reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
Monika, a przy rozwieraniu się szyjki do tych 1,5 cm miałaś jakies skurcze albo bóle? A czop już ci się wydziela? Wszyscy mówią, że skurcze przepowiadające są bezbolesne, a mnie boli jak cholera. Od dwóch godzin średnio co 7 minut, choć zdarzają się dłuższe przerwy, ale i skurcze co 4 min. A rozwarcie mam dopiero na 0,5. Jak pomyślę, gdzie tam do 10 cm to mi się słabo robi!

O kurcze, to wszystko już niedługo... :)
Trzymajcie się dziewczyny!! W sumie, to dzięki Waszym postom wiem, czego się moge spodziewac i co to będzie oznaczalo :)

Pytia, ale wyczułam, że u Ciebie to będzie czop ;D Jestemz siebie dumna ;)

Gratuluję intuicji, catherinka!
Ja już wiem, że mam dzisiaj kolejną nockę z głowy. Skurcze sa tak częste i bolesne, że nie ma mowy o żadnym spaniu...

Pytia, jestem z Toba, wprawdzie nie mam bolesnych skurczy, ale meeeegaaa zgagę i jest miedobrze od wczoraj wieczorem...

dzewczyny, trzymam za Was kciuki!!! musimy koniecznie założyć póxniej wątek o porodach, wątek z fotkami naszych maleństw :)
ależ ten czas szybko minął... a niedawno wróciłam z urlopu i zapisałam się na BB... :laugh:

Pytia....tydzien temu jak byłam u gina wszystko miałam "pozamykane" w ciagu tygodnia zrobiło mi sie takie rozwarcie....czy mnie bolało? tak czasami odczuwałam bolesnosc podbrzusza....kłucie jakby w pochwie... i generalnie mam kłopoty z chodzeniem....wszystko mnie "tam" pobolewa...

Oj Monia klucia to ja tez mam i wydaje mi sie ze coraz czesciej. Ale dreptac jeszcze moge. Ciekawe kiedy mi sie zacznie rozwierac?

reklama
cześć dziewczynki ;D
jak miło tu znowu z wami być, ja ostatni tydzień spędziłam w stanie mocno ograniczonej przytomności, wyobraźcie sobie że w poniedziałek wieczorem dostałam takiej temperatury, że mąż po konsultacji z moim gin zawiózł mnie w trybie pilnym na pogotowie (chciał wezwać karetkę ale pani dyspozytorka nie umiała określić ile będzie trwało zanim karetka przyjedzie!!!! do kobiety w ósmym msc ciąży z 40 stopniami!!!....jak dla mnie nie do pojęcia), pan doktor na pogotowiu rozłożył ręce, nawet mnie nie osłuchał, dał pyralginę i odesłał do domu, efekt oczywiście był taki , że następnego dnia wylądowałam u lekarza znowu....i duuuużo by można jeszcze pisać o naszej służbie zdrowia w każdym razie gorączkę udało się jako tako opanować dopiero po czterech dniach, jestem strasznie osłabiona ale najważniejsze, że widziałam się z moim lekarzem, który sprawdził co u syneczka i wszystko ok

także konkluzja jest taka , że unikajcie w miare możliwości dziewczynki wszelkich skupisk ludzi a szczególnie uciekajcie od zasmarkańców, bo panuje jakiś wredny wirus trudny do opanowania i można sobie dużo niepotrzebnego stresu zafundować (zapomniałam dodać , że "uroczej " gorączce towarzyszył równie "uroczy"przenikliwy ból brzucha)

dobra spróbuję nadrobić zaległości w czytaniu ale chyba nie będzie to łatwe zadanie ;D

Do góry