reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

kinga i aqua musicie przetrwac do 36 tyg.,trzymam mocno kciuki za was kochane,zeby tym waszym maluszkom w brzuszkach sie nie spieszylo tak,oj ciezko przelezec z 2 latkami,odpoczac i nic nie robic po prostu sie nie da ale oszcezdzajcie sie jak mozecie
kinga oj po remoncie bedzie pieknie,ja z kolei uwielbiam remonty bo wiem jaki bedzie tego efekt
aniuM ty to jestes WIELKA i muszisz to wiedziec ze robisz duzo dla swojego dziecka,bycie matka to wiecej niz pelny etat-to jest ciezka praca a zaplata jest milosc dziecka-mysle ze ty dla Oli jestes wszystkim jej calym swiatem-to ty spedzasz z nia czas,to ty organizujesz zabawy,przytulasz gdy placze.............
mi czas kiedy poszlam do pracy bardzo pomogl-chodzi mi o to ze to jest czas dla mnie,poznalam ludzi....kiedy wracam do domu,kiedy mam wolny dzien spedzam go intensywnie z Kacprem

a ja tylko tydzien i witaj Polsko!!!rok nie bylam prawie...........
oj wiecie co ak oberzalam urodzinki waszych dzieciaczkow to sie rozbeczalam jak glupia bo u nas tylko ja z tomkiem................a u was tak wesolo,tyle ludzi.............wspanaiala zabawa.................

reklama
Sylwus , u nas na urodzinkach Patryka tez tylko ja, L, no i Julia. No ale co zrobic...
Ciesze sie bardzo ze chrzciny Julii zrobimy w PL w listopadzie , bedzie rodzina, chrzesni obecni fizycznie bo u Patryka chrzestnym jest moj brat ale na chrzcinach go nie bylo. Troche tylko mam wyrzuty sumienia ze tak dlugo bedziemy czekac, Julus bedzie miala na chrzcie prawie 15 m-cy.

Piotrek jutro do żłobko-przedszkola. startuje na godzine, a potem moja mama go zabiera do domku. zobaczymy jak będzie.

chociaż mam ieszane uczucia, bo auto po wymianie jednego czujnika dalej coś nie teges.

a przede wszystkim - Piotrek przestał jeśc. je trzy razy na dzień mleko i to wszystko. zero kaszki czy zupki. i tym sie martwię, bo schudł, dużo pije. mamy skierowanie na wszystkie badania, w tym cukier.

o kurcze..mam nadzieje ze wszystkie badania wyjda w porzadku. Kaska a nie jest to objaw buntu ?(Jas tez potrafi nie jesc nic caly dzien bo sie uprze) No i trzymam kciuki za pierwszy dzien w przedszkolu- daj nam znac jak poszlo!!!

Kaśka, nasza Karola tez potrafi mało jeść - nawet ze dwa, trzy dni. Potem nadrabia i wcina wszystko co ma pod ręką :-D Spokojnie, nie martw sie, ale wyniki zróbcie :tak:

Ja dziś trochę zestresowana, bo moja mama w szpitalu na operacji wycięcia torbieli z pęcherza moczowego. Trochę się martwię, ale mam nadzieje, ze wszystko będzie ok :happy:

Dziewczyny a moj maly nie chce jesc wogole miesa ja juz zalamuje rece jedynie co je miesne to parowki.
Probowalam juz wielu sposobow ale zadnych efektow nie widac:baffled:

maggusia Szymon też od jakiegoś czasu nie chce jeść mięsa. Kiedy byłam u alergologa to ona powiedziała, że w taki sposób organizm naturalnie reguluje przebiałkowanie, więc trzeba odpuścić.

Próbować co jakiś czas, ale absolutnie nie zmuszać.

Zastosowałam się do jej rad i Szymon sam woła kiedy chce mięsko lub kiełbaskę.

A propos parówek - alergolog kazała odstawić zupełnie przy tych odmowach jedzenia mięsa, bo one zawierają bardzo dużo białka, a smakują ze względu na słony smak, którego zazwyczaj dziecko na co dzień nie ma zbyt wiele.

reklama
Maggusia, a Ty zawsze masz ochotę na mięso?

jeżeli je cokolwiek innego pożywnego to nie ma sie czym przejmować, i dziecko i dorosły ma takie okresy w sowim życiu, mój Bartek tez teraz mięsa nie chce.

jeżeli nie odżywiamy dzieci samymi "super zdrowymi" rzeczami (chipsy, frytki, pizze, słodycze, itp) to jest dobrze - dziecko dostaje to co trzeba, chce teraz jadać jarskie posiłki, to kombinuje i gotuję jarsko :)

moje teraz jest na diecie mleczno warzywno owocowo serowej - a nie wędliny tez zjada, gorzej z mięskiem obiadowym.

Do góry