reklama
A
azik
Gość
Kasia, spokojnie, łozysko sie przemieszcza, nie musi sie utworzyć i pozostać jako przodujace...
A
azik
Gość
Kasia, to poczekaj z usg 3d do 22 tygodnia, wtedy już zupełnie wszystko jest na miejscu i wszystko mozna sprawdzić ,dwa tygodnie, a bardzo duża róznica...
A
agao
Gość
prawo polskie dopuszcza aborcję gdy wiadomo ,że dziecko cierpi na nieuleczalną chorobę np zespól downa, jednak chyba do 14 tygodnia trzeba się zorientować przynajmniej tak mi mówiła babka która robiła mi badanie
kurczę ale jak szłam na 3d z dusza na ramieniu w 11 tygodniu i jak zobaczyłam jak dzieciak fika i się rusza to bym jednak chyba nie mogła nawet gdyby
kurczę ale jak szłam na 3d z dusza na ramieniu w 11 tygodniu i jak zobaczyłam jak dzieciak fika i się rusza to bym jednak chyba nie mogła nawet gdyby
A
azik
Gość
ja postanowiłam nie robic zadnych badań w kierunku chorób genetycznych (zrobili mi przezierność karczku na okresowym usg) głownie z tego powodu że i tak by to u mnie nic nie zmieniło - nie mogłabym się zdobyc na zabicie dzidzi...
może dlatego że kocham i te dzieci, chociaz wiem jak trudno jest byc rodzicem maluszka uposledzonego... pewnie o z razji zawodu i pracy z tymi kochanymi dzieciaczkami...
nie mogłabym się postawić przed wyborem, więc nie ryzykuję i wierzę że będzie dobrze...
niepoprawna optymistka
może dlatego że kocham i te dzieci, chociaz wiem jak trudno jest byc rodzicem maluszka uposledzonego... pewnie o z razji zawodu i pracy z tymi kochanymi dzieciaczkami...
nie mogłabym się postawić przed wyborem, więc nie ryzykuję i wierzę że będzie dobrze...
niepoprawna optymistka
Azik: dzięki za miłe słowa, wierzę mocno, zresztą wszystko MUSI BYĆ OK.
Zresztą pozytywny test wyszedł mi w sobotni poranek, kilka godzin przed ślubem
AGAO: a mi w przychodni w Rudzie (tam się wybieram na 3d, bo podobno mają najlepszy na Śląsku i poświęcają dużo czasu pacjentkom) powiedzieli, że najlepiej między 19-20 tygodniem. dzięki
co do usunięcia - ja na to też bym nie poszła. a co do mojego kuzyna - Bartek ma 9 lat, zaczął chodzić do szkoły integracyjnej - jest ok.
Zresztą pozytywny test wyszedł mi w sobotni poranek, kilka godzin przed ślubem
AGAO: a mi w przychodni w Rudzie (tam się wybieram na 3d, bo podobno mają najlepszy na Śląsku i poświęcają dużo czasu pacjentkom) powiedzieli, że najlepiej między 19-20 tygodniem. dzięki
co do usunięcia - ja na to też bym nie poszła. a co do mojego kuzyna - Bartek ma 9 lat, zaczął chodzić do szkoły integracyjnej - jest ok.
A
azik
Gość
Bartek ma zespół Downa czy inną chorobę?
tak ma zespół Downa
najpierw był ogromny szok w rodzince, sama pamiętam jak go przywieźli ze szpitala - dla mnie nie było nic widać po nim.
na pewno bardzo dużo im dało ogromne wsparcie z fundacji osób niepełnosprawnych z ich miasta
najpierw był ogromny szok w rodzince, sama pamiętam jak go przywieźli ze szpitala - dla mnie nie było nic widać po nim.
na pewno bardzo dużo im dało ogromne wsparcie z fundacji osób niepełnosprawnych z ich miasta
A
agao
Gość
jak zobaczyłam ostatnio zdjęcia z zabiegów takich w gazecie w prost to zamarłam masakra- jak zobaczyłam didzi takie małe fikające to też bym nie mogła
reklama
A
agao
Gość
ja jestem w wawie podobno jakaś nowa aparatura przyszła niedawno do wawy - mówili że pierwsze badanie w 11 tyg drugie w 22 i trzecie chyba w 34 albo 36 nie pamiętAM