reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
azik pisze:
kurcze, a ja gdzie nie pójde to kobitki głównie mi zazdroszczą - co widać jak diabli.

nie ma problemów z tym ż ejestem gruba, czy jakoś tak, bardziej przeszkadzami fakt że juz tak niewiele mogę, a wyjście do sklepu, to jak wycieczka na Śnieżkę.

może dlatego że poruszam się w środowisku ludzi koło 30 i tam już większość chciałaby, a czasami sie nie udaje lub "nie ma czasu"... jakoś moi znajomi mają prorodzinne nastawienia ;)

ale dziewczyny, to juz tylko 3 mieisace ;)

nie pojechałam do szkoły, nie daje rady i boję sie tak daleko od specjalistów...
azik - akurat to grono znajomych to 30-latki, dziewczyny utożsamiające sie z serialem "Seks w wielkim mieście" :laugh:, myśle wiec ze moja ciąża jest dla nich jak wyrzut sumienia (zwłaszcza ze jestem młodsza!) stad te drobne uszczypliwości. Nigdy specjalnie nie rozumiałam dziewczyn, ani kobiecego sposobu myślenia, dlatego nie za bardzo przejmuję się takimi zagraniami.
Generalnie szczersze i jaśniejsze relacje łatwiej utrzymywać z facetami.

agao pisze:
ale się nie wyspałam budziłam się co godzine coraz bardziej obolała i nabierałam coraz więcej schiz od woieczora mały mi się mało ruszał buuuuuuuuuuuuuuu
agao - mi też się to ostatnio przydarza i wczoraj też - budziłam się co chwilę, bolały mnie biodra od spania na boku :( a na plecach to momentalnie mam takie mdłości, że natychmiast się budzę :( :( - a byłam taka zmęczona, bo byliśmy wczoraj na pływalni, szybkich zakupach, potem kupowaliśmy stolik - który okazał ciężką jak smok belą litego drewna i manewrowaliśmy nim przy wkładaniu do naszego małego samochodzika, po włożeniu go do auta mój powrót do domu stanął pod znakiem zapytania ;)
potem okazało się ze jego wyjęcie jest jeszcze trudniejsze niż zapakowanie ;) :laugh:
potem jeszcze gotowanie obiadku, a potem do 3 w nocy imprezka u znajomych
a dzis jestem zombie ;)

koga: ty to i tak masz sily, ja od samego przeczytania tego co robilas sie zmeczyla :) a tak na powaznie to tez jest mi ciezko, i ciesze sie ze zakupy dla malenstwa zaczelismy tak wczesnie bo w styczniu to chyba znacznie ciezej bedzie, a jeszcze na uczelnie musze chodzic- oby p sesje szczesliwie przejsc.
co do uczelni tam, mam kolezanki mniej wiecej w moim wieku, studiujemy dziennie wiec malo kto tam pracuje, kolezanki zatem sa jeszcze myslami na imprezkach, robieniu sciag i szykowaniu sylwestrowej kreacji, ja mysle o troche innych rzeczach (ze boli kregoslup bo przytylam znow kilogram, czy z dzidzia wszystko oki, gdzie ja postawie lozeczko itp) dlatego jest miedzy nami lekka przepasc, i wydawalo mi sie ze nie bedzie ich interesowalo to co dzieje sie ze mna. ale nie to najwekszy temat jaki mozna sobi ewyobrazic, i zarciki typu: ooo. a ty sie tu zmiescisz? albo wiesz wygladasz jak bąbka...
wiec chyba niezaleznie od wieku kobiety maja cos w sobie co karz im byc uszczypliwymi.
a tak w ogole to ja jestem dla nich jakis wytwor bo jako jedna z pierwszych wyszlam za mąż, i to jeszcze z milosci (kto to slyszal zeby brac slub z milosci), teraz ciaza z ktorej sie ciesze (to tez jakies niepojete) i w ogole...

magda - trafnie to ujęłaś!
czytałyście "Czarodziejską górę" manna - ja się czsami czuję jak na tej górze ...
też widzę ze nawet koleżanki, którezaczynają się starac o dziecko lub chciałyby je mieć nie bardzo wiedzą o czym mówię jak mówię o ciąży i nie za bardzo je to interesuje, więc też za dużo nie mówię
syty głodnego nijak nie zrozumie ;)

ja już o niczym innym nie umiem gadać tylko o mojej ciąży no i mało osób się do mnie odzywa a maile dostaję tylko z pytaniami ile przytyłam ::) bo zawsze miąłam nie najgorsżą figurę

a pytają czy mam już rozstępy małpy cholerne

Tak z grubsza zerknelam (bo tego tak duzo!) co wy dziewczyny jestescie w stanie zrobic i zazdroszcze z calego serca!!! Ja marze o porzadkach, o spacerze z psami (o podnoszeniu czegokolwiek ciezszego niz 1,5 kg juz dawno zapomnialam), o tym zeby byc w stanie przez kilka godzin tylko siedziec, chodzic albo stac, bez koniecznosci kladzenia sie do lozka na 3 godziny po kazdych 20 minutach robienia czegokolwiek innego!!! Ale mi nie wolno!!! Nawet odkurzanie mam zakazane! :( :( :( Moge tylko pokazywac mezowi co trzeba zrobic, ale i tak mieszkanie troszke zapuszczone. A jak ja bym poszla na normalne zakupy!!! Teraz tylko przez internet moge :(
A jak tylko lekko zaszaleje to mi sie brzuszek twardy robi. :(

aniam ja też tak mam i nic nie mogę jak widzę jak mój misio sprząta to mnie bierze zrobiłabym to dokładneij kusi mnie coś zrobić ale lekarz zabrania dzisiaj na chwilę wyszłam z mężem teraz idę się wykąpać i do wyrka

oj dziewczyny wspolczuje z calego serduszka, ale mam nadzieje ze dzieki waszym wyrzeczeniom urodza sie zdrowe i piekne dzidziolinki :) wiec glowki do gory bo juz bardzo niewiele zostalo!! przypomnijcie sobie ile czasu bylo przed wami jak bylyscie np. w 15 tyg. ciazy a ile jest teraz ;) chociaz wiem ze ciezko sie lezy calymi dniami, ale i tak jestescie barzdo dzielne!!

reklama
Do góry