reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Ja dopiero mam rozpoczętą drugą paczkę 2.
Mocz też mam pobrać dostałam taki mały pojemniczek ale nie wiem jak to zrobić nie wyobrażam sobie stać nad małą i czekać aż łaskawie zrobi siusiu i to łapać.
joamar sa takie specjalne woreczki do łapania moczu dla chlopcow i dziewczynek inne. Naklejasz go na pipke i jak sie dzidzia zsika przelewasz do pojemnika. nie jest łatwo ale zawsze jakies udogodnienie

reklama
A ja nie rozumiem, bo Jas wazy 4250 a od paru dni w dwojkach ciagle mu cos sie bokiem uleje.Jak nie gora wyjdzie to bokiem:eek: Przeciez pieluchy sa od 3-6kg.

A ja nie rozumiem, bo Jas wazy 4250 a od paru dni w dwojkach ciagle mu cos sie bokiem uleje.Jak nie gora wyjdzie to bokiem:eek: Przeciez pieluchy sa od 3-6kg.

u nas tak sie działo za każdym niemal razem w dwójkowych huggisach więc odpuściłam, w Pampersach się nie zdarzyłobyć może Jaśkowi za duże są te 2-ki

Kurczę, to ja mam zupełnie odwrotne doświadczenie :eek: - huggiesy pasują idealnie, zwłaszcza ta gumka z tyłu jest super pomysłem, natomiast pampersy - tandeta i beznadzieja (i drożyzna):crazy:. Ale ja do 6. tyg. stosowałam huggiesy 1, mimo, że mały ważył już wtedy niemal 5 kg. Tak samo teraz z dwójkami - używałam do wagi ok 6200g. I nic nie przeciekało;-) Asia, ja myślę, ze nie powinnaś się sugerować wagą, bo każde dziecko ma inną budowę i są takie, co ważąc 7 kg noszą dwójki. A huggiesy są większe od pampersów- może dlatego ci przeciekają...

Ostatnia edycja:
Ubierałam dziś Franka rano 4 razy... Dopiero czwarty pajac był dobry. Trzy o rozmiarze 62 poszły w odstawkę - szerokie, ale za małe na długość. Masakra... Śmiałam się z mojej Mamy, że kupiła mu same ciuchy 68 i 74, ale niedługo chyba będę je wyciągać z szuflady jak tak dalej pójdzie.

Chociaż Franol trochę przystopował z wagą. W tydzień przytył tylko 300 gramów ;) Jak na niego to malusieńko ;)

Mój Sebek od urodzenia przytył 1800g i teraz waży 5800g a głowę ma na 39 cm ;-). Używamy ciuchów rozmiar 62 i 68, zależy od firmy. Nadal jesteśmy na pampersach dwójkach ale już są trochę małe, dobrze że zapas mi się kończy ;-)

jak pisałam 3 pampers za duze wiec kupiłam 2 z dody z biedronki różnica naprawdę bardzo mała bo te z rossana są takie grubawe a doda identyko jak pampersy ale okazało sie ze inna chyba rozmiarówka bo te dwojki sa za male

reklama
w ogóle pieluszki Dada rozmiar 2 mają 2 rodzaje - zwykłe premium ( z żabkami na pasku) i premim comfort&care ( ze zwierzątkami- lwami kotkami małpkami itd)

te pierwsze wydają się większe te drugie mniejsze- wg mnie dla dzieci poniżej 5kg

Do góry