny..
Od momentu dorastania(czyli od kilku dobrych lat) zeszczuplałam i zaczełam duzo jesćnie wiem czy to też moze mieć teraz jakies konsekwencje..
Podczas brania czułam się dobrze,tylko jezeli np. zapomniałam tabletki i wzięlam 22 w ciągu tego samego dnia to miałam lekkie mdłości i tyle
smile.gif

Witam
smile.gif
biore Microgynon21 juz ponad 2 lata..mój narzeczony chce zebym przerwała i w sumie sama też bym chciała, ale boje się,że przytyję
frown.gif
podczas brania nie przytyłam nic,a wręcz chyba nawet zeszczuplałam.. koleżanka brała i przytyła po odstawieniu z 15 kg i boje sie tego smego
frown.gif
ale ona brała to na zwalczanie cysty czy czegoś,a ja biore ot tak.. doradźcie,boje się żebym nie przytyła,wiem,że każdy jest inny..

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Od momentu dorastania(czyli od kilku dobrych lat) zeszczuplałam i zaczełam duzo jesćnie wiem czy to też moze mieć teraz jakies konsekwencje..
Podczas brania czułam się dobrze,tylko jezeli np. zapomniałam tabletki i wzięlam 22 w ciągu tego samego dnia to miałam lekkie mdłości i tylke
smile.gif

Ja brałam mercilon przez 4lata ;-) dzidzia się nie pojawiła, nie miałam żadnych skutków ubocznych no poza tym że urosł mi biust ;-)

Mam wielki problem :/ błagam Was o pomoc !! jest niedziela, więc nie mam możliwości zadzwonić do lekarza, a strasznie się denerwuję !! w środę zauważyłam, że nie wzięłam tabletki z poniedziałku w wtorku. Oczywiście tę tabletkę z wtorku mogłam jeszcze wziąć, bo nie minęło 12 godzin, ale z poniedziałku już nie. W sobotę w nocy miałam stosunek :/ zupełnie zapomniałam i teraz nie wiem czy mogę zajść w ciąże ??

reklama
Dziewczyny,
Brałam Azalię przez rok i byłam bardzo zadowolona. Zero skutków ubocznych. Teraz gin zmienił mi tabletki. Mam do sprzedania 2 opakowania Azalii z datą ważności kwiecień 2012 za 60 zł z przesyłką. Szczegóły do uzgodnienia mailowo slowik30@tlen.pl.

pozdrawiam

Do góry