reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

muszę zapamiętać że mój mąż nie powinien czytać BB...

a ja jeszcze na niego narzekam, wrrr
stanowczo pomnik mu sie należy

Ivka - daj jakieś namiary na serie bajek (pewnie DVD a ja nie posiadam)

moi rano o 8 - (mini mini) noddy, krecik i świnka pepa - żadnej Bartek nie pouści ale w przerwach musi poganiać, a krecika koniecznie na kolanach przytulony do babci albo mamy

i wieczorem dobranocka na jedynce i jak nie mam siły - to puszczam na chybił trafił jedną z bajek na mini mini

ja mam nadzieję że Bartek zostanie przyjęty do przedszkola (chociaż nadzieja marna bo przepełnienie okrutne a on rocznikowo młodszy) - chociaż raptem młodszy o niecałe 2 miesiące od tzw trzylatka. Zobaczymy. Piotrek był rok wcześniej i nie żałuję. jak nie to może znajdek tzw domowe przedszkole -
na razie zapisałam Bartka na zajęcia rytmiki i być może na plastykę tez pójdziemy, angielski na razie odpuszczę. a z Piotrkiem oprócz przedszkola jeszcze pomkniemy na razie na rytmikę, plastykę i angielski - zobaczymy czy mu wystarczy sił... i chęci.

w sumie chodzi o to by byli z dziećmi, z Bartkiem i tak ja będę cały czas to będziemy szaleć razem, Piotrka będę puszczać samego i czekać za drzwiami :)

reklama
Seria "Mądry Maluch" to nie są bajki, ale filmy o dł. 40min. Każda część dotyczy czegoś innego, np. liczenia, kolorów i kształtów, alfabetu.

Seria była dołączona do jakiejś gazety... jakiej nie pamiętam :baffled:

Poza tym nie mam namiarów na inne bajki poza standardowymi, czyli Bobem, braćmi Koala, Krecikiem, Domisiami...

Brianek oglada Scooby Doo mowi do mnie:"Mama daj Dooby Doo":-) a Teletubisie tez uwielbia tak cieszy sie i skacze i potrafi je kilka razy ogladac co te dzieciaczki widza w ej bajce to ja nie wiem?

Kinga, Aqua, trzymajcie sie dziewczyny. Ja do tej pory dziekuje Bogu ze komplikacje mialam w pierwszej a nie w drugiej ciazy.
Kurcze jak pomysle ze wracalam strasznie zmeczona z pracy i trzeba bylo sie zajac Patrykiem, ktory dopiero zaczynal chodzic,dwa razy zasnelam za kierownica wracajac do domu, L na dyzurach, rodziny nie mamy wiec bylo ciezko. Pamietam ze w ciazy z Julia pilam po kilka kaw zeby sie jakos trzymac. W sumie to druga ciaza byla chyba najciezszym okresem w moim zyciu, smiem nawert twierdzic ze teraz jest latwiej:-)

Dbajcie o siebie i maluszki w brzuszkach. Spokoj najwazniejszy, wlaczcie dzieciom chocby na pol dnia bajki i odpoczywajcie.

Ja ostatnio mam jakis spadek formy, potrzebuje odmiany,bo od ponad pol roku jestem z dziecmi w domu i momentami mam dosc. Tez potrzebuje odpoczynku, bo przy dwojce to naprawde jest zapie..nicz:no: Przez najblizsze kilka lat jednak nie planuje powrotu do pracy. Od przyszlego roku chcemy Patryka poslac do przedszkola wiec troche odsapne:-) Z jednym dzieckiem w domu bedem miala luzik:-DZrezygnowalam tez z wyjazdu do PL w maju, nie dam rady sama z dziecmi przetrwac tak dlugiej podrozy, polece we wrzesniu razem z tesciem ktory przyleci na koniec maja pomoc nam w przeprowadzce. Przenosimy sie z New Jersey w okolice Bostonu. Bardzo czekam na ten wyjazd do PL, odpoczne troche, mama mi pomoze przy dzieciach, spotkam sie z kolezankami. Czekam tez na tescia bo chyba najbardziej brakuje mi kogos kto moglby zabrac dzieci na spacer, Pobawic sie z Patrykiem na podworku.

Julia ssie piers juz tylko 2 czasem 3 razy na dobe, o 6 rano , czasem 16tej i 20tej. Nie za malo to? Do tego 2x dziennie dostaje kasze na mieszance i sloiczek na obiadek.

Dla wszystkich zmeczonych mamus duze buziaki.

reklama
Kati - a ja żyłam już nadzieją, że uda nam sie spotkać w maju :-):-) a przeprowadzka - to jaka ilośc kilomterów wchodiz w grę??????

a ja doła przyłapałam - aż się boje pisać - nie wiem czy znowu nam coś auto nie szwankuje wrrrrrr

Do góry