reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
To i tak dajesz dużo soku w porównaniu ze mną, bo u nas soku jest jakieś 5 może 10ml i do pełna (czyli do 330ml) wody.

Herbatek raczej nie używam - chyba, że przy katarze - cukier w nich mnie skutecznie odstrasza.

U nas ..Antek pije wodę z niewielką domieszką soku z owoców - takiego np. łowicz polecam malinę z żurawina
w bidonie jest woda z maleńką ilością tego soku ...tak aby zabarwić wodę ...nie jest to słodkie i takich bidonów Antoś wypija ok 4
...czasami choć sporadycznie dostaje soki bobofruty dla starszych dzieci ...ale rozcieńczamy wodą bardzo mocno...herbatek nie stosujemy ...bo Antek ich wprost nieznosi

a co do jedzenia to wygląda to tak ..że Antoś zjada aktualnie 1/2 porcji ...jakoś sam sobie zmiejszył posiłki ... a co do mięska ...ja nie robie obiadów z mieskiem codziennie ale co 2 lub 3 dzień .....i nie bynajmniej z oszczędności..tylko tak jemy ..staram się dużo owoców i warzyw ..pełnoziarniste pieczywo (samam pieke od jakiegoś miesiąca ),

polecam tez dla małych niejadków kotleciki sojowe ...np. Sante .(to są suche kotlety) .najpierw moczy się je w rosole ..aby zmiekły a potem panierka jak przy schabowym ...pycha do tego gotowany brokuł z sosem chrzanowym lub koperkowym ...Antek bardzo lubi takie dania ...a dodam że jest to wersja małopracochłonna

uhm Karolka brzmi pysznie-nie chcesz mnie przygarnac czasem?;-)Mnie z gotowaniem trafia cos bo maz lubi tylko kilka potraw a ja nie jestem w stanie jesc w kolko tego samego wiec gotuje 2 obiady....

Jaśkowi ostatnio nie bardzo dopisuje apetyt, choć nigdy nie był niejadkiem. Najchętniej jadałby suche bułki i makaron...
Za to ja jadam za dwóch ;)

to Jasiek może sobie podać rękę z Krzymkiem :-) - młody na wyjeździe tylko bułka, parówka i makaron - ryby nie tknął ani razu, jeżeli zupa to tylko z makaronem :-);

reklama
Pietruszka to też makaroniarz

a ja mam doła - dziśPiotrek miał kryzys przedszkolny. płakałą jak wychodziłam. i płakałam aż do momentu kiedy po niego przyjechałam.
jutro ma odpoczynek, a ja sie biję z myślami czy puszczaćgo od poniedziałku????????????????

Do góry