reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

kinga i aqua musicie przetrwac do 36 tyg.,trzymam mocno kciuki za was kochane,zeby tym waszym maluszkom w brzuszkach sie nie spieszylo tak,oj ciezko przelezec z 2 latkami,odpoczac i nic nie robic po prostu sie nie da ale oszcezdzajcie sie jak mozecie
kinga oj po remoncie bedzie pieknie,ja z kolei uwielbiam remonty bo wiem jaki bedzie tego efekt
aniuM ty to jestes WIELKA i muszisz to wiedziec ze robisz duzo dla swojego dziecka,bycie matka to wiecej niz pelny etat-to jest ciezka praca a zaplata jest milosc dziecka-mysle ze ty dla Oli jestes wszystkim jej calym swiatem-to ty spedzasz z nia czas,to ty organizujesz zabawy,przytulasz gdy placze.............
mi czas kiedy poszlam do pracy bardzo pomogl-chodzi mi o to ze to jest czas dla mnie,poznalam ludzi....kiedy wracam do domu,kiedy mam wolny dzien spedzam go intensywnie z Kacprem

a ja tylko tydzien i witaj Polsko!!!rok nie bylam prawie...........
oj wiecie co ak oberzalam urodzinki waszych dzieciaczkow to sie rozbeczalam jak glupia bo u nas tylko ja z tomkiem................a u was tak wesolo,tyle ludzi.............wspanaiala zabawa.................

reklama
Sylwus , u nas na urodzinkach Patryka tez tylko ja, L, no i Julia. No ale co zrobic...
Ciesze sie bardzo ze chrzciny Julii zrobimy w PL w listopadzie , bedzie rodzina, chrzesni obecni fizycznie bo u Patryka chrzestnym jest moj brat ale na chrzcinach go nie bylo. Troche tylko mam wyrzuty sumienia ze tak dlugo bedziemy czekac, Julus bedzie miala na chrzcie prawie 15 m-cy.

Piotrek jutro do żłobko-przedszkola. startuje na godzine, a potem moja mama go zabiera do domku. zobaczymy jak będzie.

chociaż mam ieszane uczucia, bo auto po wymianie jednego czujnika dalej coś nie teges.

a przede wszystkim - Piotrek przestał jeśc. je trzy razy na dzień mleko i to wszystko. zero kaszki czy zupki. i tym sie martwię, bo schudł, dużo pije. mamy skierowanie na wszystkie badania, w tym cukier.

o kurcze..mam nadzieje ze wszystkie badania wyjda w porzadku. Kaska a nie jest to objaw buntu ?(Jas tez potrafi nie jesc nic caly dzien bo sie uprze) No i trzymam kciuki za pierwszy dzien w przedszkolu- daj nam znac jak poszlo!!!

Kaśka, nasza Karola tez potrafi mało jeść - nawet ze dwa, trzy dni. Potem nadrabia i wcina wszystko co ma pod ręką :-D Spokojnie, nie martw sie, ale wyniki zróbcie :tak:

Ja dziś trochę zestresowana, bo moja mama w szpitalu na operacji wycięcia torbieli z pęcherza moczowego. Trochę się martwię, ale mam nadzieje, ze wszystko będzie ok :happy:

Dziewczyny a moj maly nie chce jesc wogole miesa ja juz zalamuje rece jedynie co je miesne to parowki.
Probowalam juz wielu sposobow ale zadnych efektow nie widac:baffled:

maggusia Szymon też od jakiegoś czasu nie chce jeść mięsa. Kiedy byłam u alergologa to ona powiedziała, że w taki sposób organizm naturalnie reguluje przebiałkowanie, więc trzeba odpuścić.

Próbować co jakiś czas, ale absolutnie nie zmuszać.

Zastosowałam się do jej rad i Szymon sam woła kiedy chce mięsko lub kiełbaskę.

A propos parówek - alergolog kazała odstawić zupełnie przy tych odmowach jedzenia mięsa, bo one zawierają bardzo dużo białka, a smakują ze względu na słony smak, którego zazwyczaj dziecko na co dzień nie ma zbyt wiele.

reklama
Maggusia, a Ty zawsze masz ochotę na mięso?

jeżeli je cokolwiek innego pożywnego to nie ma sie czym przejmować, i dziecko i dorosły ma takie okresy w sowim życiu, mój Bartek tez teraz mięsa nie chce.

jeżeli nie odżywiamy dzieci samymi "super zdrowymi" rzeczami (chipsy, frytki, pizze, słodycze, itp) to jest dobrze - dziecko dostaje to co trzeba, chce teraz jadać jarskie posiłki, to kombinuje i gotuję jarsko :)

moje teraz jest na diecie mleczno warzywno owocowo serowej - a nie wędliny tez zjada, gorzej z mięskiem obiadowym.

Do góry