joamar sa takie specjalne woreczki do łapania moczu dla chlopcow i dziewczynek inne. Naklejasz go na pipke i jak sie dzidzia zsika przelewasz do pojemnika. nie jest łatwo ale zawsze jakies udogodnienieJa dopiero mam rozpoczętą drugą paczkę 2.
Mocz też mam pobrać dostałam taki mały pojemniczek ale nie wiem jak to zrobić nie wyobrażam sobie stać nad małą i czekać aż łaskawie zrobi siusiu i to łapać.
reklama
sarka
trójkowa mama
A ja nie rozumiem, bo Jas wazy 4250 a od paru dni w dwojkach ciagle mu cos sie bokiem uleje.Jak nie gora wyjdzie to bokiem Przeciez pieluchy sa od 3-6kg.
u nas tak sie działo za każdym niemal razem w dwójkowych huggisach więc odpuściłam, w Pampersach się nie zdarzyłobyć może Jaśkowi za duże są te 2-ki
u nas tak sie działo za każdym niemal razem w dwójkowych huggisach więc odpuściłam, w Pampersach się nie zdarzyłobyć może Jaśkowi za duże są te 2-ki
Byc moze te huggisy sa winne, bo rzeczywiscie w pampersach tego nie bylo
cristalrose
Fanka BB :)
Kurczę, to ja mam zupełnie odwrotne doświadczenie - huggiesy pasują idealnie, zwłaszcza ta gumka z tyłu jest super pomysłem, natomiast pampersy - tandeta i beznadzieja (i drożyzna). Ale ja do 6. tyg. stosowałam huggiesy 1, mimo, że mały ważył już wtedy niemal 5 kg. Tak samo teraz z dwójkami - używałam do wagi ok 6200g. I nic nie przeciekało;-) Asia, ja myślę, ze nie powinnaś się sugerować wagą, bo każde dziecko ma inną budowę i są takie, co ważąc 7 kg noszą dwójki. A huggiesy są większe od pampersów- może dlatego ci przeciekają...
Ostatnia edycja:
Ubierałam dziś Franka rano 4 razy... Dopiero czwarty pajac był dobry. Trzy o rozmiarze 62 poszły w odstawkę - szerokie, ale za małe na długość. Masakra... Śmiałam się z mojej Mamy, że kupiła mu same ciuchy 68 i 74, ale niedługo chyba będę je wyciągać z szuflady jak tak dalej pójdzie.
Chociaż Franol trochę przystopował z wagą. W tydzień przytył tylko 300 gramów Jak na niego to malusieńko
Chociaż Franol trochę przystopował z wagą. W tydzień przytył tylko 300 gramów Jak na niego to malusieńko
Mój Sebek od urodzenia przytył 1800g i teraz waży 5800g a głowę ma na 39 cm ;-). Używamy ciuchów rozmiar 62 i 68, zależy od firmy. Nadal jesteśmy na pampersach dwójkach ale już są trochę małe, dobrze że zapas mi się kończy ;-)
reklama
mamolka
Fanka BB :)
w ogóle pieluszki Dada rozmiar 2 mają 2 rodzaje - zwykłe premium ( z żabkami na pasku) i premim comfort&care ( ze zwierzątkami- lwami kotkami małpkami itd)
te pierwsze wydają się większe te drugie mniejsze- wg mnie dla dzieci poniżej 5kg
te pierwsze wydają się większe te drugie mniejsze- wg mnie dla dzieci poniżej 5kg
Podziel się: