reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

usg 3d mam na 14 lub 19 października - tak coby był to 19-20 tydzień. A bio zrobię dodatkowo - tak też zrobił mój kuzyn i byli przygotowani na to co im przygotował los.

reklama
Kasia, to poczekaj z usg 3d do 22 tygodnia, wtedy już zupełnie wszystko jest na miejscu i wszystko mozna sprawdzić ,dwa tygodnie, a bardzo duża róznica...

prawo polskie dopuszcza aborcję gdy wiadomo ,że dziecko cierpi na nieuleczalną chorobę np zespól downa, jednak chyba do 14 tygodnia trzeba się zorientować przynajmniej tak mi mówiła babka która robiła mi badanie

kurczę ale jak szłam na 3d z dusza na ramieniu w 11 tygodniu i jak zobaczyłam jak dzieciak fika i się rusza to bym jednak chyba nie mogła nawet gdyby

ja postanowiłam nie robic zadnych badań w kierunku chorób genetycznych (zrobili mi przezierność karczku na okresowym usg) głownie z tego powodu że i tak by to u mnie nic nie zmieniło - nie mogłabym się zdobyc na zabicie dzidzi...
może dlatego że kocham i te dzieci, chociaz wiem jak trudno jest byc rodzicem maluszka uposledzonego... pewnie o z razji zawodu i pracy z tymi kochanymi dzieciaczkami...

nie mogłabym się postawić przed wyborem, więc nie ryzykuję i wierzę że będzie dobrze...
niepoprawna optymistka ;)

Azik: dzięki za miłe słowa, wierzę mocno, zresztą wszystko MUSI BYĆ OK.
Zresztą pozytywny test wyszedł mi w sobotni poranek, kilka godzin przed ślubem  :)

AGAO: a mi w przychodni w Rudzie (tam się wybieram na 3d, bo podobno mają najlepszy na Śląsku i poświęcają dużo czasu pacjentkom) powiedzieli, że najlepiej między 19-20 tygodniem. dzięki
co do usunięcia - ja na to też bym nie poszła. a co do mojego kuzyna - Bartek ma 9 lat, zaczął chodzić do szkoły integracyjnej - jest ok.

tak ma zespół Downa
najpierw był ogromny szok w rodzince, sama pamiętam jak go przywieźli ze szpitala - dla mnie nie było nic widać po nim.
na pewno bardzo dużo im dało ogromne wsparcie z fundacji osób niepełnosprawnych z ich miasta

jak zobaczyłam ostatnio zdjęcia z zabiegów takich w gazecie w prost to zamarłam masakra- jak zobaczyłam didzi takie małe fikające to też bym nie mogła

reklama
ja jestem w wawie podobno jakaś nowa aparatura przyszła niedawno do wawy - mówili że pierwsze badanie w 11 tyg drugie w 22 i trzecie chyba w 34 albo 36 nie pamiętAM

Do góry