reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

No to my tak: główka 39, klata nie pamiętam, pieluchy nr 3, ciuchy nr 62-68, wzrost nie mam pojęcia, a waga 6400 g...
W takim stanie kończymy dziś drugi miesiąc ;)

reklama
Ewa - to rzeczywiście kawał dzidziusia :-) Ale Ida goni Franka - w piątek ważyła 5860. Coraz mniej mi się podoba noszenie jej na rękach :no:

My jeszcze na pampersach dwójkach, bo mamy zapas, więc trzeba zużyć. Mały już 6 kg waży, ma 64 cm długości, główka 41cm, klata 40cm. Z ciuszkami jesteśmy na przełomie 62 i 68.

jak wy to i my :)

ur 3800g
teraz ma 2,5 mca i waży 5400g ( idzie mniej więcej wg siatki centylowej z pomiarów z 6 tyg)
główka 39 cm

i chyba rosną mu policzki a'la kalisz :)

pampersy- pół paczki 2-jek i przechodzimy chyba na rozm. 3

Ostatnia edycja:
Ida wczoraj samodzielnie przewróciła się z plecków na bok. Na brzuszek jeszcze jej się nie udało, bo rączka jej w tym przeszkadzała, ale czasy, kiedy mogłam na chwilę spuścić z niej wzrok na przewijaku, bezpowrotnie minęły...

Ala pociera sobie rączką oko ciekawe na ile swiadomie to robi bo w sumie nie jest to chyba przypadek-przypadkiem to sie rączką uderzała po oku jak za mocno machała..;)

Ja zauważyłam, że Madzia już bardzo mądrze patrzy, zaczęła się śmiać nawet głośno i "bawi" się zabawkami.

Odnoszę wrażenie, że i mój maluch przeszedł jakiś skok rozwojowy:confused:. Dosłownie z dnia na dzień zaczął tak dużo i intensywnie gadać, że aż jestem w szoku. :szok:

Krolcia - w końcu to już 7 tydzień więc całkiem możliwe :-)
Mój też przechodzi skok - tylko objawia się to strasznym marudzeniem. Właśnie próbuję go uśpić i nic, wykąpany, nakarmiony, oczy czerwone, ale spać nie pójdzie:wściekła/y: leży na bujaczku i gada do żyrandola:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Odnoszę wrażenie, że i mój maluch przeszedł jakiś skok rozwojowy:confused:. Dosłownie z dnia na dzień zaczął tak dużo i intensywnie gadać, że aż jestem w szoku. :szok:

Franek po pierwszym skoku zaczął się śmiać i świadomie patrzeć, a teraz objawiło się to właśnie gadaniem - do wszystkiego i do wszystkich. Aż mam ochotę go czasem zatkać. Nie zamyka się nawet jak ja do niego mówię - i tak gadamy do siebie równocześnie ;)

Do góry