reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
i ja czekam aż się w końcu ciepło zrobi... Ola ma przedszkole i bardzo je lubi:-) teraz juz wychodzą na spacerki, uczy sie róznych rzeczy i ciągle mnie czymś zaskakuje, Kamile wszystko ciekawi, natomiast Maksa wiekszosć zabawek już nudzi, ciągle mu czegoś nie wolno ( bo bawi się np. tak, ze mógłby zrobić krzywde Kamili) i sam nie wie czego chce i tak sie buntuje, głośno krzyczy (najgłośniej jak próbuje kame uśpić..) dlatego jak ostatnio pobawił sie w piasku przed domem, powoził lale po trawie, posiedział na motorku itp. to od razu w lepszym nastroju i ja też:-)

aqua trudny czas przed Tobą ale dasz rade :tak:najważniejsze, ze z maluszkiem wszystko OK, czas szybciutko zleci, zobaczysz i może znajdzie się ktos do pomocy, trzymam mooocno kciuki

Kinga przeżyłaś łazienke, to i z szafą będzie OK:tak:

Kaska, przeprowadzka o jakies 500km. na sama mysl ze mamy sie przeniesc z calm dobytkim i dwojka dzieci dostaje gesiej skorki. Miualam na ten czas leciec do PL ale sama z tak malymi dziecmi przez 8h w samolocie nie dam rady.
Mam nadzieje ze we wrzesniu uda nam sie spotkac. Przylece na 3 miesiace.

MamaOli, ja Cie podziwiam i czesto o Tobie mysle.

Kati - to jesienią już obowiązkowo :-):-):-) a przeprowadzka to związana z pracą małża? wiesz chyba ludzie po Staszicu mają "smykałkę" do przeprowadzek. moja Olga też krąży

Dziewczyny ja tez tutaj do pomocy nikogo nie mialam i nie mam.Nawet chcac wyjsc gdzies nie mam komu zostawic malego ale jakos dumna jestemz tego ze dajemy rade sobie sami!:-)

A ja mam chwilowo dosyć. Praktycznie też cały czas jestem sama z Ł. Teraz wraca do zdrowia i jak tylko na coś mu nie pozwalam, to zaczyna wyć - nie płacze tylko zawodzi i to często bezłzowo. :wściekła/y::crazy:

Czasami mam wrażenie, że wybuchnę. Jak tylko zaczynam się denerwować, zaczyna mnie boleć w okolicy tego guzka na tarczycy. W czerwcu mam mieć biopsję w Gliwicach - już się stresuję. M.in. tym, że jadę sama, Ł. zostanie z moją siostrą. Martwię się na zapas, że jak coś, to będę tak daleko...:no::no::no::no::no:

Marlenka- bierz sie w garsc kochana. Wszelkie nerwy i stresy tylko zle na guzki wplywaja. Wiec pomysl ze robisz to z mysla o Lukaszku (zeby byc dlugo zdrowa mama) i wlacz pozytywne myslenie:tak:

reklama
Osinka tak myslalam Brianka do przedszkola dam oczywiscie:-)tutaj sie chyba daje dziecko od 4 roku zycia bo wczesniej to sa platne przedszkola i dosc duzo kosztuja wiem ze panstwo dofinansowywuje ale jesli siedze w domu to po co mam tracic pieniazki?:sorry2:
Aktualnie robie sobie zawod-stylistka paznokci i wlasnie pozniej bede myslec co z maluszkiem.Jednak i tak narazie bede pracowac w domu bo chce sobie zdobyc klijentki:blink:a pozniej przeniose sie gdzies do salonu i wtedy dam mBrianka do przedszkola:-)
Pewnie jak klijentki beda do mnie przychodzic do domu to malego dam na pare godzin lub tatus jak bedzie mial wolne wezmie malego na dlugi spacer:-ptakze plan jest.
Szkoda ze te przedszkola nie sa troszke tansze!:nerd:bo np moj maly bardzo potrzebuje dzieci-chodze z nim do kolezanek zeby pobawil sie z ich dziecmi ale niektore dzieciaczki sa za male.Czasem jak przechodze kolo przedszkola on stoji i patrzy na te dzieci i wola"Dzidzia chodz"
Czsasem tez jezdze z nim na taki gumowy plac zabaw z kulkami:blink:
a Osinko wiesz tutaj tez jest playgroup i tam mozna z dzieckiem isc codziennie za darmo na pare godzin sa ta mamy dzieci fajna sprawa.
A ty dajesz swoja mala do przedszkola?:confused:

Do góry