reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Wiolcia- co do zasady pierwsze powinny wyjść dolne jedynki, potem górne jedynki, dwójki itd , ale jak to w życiu bywa może się zdarzyć że pierwsza wyjdzie dwójka.

nie chcę cię straszyć ale często zanim z takiej napuchniętej czerwonej "dziąsełkowej" banieczki wyrżnie się ząbek mija miesiąc -dwa. Jeżeli uważasz że to ząbki kup np. BOBODENT ( Polecam ), i jeśli to rzeczywiście są ząbki zauważysz różnicę- ten żel powoduje lekkie zdrętwienie posmarowanego dziąsła, chyba też lekko schładza ( nie pamiętam dokładnie ).

Starszak miał już dwie dolne jedynki wyrżnięte w wieku 5,5 m-ca ( heheh mam w książeczce zdrowia każdy ząbek ( i inne wyczyny syna) opisany - kiedy wyszedł itp :) )

aha- ostatnio pisałaś że twój mały już sztywno trzyma główkę gdy podnosisz go jak do siadu- mój Miki też :)
heheh dumna jestem z tego mojego chłopaka :)
najlepsze jest to że śmieje się wtedy jak go unoszę jakby sam był z siebie mega dumny :)

ostatnio byliśmy ponownie na kontroli bioderek- niestety dalej te okropne sztywne majtasy, bo jak pytałam się o pieluchy to lekarz stwierdził że są nie wystarczająco sztywne ;/ za miesiąc do kontroli i po papierek na większe majtasy ;/ :(

aha- zauważyłam że Miki jak leży na brzuszku czasami jest tak dziwnie wygięty w literkę c. Lekarz powiedział że to właśnie od bioderka ta asymetria.

My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74:baffled:)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 :eek: i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie :tak:. Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)

Krzysiowi idzie ząbek :szok: W szoku jestem, nie znam się na dzieciach ale to raczej ząbek... jest niemożliwy od 3 dni a dzisiaj to jakieś apogeum! Wszystko gryzie, ślini się niemiłosiernie, ciągle płacze a na dolnej wardze lekko z boku ma spuchnięte. Nawet moją reke wkłada do buzi, żeby pogryźć ;-)

jak bys pisała o moim Mikim!! już nie wiem jak mu pomóc... a najlepsze jest to, że jest od Krzysia miesiąc mlodszy wiec nie wiem co to... na zęby za wcześnie.

My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74:baffled:)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 :eek: i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie :tak:. Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)

My musimy przynosić każdą nierefundowaną z apteki.

Mój kręgosłup solidaryzuje się z Twoim jeśli chodzi o noszenie ponad 6-kilogramowych "maluszków" :)

cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!

Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj:D) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...

Mój kręgosłup solidaryzuje się z Twoim jeśli chodzi o noszenie ponad 6-kilogramowych "maluszków" :)
Hehe, kręgosłup jak kręgosłup, trochę boli , ale to chyba kwestia tej mojej przepukliny oponowej, za to kolana mi wysiadają od noszenia kluski;-)
cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!

Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj:D) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...
Dzięki;-)
Widocznie Oliwka ma taką budowę drobną i jak tłuszczyk by odszedł, to byłaby leciutka;-) Cyprian mimo słusznej masy i tylko 63cm wzrostu, nie wygląda jakoś specjalnie tłusto, ma tylko te pucie, może po mamusi jest grubokościsty;-). Mój siostrzeniec jak ważył 6,5 kg miał 68 cm i był jednym słodkim wałeczkiem:-D

Dziewczyny a jak u Waszych pociech z ciemiączkami? Cyprianowi dość szybko zarasta, co trochę mnie martwi, bo nie podaję i nigdy mu nie podawałam wit D:baffled: Teraz jest wielkości opuszka palca, ok. 1 cmx1cm. Lekarka co prawda nie dała mu skierowania na usg, ale zwróciła na to uwagę:-( Na razie mam nie panikować, następna wizyta za 6 tyg. i się zobaczy.

cristalrose mój tez ma baardzo mało ciemiączko i pediatra powiedziała, że juz taki ma urok i żeby sie tym nie przejmować :) Może bym ie i martwiła ale to najlepszy pediatra w okolicach więc raczej wie co mówi.
Brawo dla Cyprianka! Dzielny, duży chłopiec :) Rośnie wam juz mały mężczyzna w domu :)

reklama
Do góry