reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Mój mały dopiero zaczął foczkowac, a wy już o nocnikach... Jejku.. Ale ten czas leci..
Ja mojego na nocnik posadzę chyba dopiero w przyszłe lato... Jak już będzie umiał chodzić.

reklama
Mój mały dopiero zaczął foczkowac, a wy już o nocnikach... Jejku.. Ale ten czas leci..
Ja mojego na nocnik posadzę chyba dopiero w przyszłe lato... Jak już będzie umiał chodzić.

Ja też nie zamierzam sadzać Sebka na nocnik w tym roku. Z córką tak próbowałam i nie dało to zadnego efektu, nie pozbyłysmy się pieluch przez to szybciej, a znajomi przez takie nocnikowanie od 6 miesiąca życia, mają 2,5 rocznego chłopca w parpersach. U kuzynki to samo, za 3 tygodnie skończy chłopak 3 lata a sika w gacie, też nicnikowany po 6 miesiącu zycia. Moja córka odstawiła pieluchy w wieku 2 lat i 1 miesiąca. Do teraz nie mamy problemóa ani z zapominaniem się ani z nocnym moczeniem. Uważam że to był jej moment i cieszę się ze moje wczesniejsze próby jej odpieluchawania nie dała tak negatywnych rezultatów jak u tamtych znajomych nam dzieci.

A mój Sebcio kończy dzisiaj pół roku ;-) Moja pysia mała :-D

Ja też nie zamierzam sadzać Sebka na nocnik w tym roku. Z córką tak próbowałam i nie dało to zadnego efektu, nie pozbyłysmy się pieluch przez to szybciej, a znajomi przez takie nocnikowanie od 6 miesiąca życia, mają 2,5 rocznego chłopca w parpersach. U kuzynki to samo, za 3 tygodnie skończy chłopak 3 lata a sika w gacie, też nicnikowany po 6 miesiącu zycia. Moja córka odstawiła pieluchy w wieku 2 lat i 1 miesiąca. Do teraz nie mamy problemóa ani z zapominaniem się ani z nocnym moczeniem. Uważam że to był jej moment i cieszę się ze moje wczesniejsze próby jej odpieluchawania nie dała tak negatywnych rezultatów jak u tamtych znajomych nam dzieci.

A mój Sebcio kończy dzisiaj pół roku ;-) Moja pysia mała :-D

Gratki dla syncia :)

Co do nocnikowania to uważam że wszystko zależy od dziecka i chęci rodziców. Nie ma co ukrywać, ale pieluchy są wygodne, nieraz z mężem narzekaliśmy, że TRZEBA iść dziecko wysadzić bo się obudził. Z drugiej strony nienawidziłam przewijać zasranego rozbrykanego 1,5-roczniaka ( ma-sa-kra :-D), więc zaciskałam zęby i czekałam na kupsztala w nocniku :)

dzięki ;-)

No pewnie ze żalezy od dziecka jak szybko załapie o co chodzi. Moją córka we wcześniejszych próbach zupełnie nie kumała co ja od niej chce, potem jarzyła o co chodzi ale nie wołała i to było takie łapanie siku do nocnika przeze mnie. W wtedy w sierpniu zakumała w 3 dni, po 3 tygodniach nie było już pieluchy na noc nawet. To był jej czas.

reklama
Do góry