reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

mam nadzieję, że Piotra w końcu zaszczepią w piątek - pod warunkiem, że osiągnie 4,5kg. kurcze mamy strasznie opóźnione te szczepienia.

reklama
Wlasnie wrocilismy ze szczepienia- poniewaz maz zapomnial o kremie znieczulajacym, to malutka bardzo plakala przy wkluciu (dobrze ze bylo tylko jedno!) i oczywiscie ja sie rozbeczalam razem z nia :( )

Ale zwazylismy ja - wazy juz 5 kg i 40 gramow, to znaczy ze przez miesiac przybrala 1400 gramow!!!
No i ma ciemieniuche, ale lekarz kazal sie tym nie przejmowac.

wzieliśmy skojarzoną i bardzo się z tego cieszę. Chcielismy jej nie brać, ale miałam takie poczucie, że powinniśmy się jednak zdecydować. Po drodze do przychodni uznaliśmy, że jednak bierzemy jedno ukłucie.

Były dwa (jeszcze na żółtaczkę) i jedno ja trzymałam Karolę, a z drugim - Rafał, ja nie dałam rady. Ona strasznie wierzgała i ja nie miałam serca jej trzymać - czułam, że tam przeszkadzam.
Strasznie płakała, teraz co chwilę pytam Rafała, czy zapomniała już, że ją bolało.

Lekarz ostrzegał, że może być rozdrażniona, ale na razie Rafi trzyma ją na rękach, a Karola śpiąca jest.

Waży 4640 :) w książeczkę wpisali 6640 :D

KingaP - no to troche malej dodali kilogramow - a kobietki tego nie lubia ;)

A ja jakos dziwnie sie czuje, pobolewa mnie brzucho, a raczej jakies flaczki w nim (trudno okreslic), nie wiem co jest grane, czuje sie jakbym to ja tez miala kolki jak moj Lolo, i z kupkami mam problemy (tzn robie ale co 2-3 dni), a dodam ze glownie po jedzeniu zaczyna bolec :(

Izka, a gdzie Cię pobolewa? Żołądek, czy raczej coś innego?

Wspomniałaś o kupce :) to tak przy okazji, dziewczyny co jest dobre z naturalnych rzeczy na zaparcia? Suszone śłiwki i co jeszcze np?

hey mamusie ja tez mam zaparcia cala ciaze sie meczylam i tak zostalo :( niezawodny sposob mojej tesciowej to jesc cale jablka z pestkami zostawic tylko ogonek--to dziala!!!!!i duzo wody przegotowanej najlepiej naczczo!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam

u mnie i na malego sliwki nie dzialaja
musze jablka sprobowac bo dawno ich nie jadlam,zapomnialam czy co ::)

my szczepionki nie wzielismy tej skojarzonej-ale teraz przy nastepnym tak
jestem wyrodna matka bo mi nie przeszkadzalo ze maly sobie zaplakal przy szczepieniu ale na pewno bolalo-ale wzielam na raczki i zapomnial i juz nie plakal-ale tak jak kinga co chwila meza sie ptalam czy juz go nie boli czy zapomnial o bolu

Karola dostała zastrzyk taką igłą, która miała ze 3 cm długości i babka wbiła ją prawie całą :(

Sylwia! a można tak? najpierw nieskojarzoną, a potem skojarzoną?

U nas nieskojarzona byłyby 3 wkłucia :(

reklama
Do góry