reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

katiNJ pisze:
Mysmy szepili Patryka w 2 miesiacu zycia. Dostal 3 zastrzyki mozliwe ze tutaj kalendarz szczepien nieco sie rozni od polskiego bo koleznaka ktora jest pielegniarka w przychodni dla dzieci mowi ze wszytskie dostaja po 3 zastrzyki. W kazdym razie maly dostal zastrzyki w obydwie nozki- a wysokosci bioderek, a czytam ze Wasze dzieciaczki dostaja w raczki. Ryk byl niesamowity, ja sama plakalam, nie slyszalam juz tego co mowila pielegnioarka. Maly dostak jeszcze w gabinecie dzieciecy paracetamol w kropelkach. Nastepne szczepienie 21 czerwca i na sama mysl ze synek bedzie znow cierpial dostaje gesiej skorki.

Moja dostała w nóżki, obie :(

reklama
czemu mimo szczepionki skojarzonej mieliscie 2 wklucia? Ola miala tylko jedno, wzielismy szczepionke te 6 w jednym, tam chyba tez jest zoltaczka ??? Droga ta szczepionka, 220 zl (prezent dla Oli od dziadkow.) Zastrzyk byl w udo. Nastepne szczepienie za 6 tygodni.

Na zaparcia polecam powidla sliwkowe, jablka i buraczki (najlepiej pojesc wszystkiego codziennie)- dziecku tez bedzie sie latwiej zalatwic. .

My idziemy jutro, będą dwa wkłucia, bo jeden to żółtaczka a drugie to szczeopionka 5w1.

Buraczki jadam prawie codziennie, powidła śliwkowe też - bo lubię :) Jabłka też, przynajmniej co drugi dzień i ... dalej mam proeblemy :( Na szczęscie u małego tego kłopotu nie ma - prawie każda pieluszka, która ląduje w koszu jest z kupką ;D

Aniam pisze:
Na zaparcia polecam powidla sliwkowe, jablka i buraczki (najlepiej pojesc wszystkiego codziennie)- dziecku tez bedzie sie latwiej zalatwic. .

właśnie zauwazyłam :) wczoraj zjadłam 4 jabłka i zupę, w której były buraczki i masa innych warzyw i dziś Agata załatwia się, aż furczy ;D (wczoraj cały dzień stękała i był wielki problem, aż podałam jej 1/4 czopka, bo nie mogłam patrzeć jak biedna krzyczy z bólu) :(

Kurcze Filip też się troszkę nastęka, poczerwienieje przy robieniu kupki - myślicie, że to zaparcia i że się bardzo męczy? :( Ale w sumie robi je, bardzo często jak wspominałam, więc chyba lepiej, żeby robił nadal samodzielnie.

catherinka pisze:
Kurcze Filip też się troszkę nastęka, poczerwienieje przy robieniu kupki - myślicie, że to zaparcia i że się bardzo męczy? :( Ale w sumie robi je, bardzo często jak wspominałam, więc chyba lepiej, żeby robił nadal samodzielnie.

to lepiej zostaw tak jak jest, moja agatka do 14 się męczyła, nic nie mogła zrobić, potem się uspokoiła - dzień wcześniej zjadłam 4 kostki białej czekolady - może ona zawiniła??

A mnie dzisiaj smutno. Zamartwiam się o Jasieńka, że tak mało przybrał, mimo że normalnie je :( Marwię się, czy dobrze się rozwija i w ogóle mam czarne myśli.

reklama
Pytia, nie martw się, bo na pewno wszystko jest w porządku! Jaś jest ślicznym i silnym maluszkiem, a Ty musisz pozytywnie myśleć, bo inaczej będziesz miała problemy z laktacją. Głowa do góry i ucałowania dla synka :)

Do góry