reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

wypróbuj! zadziała napewno i głupich pytań unikniesz.
Ludzie są dziwni, jakoś nie mogą się domyślić, że to najgorsze pytanie pod słońcem dla oczekującej mamy...

reklama
Moje samopoczucie sie poprawiło :) bylam na KTG. Zapis prawdlowy bez skurczy, ale.... Przyszla pani dr i mnie zbadala ( te badania w ciąży są naprawde nieprzyjemne), no i slowa Pani dr "rozwarcie na 2 palce, czyli 3 cm, bardzo dobre warunki do rodzenia, 1/3 porodu za panią". Odrazu pojawił sie mega uśmiech na mojej twarzy!!!! teraz mam czekac na skurcze albo odejscie wod i do szpitala ale mam nadzieje ze to juz niedlugo, moze nawet dzisiaj :)  A ja zadnych objawow nie mialam :) Sylwia moze jutro na KTG tez sie dowiesz ze masz rozwarcie :) Trzymajcie kciuki a ja trzymam za Was.

Witam dziewczynki. Ja właśnie wróciłam ze szp[itala miałamfalstart :). Skurcze miałam co 10 minut ponad godzinę ale przeszły na miejscu. UJście się otworzyło na 2,5 cm szyjka zgładzona w 80 %. Zaczął schodzić czop. mam skurcze co prawda nieregularne ale cały czas boli mnie brzuch jak na okres. główka dzidziolka wsparta o kanał - nie balansuje. brzuch opadł a nie widać jak stoje :) Ordynator ztwierdził że do terminu nie mam szans doczekać i prawdopodobnie w ciągu tygodnia urodze. Odwiedziłąm koleżankę która urodziłą i nie mogę uwieżyć że też noszę takiegop dzidziolka w sobie.Kurcze jestem w szoku bo niby człowiek wie i przygotowuje sie do porodu ale tak naprawde to nie jest uświadomiony.

Mam takie do Was pytanie. Ja jestem w 10- tym tygodniu ciąży i ciagle chce mi się ryczeć, widze świat, swoje życie w czarnych barwach. Są dni, że płaczę ustwicznie a są dni, że nie płaczę w ogóle. Mam pretensje do świata i ludzi. Mam dość swojego męża, swojej pracy :p

Kubasia jestesw 10 tygodniu ciąży. To chormony!!!!!!! Niestety musisz zagryźć zęby i wytrzymać. Pomyśl jak inni wytrzymują z tobą?? postaraj się zrelaksować posłuchać dobrej muzyki. Wziąść ciepłą kąpiel i szukać pozytywnych stron. Wkrótce to minie

Dzięki wielkie:) Cierpiałam kiedyś na stany depresyjne, dlatego zaczelam sie bac,że to nawrót. Czuję się podle, że nie dość się cieszę z dziecka:(

reklama
u niektórych kobiet radość posiadania dziecka rozwija się wraz z przebiegiem ciąży. MOżesz zacząć się martwić jak poczujesz ruchy dziecka i nie będziesz się z tego cieszyć . Myśle że wtedy to będzie coś nie tak a poza tym to musisz "dorosnąć' do tego że bęziesz mamą. Przyjdzie to z czasem. Głowa do góry i nie załamuj się i oczywiście dbaj o siebiei małego dzidziolka

Do góry