reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

U nas równo 7 tygodni, waga cięzka 6040 g, klatka piersiowa 42 cm, główka 38 cm, ciuszki 62-68 cm, pieluszki dokańczamy z trudem 2, a jak się skończą przechodzimy na 3.

reklama
Hello
My już po pierwszym szczepieniu.Wzięliśmy podstawowe skojarzone 300zł i na rota 180zł.
Maluch waży 6100,znowu przytył w ciągu 3 tyg tyle co ostatnio 1200g :)
Główka 40 cm,klatka 43 :) Pani doktor powiedziała,że wygląda na 3 miesiące :)

my mamy jutro wizytę i szczepienia, ale nie wiem czy dzieciaki będa zaszczepione, bo Wiki dzis sie obudziła z mega katarem... zostawiłam ja w domu i jutro tez zostanie, zeby jakichs nowości z przedszkola nie przyniosła.
Najwyżej mi dzieciaki osłucha, młodego zważy a szczepić będziemy kiedy indziej..
Muszę sie jeszcze na gruźlice z Adaskiem umówić, bo we Fr nie szczepią tutejszych, tylko jeżeli chca rodzice pochodzący z Pl, Portugalii, Węgier, krajów nadbałtyckich i Europy Wschodniej.

Krolcia - w końcu to już 7 tydzień więc całkiem możliwe :-)
Mój też przechodzi skok - tylko objawia się to strasznym marudzeniem. Właśnie próbuję go uśpić i nic, wykąpany, nakarmiony, oczy czerwone, ale spać nie pójdzie:wściekła/y: leży na bujaczku i gada do żyrandola:dry:
To dobrze, że gada do żyrandola - mój Kris nie może zasnąć i się wydziera:confused2: Ogólnie ma problemy z zasypianiem i marudzi straaasznie!
A co do gadania - Krzysiol terrorysta wstaje o 5, kładę go najedzonego, przebranego spać a on... gada do koników na karuzeli:angry: Ja chce spać a w łóżeczku za głową słyszę "nieeee" "auuuu" a potem jak sowa "uuuu""uuuu"... i tak godzinę :confused2:

WiolaTo foto w sygnaturze jest obłędne,przekochany ten Twój Kris,taki pysiolek cudniutki :*

Moja Zu wazy juz 4700 :szok: skonczony 7 tydzien.
z umiejetnosci yhm..... bardzo ladnie trzyma glowe, a to dlatego ze prawie ciagle na brzuchu lezy u mnie na klacie. No i sei rozglada wkolo jak jest na ramieniu, i sie usmiecha bezglosnie do mamy i taty jak sie do niej zagada i jest w humorze. :-)
Namietnie wywija rekami i nogami jak plywak stylem klasycznym prawie hahaha i guga sobie do siebie lezac i wpatrujac sie w karuzelke.

ale widze ze moja to kruszyna przy niektorych tutaj :tak: :szok:

kliwia - moja wazy zaledwie 4000g, wiec Twoja to i tak pannica przy mojej ;)

a Alicja od paru dni wydaje nowe dzwieki. odkryla tez swoje raczki - wklada sobie do buzi i uderza zabawki na palaku. chyba najwyzszy czas na zakupienie maty edukacyjnej ... pieknie sie usmiecha do wszystkich - mamy, taty, babci i siostry :) coraz wyzej i na dluzej podnosi glowke

reklama
my po wczorajszej wizycue, Adaśko waży 6,490 kg i ma 61 cm. zaszczepiony był 5w1, nie płakał, bo Wikunia mu śpiewała i się nie zorientował.
przed wyjściem do lekarza walnął taaaaką kupę, że musiałam go wykąpać, hehe

Do góry