reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Wiolcia- co do zasady pierwsze powinny wyjść dolne jedynki, potem górne jedynki, dwójki itd , ale jak to w życiu bywa może się zdarzyć że pierwsza wyjdzie dwójka.

nie chcę cię straszyć ale często zanim z takiej napuchniętej czerwonej "dziąsełkowej" banieczki wyrżnie się ząbek mija miesiąc -dwa. Jeżeli uważasz że to ząbki kup np. BOBODENT ( Polecam ), i jeśli to rzeczywiście są ząbki zauważysz różnicę- ten żel powoduje lekkie zdrętwienie posmarowanego dziąsła, chyba też lekko schładza ( nie pamiętam dokładnie ).

Starszak miał już dwie dolne jedynki wyrżnięte w wieku 5,5 m-ca ( heheh mam w książeczce zdrowia każdy ząbek ( i inne wyczyny syna) opisany - kiedy wyszedł itp :) )

aha- ostatnio pisałaś że twój mały już sztywno trzyma główkę gdy podnosisz go jak do siadu- mój Miki też :)
heheh dumna jestem z tego mojego chłopaka :)
najlepsze jest to że śmieje się wtedy jak go unoszę jakby sam był z siebie mega dumny :)

ostatnio byliśmy ponownie na kontroli bioderek- niestety dalej te okropne sztywne majtasy, bo jak pytałam się o pieluchy to lekarz stwierdził że są nie wystarczająco sztywne ;/ za miesiąc do kontroli i po papierek na większe majtasy ;/ :(

aha- zauważyłam że Miki jak leży na brzuszku czasami jest tak dziwnie wygięty w literkę c. Lekarz powiedział że to właśnie od bioderka ta asymetria.

My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74:baffled:)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 :eek: i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie :tak:. Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)

Krzysiowi idzie ząbek :szok: W szoku jestem, nie znam się na dzieciach ale to raczej ząbek... jest niemożliwy od 3 dni a dzisiaj to jakieś apogeum! Wszystko gryzie, ślini się niemiłosiernie, ciągle płacze a na dolnej wardze lekko z boku ma spuchnięte. Nawet moją reke wkłada do buzi, żeby pogryźć ;-)

jak bys pisała o moim Mikim!! już nie wiem jak mu pomóc... a najlepsze jest to, że jest od Krzysia miesiąc mlodszy wiec nie wiem co to... na zęby za wcześnie.

My już po wizycie, Cyprianek waży 6,5 kg i ma 63 cm (faktycznie coś nie tak z rozmiarówką ubrań bo powoli przechodzimy na 74:baffled:)
Wkurzyliśmy się trochę, bo okazało sie, że nie mają w ośrodku szczepionki skojarzonej 5w1 :eek: i biedactwo musiał przyjąć 3 ukłucia, ale zniósł to dzielnie :tak:. Pewnie dlatego, że tatuś go cały czas zabawiał i obiecał zabaweczkę za zaoszczędzoną kasę:-)

My musimy przynosić każdą nierefundowaną z apteki.

Mój kręgosłup solidaryzuje się z Twoim jeśli chodzi o noszenie ponad 6-kilogramowych "maluszków" :)

cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!

Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj:D) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...

Mój kręgosłup solidaryzuje się z Twoim jeśli chodzi o noszenie ponad 6-kilogramowych "maluszków" :)
Hehe, kręgosłup jak kręgosłup, trochę boli , ale to chyba kwestia tej mojej przepukliny oponowej, za to kolana mi wysiadają od noszenia kluski;-)
cristalrose gratulacje odwagi dla dzielnego Cyprianka!

Oliwka waży dopiero 5 kg (dane z dzisiaj:D) moja kruszynka. A jak ją przebieram to wszyscy mówią, że taka tłuściutka...nie wiem jak to jest...
Dzięki;-)
Widocznie Oliwka ma taką budowę drobną i jak tłuszczyk by odszedł, to byłaby leciutka;-) Cyprian mimo słusznej masy i tylko 63cm wzrostu, nie wygląda jakoś specjalnie tłusto, ma tylko te pucie, może po mamusi jest grubokościsty;-). Mój siostrzeniec jak ważył 6,5 kg miał 68 cm i był jednym słodkim wałeczkiem:-D

Dziewczyny a jak u Waszych pociech z ciemiączkami? Cyprianowi dość szybko zarasta, co trochę mnie martwi, bo nie podaję i nigdy mu nie podawałam wit D:baffled: Teraz jest wielkości opuszka palca, ok. 1 cmx1cm. Lekarka co prawda nie dała mu skierowania na usg, ale zwróciła na to uwagę:-( Na razie mam nie panikować, następna wizyta za 6 tyg. i się zobaczy.

cristalrose mój tez ma baardzo mało ciemiączko i pediatra powiedziała, że juz taki ma urok i żeby sie tym nie przejmować :) Może bym ie i martwiła ale to najlepszy pediatra w okolicach więc raczej wie co mówi.
Brawo dla Cyprianka! Dzielny, duży chłopiec :) Rośnie wam juz mały mężczyzna w domu :)

reklama
Do góry