reklama
krolcia
Fanka BB :)
My jeszcze na pampersach dwójkach, bo mamy zapas, więc trzeba zużyć. Mały już 6 kg waży, ma 64 cm długości, główka 41cm, klata 40cm. Z ciuszkami jesteśmy na przełomie 62 i 68.
mamolka
jak wy to i my
ur 3800g
teraz ma 2,5 mca i waży 5400g ( idzie mniej więcej wg siatki centylowej z pomiarów z 6 tyg)
główka 39 cm
i chyba rosną mu policzki a'la kalisz
pampersy- pół paczki 2-jek i przechodzimy chyba na rozm. 3
ur 3800g
teraz ma 2,5 mca i waży 5400g ( idzie mniej więcej wg siatki centylowej z pomiarów z 6 tyg)
główka 39 cm
i chyba rosną mu policzki a'la kalisz
pampersy- pół paczki 2-jek i przechodzimy chyba na rozm. 3
Ostatnia edycja:
Ida wczoraj samodzielnie przewróciła się z plecków na bok. Na brzuszek jeszcze jej się nie udało, bo rączka jej w tym przeszkadzała, ale czasy, kiedy mogłam na chwilę spuścić z niej wzrok na przewijaku, bezpowrotnie minęły...
krolcia
Odnoszę wrażenie, że i mój maluch przeszedł jakiś skok rozwojowy. Dosłownie z dnia na dzień zaczął tak dużo i intensywnie gadać, że aż jestem w szoku.
cristalrose
Krolcia - w końcu to już 7 tydzień więc całkiem możliwe :-)
Mój też przechodzi skok - tylko objawia się to strasznym marudzeniem. Właśnie próbuję go uśpić i nic, wykąpany, nakarmiony, oczy czerwone, ale spać nie pójdzie leży na bujaczku i gada do żyrandola
Mój też przechodzi skok - tylko objawia się to strasznym marudzeniem. Właśnie próbuję go uśpić i nic, wykąpany, nakarmiony, oczy czerwone, ale spać nie pójdzie leży na bujaczku i gada do żyrandola
Ostatnia edycja:
reklama
Odnoszę wrażenie, że i mój maluch przeszedł jakiś skok rozwojowy. Dosłownie z dnia na dzień zaczął tak dużo i intensywnie gadać, że aż jestem w szoku.
Franek po pierwszym skoku zaczął się śmiać i świadomie patrzeć, a teraz objawiło się to właśnie gadaniem - do wszystkiego i do wszystkich. Aż mam ochotę go czasem zatkać. Nie zamyka się nawet jak ja do niego mówię - i tak gadamy do siebie równocześnie
Podziel się: