reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

U nas równo 7 tygodni, waga cięzka 6040 g, klatka piersiowa 42 cm, główka 38 cm, ciuszki 62-68 cm, pieluszki dokańczamy z trudem 2, a jak się skończą przechodzimy na 3.

reklama
Hello
My już po pierwszym szczepieniu.Wzięliśmy podstawowe skojarzone 300zł i na rota 180zł.
Maluch waży 6100,znowu przytył w ciągu 3 tyg tyle co ostatnio 1200g :)
Główka 40 cm,klatka 43 :) Pani doktor powiedziała,że wygląda na 3 miesiące :)

my mamy jutro wizytę i szczepienia, ale nie wiem czy dzieciaki będa zaszczepione, bo Wiki dzis sie obudziła z mega katarem... zostawiłam ja w domu i jutro tez zostanie, zeby jakichs nowości z przedszkola nie przyniosła.
Najwyżej mi dzieciaki osłucha, młodego zważy a szczepić będziemy kiedy indziej..
Muszę sie jeszcze na gruźlice z Adaskiem umówić, bo we Fr nie szczepią tutejszych, tylko jeżeli chca rodzice pochodzący z Pl, Portugalii, Węgier, krajów nadbałtyckich i Europy Wschodniej.

Krolcia - w końcu to już 7 tydzień więc całkiem możliwe :-)
Mój też przechodzi skok - tylko objawia się to strasznym marudzeniem. Właśnie próbuję go uśpić i nic, wykąpany, nakarmiony, oczy czerwone, ale spać nie pójdzie:wściekła/y: leży na bujaczku i gada do żyrandola:dry:
To dobrze, że gada do żyrandola - mój Kris nie może zasnąć i się wydziera:confused2: Ogólnie ma problemy z zasypianiem i marudzi straaasznie!
A co do gadania - Krzysiol terrorysta wstaje o 5, kładę go najedzonego, przebranego spać a on... gada do koników na karuzeli:angry: Ja chce spać a w łóżeczku za głową słyszę "nieeee" "auuuu" a potem jak sowa "uuuu""uuuu"... i tak godzinę :confused2:

WiolaTo foto w sygnaturze jest obłędne,przekochany ten Twój Kris,taki pysiolek cudniutki :*

Moja Zu wazy juz 4700 :szok: skonczony 7 tydzien.
z umiejetnosci yhm..... bardzo ladnie trzyma glowe, a to dlatego ze prawie ciagle na brzuchu lezy u mnie na klacie. No i sei rozglada wkolo jak jest na ramieniu, i sie usmiecha bezglosnie do mamy i taty jak sie do niej zagada i jest w humorze. :-)
Namietnie wywija rekami i nogami jak plywak stylem klasycznym prawie hahaha i guga sobie do siebie lezac i wpatrujac sie w karuzelke.

ale widze ze moja to kruszyna przy niektorych tutaj :tak: :szok:

kliwia - moja wazy zaledwie 4000g, wiec Twoja to i tak pannica przy mojej ;)

a Alicja od paru dni wydaje nowe dzwieki. odkryla tez swoje raczki - wklada sobie do buzi i uderza zabawki na palaku. chyba najwyzszy czas na zakupienie maty edukacyjnej ... pieknie sie usmiecha do wszystkich - mamy, taty, babci i siostry :) coraz wyzej i na dluzej podnosi glowke

reklama
my po wczorajszej wizycue, Adaśko waży 6,490 kg i ma 61 cm. zaszczepiony był 5w1, nie płakał, bo Wikunia mu śpiewała i się nie zorientował.
przed wyjściem do lekarza walnął taaaaką kupę, że musiałam go wykąpać, hehe

Do góry